Hoppa till sidans innehåll

Dam. Mikael Lindgren inför Smedjebacken

28 JUN 2019 11:19
  • Uppdaterad: 28 JUN 2019 11:19

På lördag bjuds det på toppmöte i damernas division 2. På Herosvallen tar tabelltrean Smedjebackens FK emot fjärdeplacerade Avesta AIK.

-Det finns förutsättningar att det blir en match med bra kvalitet. Nu vet jag inte hur planen ser ut. Men är den bra, borde det bli bra spel. Underlaget är väldigt avgörande, säger AAIK:s tränare Mikael Lindgren, inför våromgångens avslutande match.

 

Med fem raka segrar har ”Klubben Girlz” skapat kontakt med lagen i toppen av tabellen. Upp till serieledande Säffle skiljer det fyra poäng, och till tvåan Torsby är differensen bara en poäng, liksom till lördagens motståndare Smedjebacken.

-Det är svårt att säga vad som kommer fälla avgörandet, det kan vara vad som helst. Jag tror det lag som gör flest mål vinner, skrattar Mikael Lindgren.

 

Efter det att AAIK förlorade premiären mot just Smedjebacken, 0-1, har man sålunda revansch att utkräva på SFK.

-Jag minns matchen mycket väl, och vi hade flera klara målchanser. Jag tycker att vi var mycket bättre än dem, men vi fick inte in bollen. Sedan fick de in bollen istället, suckar AAIK-bossen.

 

Efter en trög seriestart har Avesta börjat vinna matcher, och producerat mål. I måndags var dock laget illa ute mot bottenlaget Ornäs. AAIK fick jobba för att kunna vända underläge 0-1, till vinst 2-1. Nu är det alltid en styrka att kunna vinna matcher, även om spelet har en del i övrigt att önska.

-Sist var inte anfallsspelet så bra som jag önskar. Vi kämpade och jobbade bra och vinner matchen, och försvarade oss väl. Men passningsspelet var en sak som var sämre än tidigare. Vi har pratat om det, och jag tror vi vet vad det berodde på. Det är många faktorer som spelar in, och jag tror att vi ska kunna rätta till det. Tjejerna kämpade ner dem, och vände på det, säger Mikael Lindgren.

Saknas i Avesta gör Ella Wigert, som är bortrest. Förkylningar i laget, gör att den definitiva truppen tas ut fredag kväll.

 

Det utlovas på lördag soligt väder, så vi hoppas så många Avesta AIK anhängare som möjligt kommer och stöttar laget. Matchen mot Smedjebacken startar kl 14:00. Hitta hit - Herosvallen.

Skribent: Per Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info