Hoppa till sidans innehåll

Herr. Seger mot Strömsbergs IF

28 JUN 2019 22:57
  • Skapad: 28 JUN 2019 22:57

När serien vände kunde ett starkt kämpande Avesta AIK vinna bortamötet mot Strömsbergs IF på Hedens IP med 0-1 (0-0). Segern var blott den andra för säsongen för Avesta.

-Vi vinner rättvist. Vi skulle vunnit mot Heby och Säter också, och någon mer av de fyra fem senaste matcherna, säger Avesta AIK:s bäste spelare innerbacken Mohammed Almousilli.

 

Trots segern har Avesta nio poäng upp till den negativa kvalplatsen efter att Säters IF samtidigt vänt och vunnit med 2-1 borta mot Torsåkers IF.

-Det är tio matcher kvar och vi kommer inte ge upp. Vi kommer fortsätta kriga för att få stanna i trean, säger Almousilli.

 

Strömsberg hade ett stort bollinnehav matchen igenom och skapade de flesta målchanserna. Men tack vare ett bra försvarsarbete och en Sebastian Lundvall i toppform kunde Avesta vinna. Dessutom hade man, för en gångs skull flytet med sig, då hemmalaget bland annat hade en boll i stolpen.

-Tidigare matcher har vi varit det bättre laget, men ej fått någon poäng med oss. Nu var det tvärtom, säger Avestas tränare Magnus Svedlund.

 

Segermålet kom efter dryga timmen när Axel Östberg efter hörna satte 0-1, via en Strömsbergsspelare, i mål.

-Det var lite flipper och Axel (Östberg) skjuter och bollen studsar på en Strömsbergsspelare, det var vår tur att få ett skitmål, säger Svedlund.

 

Det var hemmalaget Strömsberg som öppnade matchen bäst. Hemmalagets skyttekung Emir Mehanovic hade ett vasst skott i 12:e matchminuten som Sebastian Lundvall räddade förtjänstfullt.

Klubben var inte alls påkopplade från start och ett hungrigt Strömsberg vann alla andrabollar. Ett uppoffrande försvarsarbete från bland annat nykomponerande mittbacksparet Mohammed Almousilli och Daniel Viklund gjorde AAIK lyckades hålla tätt bakåt.

 

Mehanovic hade ännu ett jätteläge för Strömsberg efter dryga kvarten när han nickade strax utanför.

-Vi tappade mittfältet och positioneringen direkt, säger Magnus Svedlund som från sidlinjen gav order om hur man skulle rätta till en del saker.

 

Halvvägs in i första halvleken började också AAIK jobba in sig i matchen och Adam Tumma hade en nick i virket, fint framspelad av Gidid Abdullahi från kortlinjen.

Kort efter fick Tumma en identisk målchans, den här gången var det Axel Östberg som stod för framspelningen, men avslutet gick tyvärr över.

-Vi blev lite frustrerade i början, men sedan jobbade vi oss in i matchen och kom rätt i positioneringen och då kändes det lugnt, säger Svedlund.  

 

 

Upplänningarna återtog sedan kommandot i slutet av första halvleken. Hugo Eriksson testade med ett långskott, men på nytt gjorde Sebastian Lundvall en fin räddning.

Avestas anfallare Adam Tumma låg som vanligt bakom mycket framåt och hade två bra möjligheter i första halvleken.

-Det var otur. En bra dag hade jag satt båda chanserna och bollen gått ribba in, säger Tumma som menar man inte fick igång spelet inledningsvis.

-Våra innermittfältare kommer inte rätt och vi kommer efter i andrabollarna. Men sedan jobbade vi oss in i matchen och kunde gjort något mål.

 

Strömsberg hade fortsatt kommando i början av andra halvleken. Joel Pettersson hade ett skott direkt efter pausvilan som Lundvall, via stolpen, kunde rädda. Snabbe Emir Mehanovic hade ännu ett bra avslut, men på nytt stod Sebastian Lundvall i vägen.

-Jag hade lagom att göra, säger Sebastian Lundvall ödmjukt som menade hela laget försvarade sig bra.

 

Strömsberg jagade ett ledningsmål, mot ett Avesta AIK som hade svårt få till ett ordnat passningsspel och mest fick ägna sig åt att försvara sig.

 

Överraskande var det Avesta som skulle bryta dödläget när Axel Östberg lite turligt kunde göra 0-1 i 62:a matchminuten efter en hörna lagd av Alexander Larsson.

-Vi började halvleken halvdant men sedan rycker vi upp oss och går över till 4-4-2. Vi sade vi skulle göra det om vi tar ledningen, säger Tumma.

 

Med tjugo minuter kvar gick Strömsberg ner på en trebackslinje vilket gav ytor för Avesta.

Med dryga kvarten kvar hade Avesta chansen dubblera ledningen när Alexander Larsson och Adam Tumma kom i ett två mot ett läge, men Daniel Käll gjorde en avgörande brytning.

 

Avesta flyttade ner Axel Östberg och gick ner på en fembackslinje på slutet och kunde trots ett hårt tryck från Strömsberg hålla tätt.

-Skönt att få hålla nollan. Jag tycker de bara hade något läge i slutet, säger Adam Tumma.

 

Mohammed Almousilli tyckte man fick igång spelet i andra halvleken och att segern var rättvis.

-Det kändes bra i andra, både defensivt och offensivt. De hade bollen men kom inte till så farliga lägen.

 

Klubbens tränare Magnus Svedlund var förstås både glad och lättad över säsongens andra seger.

-Skönt. Strömsberg var det bättre laget och hade bollinnehavet så gott som större delen av matchen. Men ändå skapar de inte så farliga målchanser. De har en del hörnor och inlägg från kanterna. Vi får vara glada för segern. Även om vi inte var det bästa laget idag, var det vår tur att kriga åt oss segern.

 

Avestatränaren stryker också under på att innerbacken Mohammed Almousilli var bästa spelaren hos gästerna. Med stor auktoritet var han dominanten i både luftrummet och längs marken.

-Han tar bort alla bollar och kommer ut på kanterna och styr bort dem.  

 

Segern var livsviktig för Klubben som tog in på Torsåker och Slätta närmast ovanför i tabellen, där avståndet är en respektive tre poäng.

 

Avesta AIK möter på onsdag i vårepilogen Fagersta Södra på hemmaplan.

 

   

   

 

Strömsbergs IF-Avesta AIK 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Axel Östberg (62).

Varning, Strömsberg: Alexander Råstock, Daniel Käll. Avesta: Diego Barraza-Peñate, Sebastian Lundvall.

Domare: Augin Melki. Assisterande domare: Ariya Neshaie, Uppsala, Amir Saeidi.

Publik: ca 100 (Hedens IP).

 

Avesta AIK (4-3-3):

Målvakt: Sebastian Lundvall.

Försvar: Albert Orre, Daniel Viklund, Mohammed Almousilli, Adam Östberg (K).

Mittfält: Diego Barraza-Peñate, Gidid Abdullahi (William Samuelsson, 81), Nahom Tella (Ludvig Wallertz, 60).

Anfall: Alexander Larsson, Adam Tumma, Axel Östberg.

Ersättare: Irat Yonus Ismael (mv), Erdem Sahindal, Benjamin Larsson.

Skribent: Per Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info