Hoppa till sidans innehåll

Herr. Förlust på Jernvallen

06 SEP 2019 23:10
Nu är det klart. AAIK åker ur
  • Uppdaterad: 06 SEP 2019 23:10

Det har länge i praktiken varit klart att Klubben degraderas. På fredagskvällen blev det också i teorin klart att laget åker ur efter bara en säsong i trean. 
Sandvikens AIK blev Avestas banemän, efter gästrikarna vunnit med 4-2 (1-1) på Jernvallen.
-Nu kommer vi spela resterande matcher för att inte komma sist, säger Avestas Adam Tumma som byttes in i andra halvleken och hann med att assistera till Taher Salehs tröstmål som betydde 4-2 i slutminuterna.
 
Hemmalaget avgjorde första kvarten efter paus då man gick från 1-1 till 3-1. Klubben fick Mohamud Almousilli utvisad efter knappa timmen spelad vilket gjorde ett tufft läge ännu besvärligare. Med en man mer kunde SAIK också göra 4-1. Taher Salehs 4-2-reducering var sedan mest av akademiskt värde. 
 
Klubben, stärkta av segern senast hemma mot Slätta, öppnade matchen piggt och hade lägen på både ett och två mål. Men i stället kunde Sandvikens Roni Ali på en inövad hörnvariant ordna 1-0 i 10:e matchminuten.
-Vi var inte på tårna där. Jag tycker vi gör det jättebra resten av halvleken, men synd att vi inte får med oss fler mål. Vi skapar jättemycket chanser.
Klubben kvitterade till 1-1 genom Albert Orre tre minuter före pausvilan. Men den psykologiska boost man borde fått av målet, uteblev i andra halvleken. Sandviken rättade till en del saker i andra halvleken och tog hand om taktpinnen.
-Vi var lite för utdragna i första, säger Sandvikens assisterande tränare Marko Ruuskanen som inför andra hade receptet att sätta press på Avesta högre upp i banan.
-De fick spela igenom oss alldeles för lätt i första. Vi bestämde oss för trycka mer som ett samlat lag. Vi vinner också bollen på rätt ställe i andra halvleken och kunde koppla grepp.
 
Avesta fick inte allas samma utrymme som i första halvleken och Sandviken kunde istället utnyttja sitt spelmässiga övertag och rycka ifrån till en 3-1-ledning.
-Vi försvarade oss bättre högre upp i banan, och får inte lägena mot oss som i första, säger en nöjd Ruuskanen som gladdes åt att Roni Ali och Anthony Valdés Osorio fortsätter göra mål.
Sandviken tvingades till ett tidigt byte i första halvleken när Cassano Muosa fick kliva av. Men unge inhopparen Lukas Vigren visade på nytt att SAIK har unga spelare bakom de etablerade som kan bli något extra i framtiden.
 
Avesta Adam Tumma, som bara gjort ett par träningar de två senaste veckorna på grund av sjukdom, menade man hade en del oflyt i inledningen av andra halvleken.
-Vid deras 2-1-mål tappar tyvärr "Sebban" (Lundvall) bollen. Det är sådant som sätter sig i huvudet. Det är tungt att släppa in ett mål, när man jagar ett.
 
Sandviken har under stora delar i säsongen legat i bakvattnet bakom Fagersta och Sala. I och med segern mot Avesta klättrade man till andraplats, dock med en match mer spelad än övriga topplag.
-Men nu sätter vi lite press på de andra. Vi har Fagersta i nästa omgång som vi har bra känsla mot. Vi vann mot de senast (6-1) men det var jämnare än vad siffrorna visar. Det kommer bli en tuff match. Sedan har vi Strömsberg (h) och derby mot Torsåker (b) kvar. Vi siktar på att vinna det som är kvar och då är vi minst tvåa, säger Ruuskanen.
 
Avesta möter i nästa omgång Rengsjö SK hemma.
-Vi ska försöka kriga i fortsättningen för att inte komma sist, säger Adam Tumma. 
     
 
 
Sandvikens AIK FK-Avesta AIK 4-2 (1-1)
Mål: 1-0 Roni Ali (10), 1-1 Albert Orre (42), 2-1 Roni Ali (56), 3-1 Andreas Gillström (61), 4-1 Anthony Valdés Osorio (85), 4-2 Taher Saleh (90).
Varning, Sandviken: Amin Nafati. Avesta: Mohammed Almousilli, Axel Östberg, Taher Saleh.
Utv, Avesta: Mohammed Almousilli (59) (2 gula).
Domare: Petter Kvist, Västerås. Assisterande domare: William Wiklund, Västerås, San Michael, Västerås.
Publik: 105 (Jernvallen, konstgräs).
 
Avesta AIK: Sebastian Lundvall-Benjamin Larsson (Jakob Svedlund, 72), Daniel Viklund, Axel Östberg, Adam Östberg (Kevin Sahindal, 72)-Diego Barraza-Peñate, Gidid Abdullahi (Kushtrim Krenzi, 72)-Mohammed Almousilli-Albert Orre, Taher Saleh, Alexander Larsson (Adam Tumma, 72). 
Skribent: Per Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info