Hoppa till sidans innehåll

Herr. Vinst mot Rengsjö

14 SEP 2019 18:58
  • Uppdaterad: 14 SEP 2019 18:58

Ett Avesta AIK som inte hade mer än att äran för, vann på lördagseftermiddagen, hemmamatchen mot tidigare serietvåan Rengsjö SK med 2-1 (0-0).

-Idag gjorde vi en laginsats över hela banan, sa Avestas assisterande tränare Christian Johansson, efter slutsignalen.

 

Efter en mållös första halvlek, kunde Adam Tumma ge AAIK ledningen med 1-0 efter 62 minuter. Rengsjös mittback Joel Nordgren gav RSK hoppet om poäng, när han nickade in 1-1 kvitteringen tjugo minuter före full tid. Avesta skulle få sista ordet, när Adam Tumma med sitt andra mål för dagen avgjorde i den 87:e minuten med att sätta bollen i nät fram till 2-1. På tilläggstid fick Rengsjö chansen att kvittera på straff. Men straffen slagen av Erik Wästman, räddades av Irat Younus Ismael, som fick chansen i målet.

 

Avesta med ett stort manfall innan matchen, fick spela med några spelare på ovana positioner. I backlinjen spelade Taher Saleh och Kushtrim Krenzi. Den förväntade matchbilden med ett motiverat och taggat Rengsjö från start lät inte infinna sig.

 

Peter Svensk, tränare i Rengsjö, ville inte säga att att man var tyngda av stundens allvar, med tanke på lagets möjligheter ta sig upp i tvåan. FOTO: Pirjo Korhola.

-Vi är inget konstgräslag. Vi försökte spela som vi brukar, men vi var inte tillräckligt desperata i boxen och ute på planen. Sett i ett långt perspektiv skulle vi ha avgjort i första halvleken med ett eller två mål, även om Avesta är bra, säger RSK-bossen.

 

”Klubben”, som inte längre har någon chans på kvalplats, visade att man inte kommer att lägga sig ner och dö, de kvarvarande matcherna. Laget gjorde en av de bättre matcherna på säsongen, med tanke på att man saknade flera ordinarie spelare.

-Vi visste att Rengsjö hade allt att spela för. Vi kunde spela avslappnat. Vi hade sagt att vi har tre matcher kvar av säsongen. Det gäller att passa på och njuta och jobba som ett lag. Det var kul att se, sa Christian Johansson, som också ville berömma Kushtrim Krenzi och Taher Saleh, som bildade fyrbackslinjen med Adam Östberg och Khalid Mohamud Mohamed.

-”Kurre” kom in mot Sandviken, och Taher har spelat någon match som back. Båda gjorde det bra. Sedan tycker jag vi hade ett bra försvarsspel över hela banan.

 

Kushtrim Krenzi var mästerlig från sin ytterbacksplats, och stod för säsongens bästa match. FOTO: Pirjo Korhola.

Så mycket klara målchanser skapades inte under första halvleken. I hemmalaget var det Adam Tumma som var den som vållade Rengsjöförsvaret största problem. Att han varit sjuk den senaste tiden märktes inte, då han sprang otroligt mycket, och med sin snabbhet skapade ett målmöjligheter. Att Adam Tumma, nästan alltid tillhör Avestas bästa spelare är ingen nyhet. Istället var det glädjande att se att det finns yngre spelare som är redo att fightas om en plats i laget.

 

Ungtuppen Jakob Svedlund, tog för sig på mittfältet under första halvleken. FOTO: Pirjo Korhola.

Tillsammans med Kevin Sahindal, övertygade Jakob Svedlund från sin centrala position på mittfältet, med ett bra passningsspel.

-Jag tycker det gick helt okay. Men det viktiga var att laget vann. Jag tycker vi första ligger rätt i positionerna och de slår långt. De skapade inte så mycket, sedan får vi också några bra kontringar, säger 16-åringen som gjorde sin andra A-lags match, och första från start.

