Hoppa till sidans innehåll

Herr. Avesta AIK-Sala FF, lördagen 17 augusti kl 14.00

16 AUG 2019 14:55
Christian Johansson: "Jag hoppas det blir mycket publik, och att man går man ur huse".
  • Uppdaterad: 16 AUG 2019 14:55

På lördag väntar hemmamatch för Avesta AIK, när man möter Sala FF, på Avestavallens gräs.

 

Christian Johansson, assisterande tränare i Avesta, ser tillbaka på förlustmatchen senast mot Bollnäs, med både negativa och positiva minnesbilder.

-Det vi måste göra bättre är att hitta till målchanserna. Vi kom inte till sista tredjedelen mot Bollnäs. För övrigt tycker jag vi gjorde en del bra grejer också. Vi vågade hålla i bollen och stundtals hade vi riktigt bra spel.

 

En del spelare saknades mot Bollnäs. Hur mycket tror du det påverkade resultatet?

-Hade vi haft det starkaste laget, så.........Det påverkar alltid när spelare är borta. Sedan hade vi två friska på bänken och en halvskadad, och det är inte optimalt.

 

Sala FF som leder tabellen, blir så klart en svår nöt att knäcka. Västmanlänningarna har bara förlorat två matcher. Båda har kommit på bortaplan (Sandviken 4-3, Rengsjö 2-0).

Tränaren Rygest Hysko avgick för ett par veckor sedan efter delar av truppen uttryckt sitt missnöje med honom. Velat Ucmax och Jakob Eklund är de som kommer att leda laget resten av säsongen.

-De har sett bra ut ända fram till sommaruppehållet i det stora hela. Sedan vet vi att det är turbulent, och att de har bytt tränare. De har börjat hösten trevande. Det kan vara helt annorlunda än sist vi såg dem. De är hårt jobbande lag. Två duktiga centrala mittfältare, som har bra arbetskapacitet och är trygga med boll. De har en blandning av yngre och rutinerade spelare. De har också svagheter, men de vill jag inte säga. De har en stark spelare som gjort 16 mål (Jakob Eklund).

Hur ska ni få stopp på honom?

-Det blir Axels (Östberg) uppgift.

 

Hur ska ni gå tillväga för att vinna mot Sala?

-Först och främst måste alla tro på att det är möjligt. Och det tycker jag spelet senast visade, att vi får trycka på de saker som var bra mot Bollnäs, och förstärka de beteenden. Prestationsmässigt är vi nöjda, men det är resultatmässigt, och resultaten som är de viktiga.

 

Nio poäng upp till Strömsberg. Det är de tuffa förutsättningarna för Avesta att ta sig upp på kvalplats. Dessutom måste man också ta sig förbi Slätta som har startat höstsäsongen med två raka segrar. Sex poäng är avståndet upp till Falulaget.

Christian Johansson, tycker ändå att det inte känns att det är uppgivet, trots den utsatta tabellsituationen.

-Nejdå. Vi har inte fått med oss resultaten i senaste omgången, och inte innan heller. Vi får fokusera på vårt eget i varje match. Det är vinna som gäller.

 

 

Saknas gör Ludvig Wallertz (hjärnskakning), Simon Sundin (fot), Irat Younis (tumme) och Victor Berg (bortrest). Taher Saleh är osäkert startande liksom William Samuelsson (knä).

Skribent: Per Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info