Hoppa till sidans innehåll

Dam. Förlust mot serieledarna

10 AUG 2019 18:39
  • Uppdaterad: 10 AUG 2019 18:39

Avesta AIK inledde höstsäsongen med förlust mot serieledande Säffle FF. AAIK bjöd upp till bra motstånd, men en kombination av oskärpa och oflyt, gjorde att bortalaget kunde vinna matchen med 0-2 (0-1).

-Jag tycker att vi slarvar för mycket i första halvlek. I den andra gör vi det godkänt, säger Avestas tränare Mikael Lindgren.

 

I en jämn första halvlek hade Säffle ett bollövertag första halvtimmen. Efter knappa tjugo minuter gav Säffle måldrottning, Nathalie Wettese sitt lag ledningen med 0-1, med ett långskott som gick över Julia Sölvestad i Avestas mål. Under sista kvarten av halvleken, jobbade sig AAIK in i matchen, men man hade inte marginalerna med sig. Bland annat hade Avesta en boll i ribban, och en boll som rensades bort på mållinjen.

 

I den andra halvleken kom det mesta att handla om Avesta. Men det var en match där man inte lyckades med att förpassa bollen i nät. Bland annat hade Nora Jacobsson ett skott i ribban, och vid ställningen 0-2 brände Izabelle Lundqvist en straff som Marie Nilsson räddade.

-Jag tycker att vi gör en bra arbetsinsats, och jag hade inte protesterat om matchen slutat oavgjort, säger Mikael Persson, tränare i Säffle.

 

Sju poäng är avståndet upp till Torsby på andra plats. Mikael Lindgren tycker trots förlusten, att möjligheterna finns att nå dit.

-Det hade så klart varit bättre om vi vunnit idag. Men vi har inte gett upp, det är 21 poäng kvar att spela om.

 

Bäst i Avesta var Ella Wigert, som också fick priset som främste hemmaspelare.

Nu väntar för ”Klubben Girlz” i nästa omgång, på lördag, bortamatch mot seriejumbon Korsnäs.

 

Avesta AIK-Säffle FF 0-2 (0-1)

Mål: 0-1 (19) Nathalie Wettese, 0-2 (84) Sofia Danielsson.

Publik: Ca 50.

Domare: Peter Johansson, Borlänge.

 

AAIK (4-4-2): Julia Sölvestad-Linda Bängs Eriksson, Michaela Wulff, Tilda Jacobsson, Sabina Broström-Ella Wigert, Julia Lindström, Nora Jacobsson, Linn Andersson-Moa Hjalmarsson, Izabelle Lundqvist. Avbytare: Isabelle Vestlund, Alva Karlsson, Alva Wallner, Fougnigue Kone, Elin Andersson.

Skribent: Olov Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info