 

I den andra halvleken var det Rengsjö som öppnade vassast. Erik Wästman, lär få svårt att glömma matchen. Tre nickar i straffområdet under första kvarten, som samtliga missade målet med knapp marginal, från 37-åringen.

 

 

Efter det att Adam Tumma, på Kushtrim Krenzis framspelning, tvingat Emil Johansson till en kvalificerad räddning, när bollen var på väg upp i krysset, så fick han revansch kort därefter. För i den 62:a minuten kom ledningsmålet fram till 1-0. Passningen levererades av Jakob Svedlund.

Fem minuter efter ”Klubbens”ledningsmål, var det nära 2-0, men ivägen stod Rengsjös keeper.

Istället fick Rengsjö till slut utdelning på en fast situation, när Joel Nordgren kunde nicka in 1-1 efter 71 minuter, utan chans för Irat Younus i Avestamålet.

-Jag tror Irat vart störd, och vi tappade lite på markeringen, säger Christian Johansson.

 

Tränarkollegan i Rengsjö, Peter Svensk, tycker att det blev öppnare spel efter kvitteringen.

-Matchbilden blev att vi jagade, och båda lagen spelade rakare. Men vi måste få stopp tidigare på ”10:an” i Avesta (Adam Tumma). Men som vi spelade idag, är vi inte värda att komma topp två, säger Peter Svensk.

 

Med dryga kvarten kvar, byttes Benjamin Larsson in, mot en trött Jakob Svedlund, som inte var lika delaktig i spelet efter paus.

-Jag blev väldigt trött. De hade mycket boll, och fortsatte spela långt. Vi låg rätt, säger Jakob Svedlund som inte tar något för givet om spel i nästa match:

-Det har jag ingen aning om. Det är det upp till tränarna att bestämma.

 

Avesta hade en del omställningar, men det var Rengsjö som hade bollinnehavet. Närmast ytterligare bortamål var var en boll i ribbans överkant, med dryga fem minuter kvar.

I den 87:e minuten, var det Avesta som något ologiskt sett till spelet, kunde avgöra när inhopparen Benjamin Larsson, spelade fram Adam Tumma, som via stolpen satte 2-1, från nära håll.

 

Hemmalagets målvakt Irat Younus Ismael räddade straffen slagen av Erik Wästman. FOTO: Pirjo Korhola.

 

Ett desperat jagande Rengsjö ordnade på tilläggstid fram en straff, efter hands på Khalid Mohamud Mohamed.

-Det var en 50/50 situation. Domaren blåste inte för straff, men linjedomaren gjorde det. Men det var kul att Irat fick avgöra, så att vi kunde vinna. Vi vill inte komma sist i tabellen, säger Christian Johansson, om vad som motiverar spelarna resten av säsongen.

Med två omgångar kvar har Avesta fyra poäng ner till jumbon Torsåker. Seger i nästa match, borta mot Säter, och ”Klubben” har i alla fall ordnat den modesta målsättningen att inte sluta jumbo.

 

 

Avesta AIK-Rengsjö SK 2-1 (0-0)

Mål: 1-0 (62) Adam Tumma, 1-1 (71) Joel Nordgren, 2-1 (87) Adam Tumma

Varningar: Avesta: Kushtrim Krenzi, Khalid Mohamud Mohamed, Diego Barraza Peñate Rengsjö: Anders Persson, William Süstler

Publik: Ca 50.

Domare: Kalle Jansson, Örebro.

 

Avesta AIK (4-2-1-3) Irat Younus Ismael-Kushtrim Krenzi, Taher Saleh, Khalid Mohamud Mohamed, Adam Östberg-Gidid Abdullahi, Diego Barraza Peñate-Jakob Svedlund (Benjamin Larsson, 74)-Kevin Sahindal (Alexander Larsson, 53), Adam Tumma, Albert Orre. Ersättare: Alireza Hassani, Abbe Nilsson, Sebastian Lundvall.

Skribent: Olov Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info