Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Lindgren Aram Abed dominant i backlinjen

Segersviten intakt

13 SEP 2014 22:18
Avesta vann med 4-0 mot Sund
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:29

sund aaik 006
Lagkapterna Christian Gauffin Eriksson och André Vestergren före match.
 
Inget verkar kunna stoppa Avestas framfart just nu. På lördagseftermiddagen besegrade AAIK Sund med 4-0.
-Vi gör en stabil match, och vi visade tålamod, sade AAIK:s assisterande tränare Lars Anders Johansson.
  
Den första halvleken går inte till någon av de bästa Avesta gjort under säsongen, och 0-0 kändes ganska rättvist, även om det var "Klubben" som hade det mesta och bästa av spelet.
Avesta dominerade stort första kvarten, mot ett Sund som inte fick till något eget spel.
I den 7:e minuten fälldes Alexander Jallow ett par meter utanför straffområdet. Frisparken lagd av Tomas Traut, gick i stolpen.
-Jag siktade med ett hårt skott på bortre stolpen, säger Tomas.
Det var AAIK:s bästa målchans under den första halvleken. "klubben" var aggresiva inledningsvis, och vann ofta bollen på mittplanen, samtidigt som hemmalaget tappade bollen. Framåt växlade Avestas Tomas Traut och Bernhard Nyström att spela på topp. Första skottet som Sund hade på mål dröjde till den tjugonde minuten när Viktor Bergman Rönnqvist avlossade ett skott som Mattias Lindqvist gjorde en bra räddning på. Efterhand bedarrade Avestas spelövertag. "klubben"visade upp ett anfallsspel som var för trubbigt. Istället för att rulla bollen snabbt, höll man i den för länge, och då hann Strand samla sig i eget straffområde. De gånger AAIK kom till inlägg, saknades den rätta precisionen.
-Sedan hade vi för lite folk framåt, när vi skulle slå våra inlägg sa "Larsa" Johansson.
Sund tvingades under den första halvtimmen göra två byten, när först Per Åstrand och sedan Felix Schmidt utgick efter bristningar.

 

 
Avesta fick bästa tänkbara start i den andra halvleken när Erik Schultz-Eklund fick gott om tid i straffområdet och behärskat satte bollen i nät fram till 0-1. 
-Skönt mål. Vi visade tålamod, och sedan är det bra att veta att vi brukar göra mål i slutet av matcherna, sa  AAIK:s Lars Anders Johansson, som efter matchen tyckte det var en laginsats bakom segern.
 
sund aaik 024
Förspelet till den hörna som strax senare ledde fram till 2-0 genom Christian Gauffin Eriksson.
 
Sund hämtade sig dock snabbt, och hade sin bästa period i matchen fram till dess Christian Gauffin Eriksson halvtimmen spelad utökade till 2-0. Ett mål som både spelare och tränare i Sund tyckte borde ha underkänts efter ruff på målvakten Patrik Jonsson.
-Det var samma senast mot Strand att vi fick ett liknande mål mot oss. Det gör att vi tappade energi. Avestas första mål kändes onödigt då vi hade bollen själva, säger Sunds coach Göran Sundqvist som ville berömma mittbacken Markus Pettersson.
"Cribbe" om målet:
-Jag hörde Tomas och såg inte vad som hände bakom mig. Jag tror att målvakten och Bernhard kolliderade. Sedan blev det enkelt för mig att nicka in bollen.
 
I andra halvleken visade både Avesta och Sund upp ett spel som var bättre än vad lagen presterade före pausen.
Luften gick ur Sund och AAIK kunde i slutet av matchen göra båda 3-0 genom Tomas Traut efter ett sologenombrott på högerkanten.
-Jocke la bollen på djupet och touchade den förbi backen. Sedan drog jag två, tre spelare, där den sista missade glidtacklingen, säger målskytten Tomas Traut som efter sommaruppehållet har radat upp stormatcherna på hög.
 
sund aaik 036.
Jubel efter 3-0 målet.
 
Blev det stora förändingar i anfallspelet i och med Victor Berg sakandes?
-Med Victor på plan blir det mer djupledslöpningar. Idag bytte jag och Bernhard om att spela på topp. Det är skönt att vi vinner idag, säger Traut.
Med mindre än tio minuter kvar behövde inhopparen Diego Barraza Peñate bara två minuter på sig för att göra 4-0.
Trots att Avesta inte visade upp lika bra spel som i de senaste vinstmatcherna, var segern aldrig hotad. Att vinna utan att spela på ett topp, är något som AAIK får ta med sig efter den här matchen.
 
Nästa match för Avesta, är hemma på lördag mot Falun.
sund aaik 035
 
SUNDS IF - AVESTA AIK 0-4 (0-0)
Målen: 0-1 (47) Erik Schultz-Eklund, 0-2 (76) Christian Gauffin-Eriksson, 0-3 (79) Tomas Traut, 0-4 (83) Diegeo Barraza Peñate.
Varningar; AAIK: Aram Abed.
Domare: Robin Albertsson, Lit.
 
AAIKs lag på Malands IP:
Mattias Lindqvist-Markus Lindholm,Zackarias Ström, Aram Abed, Alexander Jallow-Jocke Persson, Erik Schultz-Eklund, Johan Lindgren (Diego Barraza Peñate 81), Tomas Traut, Christian Gauffin-Eriksson (Ewasali Ahmadi 70)-Bernhard Nyström (Bakar Bahradze 84).
Ersättare som ej kom in: Wasim Harwill, Andreas Danielsson, Oscar Berglund, Kalle Jansson (mv).
Skribent: Per Lindgren

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info