Hoppa till sidans innehåll

Simonsson har hittat tillbaka till glädjen

23 JAN 2020 20:56
  • Uppdaterad: 23 JAN 2020 20:56

Ett av nyförvärven som Avesta AIK har gjort klart med inför säsongen är Alexandra Simonsson som återvänder till Klubben efter ett år i seriekollegan Smedjebackens FK.

-Jag bytte förra säsongen för att få ett litet miljöombyte och för få tillbaka glädjen till fotbollen, säger 22-åringen.
 
Senaste sejouren i AAIK säsongen 2018 blev det bara 13 matcher. Anledningen var helt enkelt att motivationen försvann.
-Jag tappade glädjen för fotbollen och ville inte alls spela något mer. Jag kände att jag behövde ta lite tid för mig själv och hitta tillbaka till fotbollen.
 
Timeouten gav resultat då hon i Smedjebacken noterades för 21 mål och hamnade tvåa i skytteligan för division 2 Västra Svealand. 
-Det gick väldigt bra. Jag hade väldigt roligt och det var viktigt få tillbaka glädjen. Det var riktigt roligt och en bra säsong för mig själv. Jag tycker det var den bästa säsongen jag har gjort hittills.
 
Trots succén i Smedjebacken tyckte hon det kändes rätt skriva på för Avesta.
-Ja, med tanke på skola, jobb och allting. Jag ville komma tillbaka närmare hemifrån och slippa sitta och åka. Jag tycker Avesta AIK har ett väldigt bra lag och att det är kul att komma hit.
 
Hösten och förvintern har mestadels handlat om fysträning. Tyvärr har hon inte kunnat medverkat på alla träningar, på grund av skola och arbete, men tycker övningarna upplagda av Christian Johanssons varit givande.
-Det har varit väldigt bra träningar. Det är en viktig grund inför kommande säsong. Jag känner jag är en bit på vägen men att det finns saker att jobba med.
Vad har ni tränat på?
-Mycket styrka och kondition.
 
Tidigare år har hon också spelat innebandy, i bland annat Krylbo, Loket Ladies och IBF Hedemora, vilket krockat med fotbollen. Men nu har hon bestämt att lägga av med innebandyn.
-Ja, nu är det slut med det. Det tog sin tid och nu väljer jag enbart satsa på fotbollen.
 
Mikael Lindgren är som bekant huvudtränare både AAIK:s dam- och herrlag. Hon hyllar sin tränare, som hon tidigare hade på fotbollsgymnasiet i Avesta.
-Han är väldigt bra och har många tankar. Sedan har han ett roligt spelsätt som jag tycker om att spela.
Vilket är det?
-Vi kommer spela 4-4-2. Jag tycker det passar mig väldigt bra om jag får spela med en anfallsspelare med mig.
 
Att tränat tillsammans med herrarna på försäsongen menar hon inte har varit några problem utan tvärtom.
-Det har fungerat jättebra. Vi har kört styrka tillsammans hela vintern. Men nu när vi kommer träna ute blir det damer och herrar för sig.
 
I skytteligan i fjol var det endast Torsby IF:s Ida Hallstensson som gjorde fler mål (31 mål). Med sina 21 mål var Simonsson ett mål bättre än flyktade Izabelle Lundqvist. Men hon vill själva inte ta på sig rollen som Lundqvists arvtagerska. 
-Nej, verkligen inte. Det finns jättemånga duktiga spelare. Vi är väldigt bra som lag och alla har något att bidra med. Alla kan göra mål.
 
Förutom anfallaren Izabelle Lundqvist som gått till Sollentuna FK har backen Sabina Broström försvunnit till Upsala IF. På pluskontot finns förutom Alexandra Simonsson även Lina Tollsten också från Smedjebacken. 
Kvar finns unga talanger som med ett års rutin i division 2 har alla möjligheter utvecklas ytterligare. 
Det är en av dessa som Alexandra Simonsson vill flagga för. Alva Nyström tror hon blir säsongens stora utropstecken.
-Hon är riktigt duktig och jag tror hon kommer ta några fler steg.
                                                                                                 
FOTOT: Alexandra Simonsson känner sig harmonisk inför säsongen. Foto: Sandra Jonsson.
Skribent: Olov Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info