Hoppa till sidans innehåll

Uppsnack inför lördagens A-lagsmatcher

13 SEP 2019 17:27
  • Uppdaterad: 13 SEP 2019 17:27

Med tre omgångar kvar av division 2 Västra Svealand, damer, och division 3 södra Norrland, herrar, så återfinns Avestalagen i de ena ändarna av serietabellerna.

 

Klubben Girlz hade en trög start av säsongen. Sedan har man hållit spelet uppe på en jämn, och relativ hög nivå. Laget parkerar på tredje plats, och har fortfarande en liten, liten chans att knipa andraplatsen. Då krävs att man först och främst tar tre poäng i lördagens bortamatch mot QBIK.

Lagens tidigare möte, slutade med Avestavinst 6-1.

Mikael Lindgren, tränare i Avesta AIK, tror inte att det är någon risk för underskattning, trots man vann stort hemma.

-Jag, har aldrig upplevt att vi underskattat någon. Jag tror tjejerna vet att vi inte vinner matcher om vi inte jobbar hårt. Även om motståndarna kanske är något sämre än vad vi är, så måste vi göra jobbet. Jag aldrig sett någon match där vi inte kämpar och gör jobbet.

 

Mikael Lindgren, känner fortfarande att det finns hunger både hos tjejerna och honom själv, att verkligen göra en bra avslutning av säsongen.

-För min egen del känner jag mig jättemotiverad på träningarna. Jag tycker tjejerna har sett motiverade ut, och de har jobbat hårt. Även om det ser svårt ut att komma tvåa, så finns fortfarande chansen. Vi kan komma trea i alla fall, och sedan vet man inte vad som händer. Det kan vara något lag som drar sig ur. Och något lag som av någon anledning kan spela i division 1. Och då kan det uppstå en vakans. Det har hänt förr. Även bortsett från det, är det kul att spela matcher, och träna och kul bygga vårt spel.

 

Tycker du att du har fått ut max av laget, och ni spelar så bra ni kan?

-Vi kan spela ännu bättre! Det finns alltid saker att förbättra. Vi jobbar hela tiden förbättra vårt spel. I veckan har vi jobbat med vårt anfallsspel, hur vi ska ta oss fram och göra mål.

 

Inga större förändringar är att vänta sedan senaste matchen. Linda Bängs Eriksson och Alva Wallner är båda tillgängliga.

-Plus att Moa (Hjalmarsson), tränat hela veckan fullt. Inför Leksandmatchen, hade hon bara en träning innan, säger Mikael Lindgren.

 

För herrarna gör sig höstmörkret gällande, både bildligt och bokstavligt talat. För alla anhängare av ”Klubben”, så har det inte funnits mycket att glädjas åt denna säsong. Sista halmstrået om förnyat kontrakt, försvann i och med 4-2-förlusten senast mot Sandvikens AIK. Nu gäller det att försöka avsluta säsongen på ett värdigt sätt. Assisterande tränaren Christian Johansson, har märkt att efter senaste matchen, att humöret förståeligt har sänkts.

-Stämningen är lite nedstämd såklart. Det märks på träningarna också, det varit mindre träningsnärvaro. Vi har nästan inte kommit över tio på träningarna.

 

Om matchen mot Rengsjö är av mindre vikt för AAIK så är den desto viktigare för hälsingelaget, som finns med i toppskiktet av tabellen. Laget kan som nykomling vinna serien, eller komma tvåa, om man sköter sina kort rätt. Avesta vann bortamötet med 2-1, i en stundtals hård match.

-Den matchen var mycket kamp. Och lite mer rakt spel. De hade många spelare borta då. De har ganska rutinerade spelare. Det är alltid kul att spela mot de här topplagen för de är i desperata efter tre poäng. Vi har inget att förlora, säger Christian Johansson.

 

I Avesta saknas varningsavstängda Omar Mohamed Mohamud, Axel Östberg och Erdem Sahindal. Uppsatta på skadelistan är Simon Sundin, Daniel Medén och Victor Berg. Daniel Viklund är bortrest. Sedan är det frågetecken för Adam Tumma och Adam Östberg som både har varit krassliga. Det betyder att man kommer ge Kevin Sahindal, Jakob Svedlund, Abbe Nilsson och Ali Reza från P17 chansen. Då P17-laget spelar match på lördag kl 11.00, hoppas Christian Johansson att de fyra kan byta av varandra i matchen mot Rengsjö.

Skribent: Olov Lindgren. Foto: Sandra Jonsson
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info