Hoppa till sidans innehåll

Dam. Värdefull poäng mot Selånger FK

18 AUG 2018 19:32
  • Uppdaterad: 18 AUG 2018 19:42

Lördagseftermiddagens möte mellan Avesta AIK och Selångers FK slutade 2-2 (1-1). Avesta hade ledningen med både 1-0 och 2-1, men fick nöja sig med en poäng, vilken i slutändan kan bli viktigt i kampen om nytt kontrakt.

-Nu tog vi in en poäng på Enköping, säger Avestatränaren Hans Jacobsson, efter det att ESK

samtidigt förlorat med 1-4 mot Bele Barkarby.

 

Avesta ligger fortfarande kvar på nedflyttningsplats, och upp till Enköping på säker mark, är det två poäng.

 

-Efter hur matchen blev, är jag mer nöjd med att vi tog en poäng, än förlorade två, säger Tommy Lerstrand, tränare i Selånger.

 

Bortalaget startade matchen med ett bollinnehav, och skapade två målchanser första tjugo minuterna genom Jennifer Larsson och Julia Wänglund. Elin Andersson i hemmamålet, spelade dock bra och gjorde det hon skulle..

-De förde spelet, framförallt på högerkanten, där de kommer runt flera gånger, säger Hans Jacobsson, tränare i Avesta om matchinledningen.

 

AAIK frångick sin taktik med bara en forward på topp, då både Moa Hjalmarsson och Alexandra Simonsson fick chansen längst fram. Utfallet blev bättre ju längre matchen gick, menade Hans Jacobsson.

-Det märktes att de inte var vana att spela tillsammans. Men det tar sig eftersom, men sedan tappar vi, och det märks att vi inte har spelat med två (forwards).

 

Det var Ella Wigert, som på hemmalagets första avslut på mål, efter halvtimmen kunde ta ledningen med 1-0.

Avesta jämnade ut spelet efterhand, och det gick snabbare i spelvändningarna. Selånger främsta hot var Julia Holmlund och Julia Wänglund. Det var också Julia Holmlund som i den 45:e minuten kvitterade till 1-1, efter tagit sig fram via kortlinjen, och placerade bollen snyggt utom räckhåll för Elin Andersson. Ett mål som Tommy Lerstrand tyckte påminde om det Diego Costa gjorde för Athletico Madrid i supercupfinalen, tidigare i veckan.

-Det var ett psykologiskt viktigt mål. Det påminde om Diego Costas första mål mot Real Madrid i den första matchminuten. Julia Holmlund måste jag lyfta upp, hon gör det riktigt bra idag, säger Lerstrand.

 

Hos Avesta var Hans Jacobsson lite missnöjd över baklängesmålet.

-Vi hade chansen att rensa bort bollen, innan, men vi rensade inte rakt, och de kommer i en andra våg, och vi var inte beredda.

 

Selånger började piggt i den andra halvleken, och skapade en målchans efter en hörna. Ganska snabbt kunde sedan AAIK ta kommandot i och med att den kraftiga medvinden.

Selångers nye tränare Tommy Lerstrand, tyckte att man fick kämpa hårt i andra halvlek.

-Avesta fick ett ganska stort tryck stundtals, för det var svårt att lyfta upp bollen i motvinden. De spelade kompakt, och det var svårt för oss ta oss igenom och luckra upp dem. Julia Wänglund som spelade centralt fick ofta tre spelare mot sig, och var lite frustrerad. Jag tycker ändå vår backlinje var riktigt bra.

 

Vad säger du om Avesta?

-De var tyngre än jag trodde. De förvånar mig att det inte tagit fler poäng på det här sättet. Samtidigt gör de två fantastiska fina mål. Ruggiga skulle jag säga. De krigade riktigt bra idag, säger Selångerbossen.

 

Elin Wohlfart byttes in i halvtid, och tog en plats på det centrala mittfältet.

-Vi skapade chanser första kvarten, och hade lite flyt med medvinden att vi skapade.

Alexandra Simonsson, fick äntligen spräcka målnollan, med ett långskott som gick förbi Olivia Wallner, fram till 2-1, efter 57 minuter. Avesta visade vilja, och bjöd på ett bra spel, där man också skapade målchanser. Selånger kunde samla ihop sig, och med kvarten kvar kom 2-2 från Denice Persson Feist.

 

I slutminuterna var det Selånger som var närmst ett segermål, när Julia Wänglund fick ett friläge, men Elin Andersson kunde göra en benparad.

 

-Vi säkrade en poäng i slutet, säger Hans Jacobsson som efter matchen ville plussa för Michaela Wulff och Nora Jacobsson.

-Sedan tycker jag vi vinner mittfältet, vilket vi inte har gjort i tidigare matcher.

 

En spelare i Avesta som sällan får de stora rubrikerna, är backen Isabella Vestlund.

-Jag är ganska nöjd över min egen insats. Vi spelade bra i första, även om bollen gick igenom ytterbacken. Jag tycker vi hade rätt bra koll på deras forwards. Vi gör en av våra bättre matcher.

Hur ser du på fortsättningen?

-Det är bara att kämpa på, så jag tror det kommer att gå bra, säger ”Bella” Vestlund.

Isabella Vestlund var matchens utropstecken i Klubben med ett säkert agerande i backlinjen. Foto: Pirjo.

                                                                                                                   

I nästa omgång, lördagen den 25 augusti, tar Avesta emot Bälinge.

 

 

 

 

Avesta AIK – Selångers FK 2-2 (1-1)

Målen: 1-0 (30) Ella Wigert, 1-1 (45) Julia Holmlund, 2-1 (57) Alexandra Simonsson, 2-2 (75) Denice Persson Feist.

Varningar: Selånger: Tove Hanold.

Domare: Agnes Emborg, Uppsala.

Publik: Ca 55.

 

Avesta (5-3-2) Elin Andersson-Linn Andersson, Lisa Hedin, Michaela Wulff, Isabella Vestlund, Sabina Broström-Ella Wigert, Tilda Jacobsson, Nora Jacobsson-Alexandra Simonsson, Moa Hjalmarsson. Ersättare: Elin Wohlfart, Julia Knöös, Nadine Forsvall, Matilda Nygård.

Skribent: Per Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info