Hoppa till sidans innehåll

Dam. Mikael Lindgren inför Korsnäs

16 AUG 2019 13:31
  • Uppdaterad: 16 AUG 2019 13:31

Avesta AIK gjorde en bra spelmässig insats senast hemma mot serieledarna Säffle. Men det är poängen som räknas, och där blev ”Klubben” utan några, då värmländskorna vann matchen med 0-2. Nu väntar på pappret en enklare motståndare, när man på lördag bortamöter Korsnäs IF FK. Men någon underskattning tror inte Mikael Lindgren, tränare i AAIK, att man kommer att ha.

-Det tror jag absolut inte. Vi vann lätt hemma. Sedan vet jag vet att Korsnäs har många unga tjejer.

 

Träningsveckan, har varit bra, men intensiv, eftersom U-laget, har haft matcher i söndags och onsdags.

-Det har sett bra ut. I stort sett alla varit med, och det har varit mycket folk. Som vanligt har det varit bra fokus och engagemang från spelarna. Vi har haft en intensiv vecka med två U-lagsmatcher. Vi försöker hålla lite koll att tjejerna inte får spela för mycket, att de också får vilodagar. De som sitter på bänken i A-laget, får man vara uppmärksamma att de inte får för många dagar upptagna med fotboll.

 

Korsnäs har haft en tuff säsong. Efter 11 omgångar, väntar man fortfarande på de första poängen. Mycket tyder på att man kommer åka ur serien, då det skiljer 12 poäng till Ornäs på rätt sida nedflyttningsstrecket.

 

Vad förväntar du dig för match?

-Vi ska spela efter vår spelidé. Vilket jag saknar vi gjorde i första halvlek mot Säffle. Då var det alldeles för stressigt och uppskruvat på planen. Jag förväntar mig att vi ska föra matchen mot KIF, och i perioder när de har boll, ska vi spela bra försvarsspel, säger Mikael Lindgren.

 

Ska Avesta ha någon chans på uppflyttning, så är det bara tre poäng som räknas mot Korsnäs. Sju poäng är det man måste plocka in på Torsby, som ligger tvåa.

 

Saknas gör Isabella Vestlund, som haft problem med sina benhinnor. Det är också ett frågetcken för Tilda Jacobsson, som klev av torsdagens träning, efter smärta i höften. I övrigt är alla tillgängliga.

Skribent: Per Lindgren. Foto: Sandra Jonsson
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info