Hoppa till sidans innehåll

Dam. Serieettan Säffle FF på besök

09 AUG 2019 20:10
Lindgren optimistisk
  • Uppdaterad: 09 AUG 2019 20:10

På lördag är det omstart för Avesta AIK:s damer efter ett drygt månadslångt sommaruppehåll. Och det är tuffast möjliga motstånd som väntar när serieledarna Säffle FF kommer på besök.

 

Klubbens tränare Mikael Lindgren är dock optimistisk och tror chanserna är goda att få revansch för 0-2-förlusten i andra omgången när Säffle vann hemma på Sporthälla IP.

-Vi har alla möjligheter. Det var en väldigt jämn match borta mot de. De fick 1-0 i slutet på första efter ett bolltapp centralt. På slutet flyttade vi fram folk och de gjorde 2-0. Det var en väldigt jämn match och kunde slutat med seger för oss.

 

En titt i tabellen visar att Säffle bara har släppt in fyra mål på tio matcher.

-De är väldigt stabila bakåt. Men vi har lite idéer hur vi ska göra mål på de.

Blir den största utmaningen att göra mål?

-Vi ska försöka hitta vårt eget spel och jag tror vi kommer långt med det. Vi ska egentligen inte bry oss så mycket om de utan spela vårt spel. Tjejerna har bra självförtroende och vet ur bra de är.

 

Klubben hade en något trevande inledningen av säsongen och Lindgren tycker att AAIK är mycket bättre idag, än när lagen möttes i början av maj.

-Absolut. Vi blir bättre för varje träning.

 

Det har sett mycket bra ut på träningarna efter uppehållet vilket lovar gott inför hösten.

-Vi har tränat på i tre veckor och det har varit riktigt bra träningar. Bra koncentration och bra fokus. Det var bara igår (torsdag) som vi fick springa in i omklädningsrummet i tio minuter på grund av regnet, men sedan var vi ute igen.

 

Något som förhoppningsvis kan tala för Avestavallens konstgräs är bättre, än det äldre på Sporthälla.

-Det betyder vi kan spela det spel vi vill spela. Jag tror det blir en match som pendlar fram och tillbaka. Ibland är vi bollförande, ibland de. Jag tror det blir en jämn match.

 

I tabellen leder Säffle med 25 poäng, medans tvåan Torsby har skrapat ihop 22 poäng, lika många som trean Smedjebacken. Avesta ligger fyra med 18 inspelade poäng.

Med åtta matcher kvar gäller det inte tappa för många poäng om man ska ha chansen knipa en av de två första platserna.

-Jag tror vi har goda möjligheter komma topp två. Det är 24 poäng kvar att spela om. De lag som ligger framför kommer inte att gå fullt.

 

Skade- och sjukläget ser bra ut. Dock är det ett frågetecken för anfallaren Moa Hjalmarsson som varit sjuk under veckan. Men hon tränade i torsdags och ska förhoppningsvis vara i ett spelbart skick på lördag. 

Skribent: Olov Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info