Hoppa till sidans innehåll

Oavgjort för Avesta AIK på Lindvallen mot Korsnäs IF

31 MAJ 2013 23:25
"Klubben" tappade segern i slutminuterna
  • Uppdaterad: 31 MAJ 2013 23:45

Avesta AIK spelade oavgjort 1-1 (0-0) borta mot Korsnäs IF på Lindvallens fina naturgräsplan i sjunde omgången av division 3 Södra Norrland. "Klubben" var på väg mot segern men efter ett sent kvitteringsmål av hemmalaget efter hörna fick man nöja sig med en pinne.
-Jag tycker vi gör det bra och jag är nöjd med prestationen, säger Avestas tränare Mikael Lindgren trots allt inte för besviken efter poängtappet.

Avesta tog ledningen i början av andra halvleken när Christian Gauffin-Eriksson i en snabb spelvändning, med ett fint inspel från vänster hittade Ewasali Ahamdi på bortre stolpen som satte bollen från nära håll. Det var för övrigt Ahmadis tredje mål för säsongen.

AAIK gjorde en bra bortamatch och var det lag som närmast segern sett till totala målchanser. I första halvlek skapades flera vassa lägen framför Jonas Lönnroth i Korsnäsmålet. Genom en hög press på motståndarplanhalvan stressades KIF som tappade mycket boll. Med bra understöd från mittfältet, där både Diego Barazza Penate och Ewasali Ahmadi på kanterna, och Johan Lindgren och Erik Shultz-Eklund centralt firade stora framgångar, kom anfallarna Victor Berg och Christian Gauffin-Eriksson till flera bra mållägen.

AAIK saknade skadade Tomas Traut, Engin Sahindal och Linus Jansson. På bänken fanns bland annat för första gången Viktor Eriksson och Alexander Jallow.
-Vi hade en tunn trupp idag och har haft några som varit sjuka under veckan, säger "Micke" som syftar på Andreas Danielsson som haft feber.

I 12:e minuten kom den första chansen för Avesta när Erik Schultz-Eklund drog igång ett anfall på vänsterkanten hittade Barazza som med ett inlägg lyfte till Berg som tyvärr nickade över i fritt läge.

Aram Abed, som var mycket bra på sin ytterbacksplats, fyllde på offensivt vid ett antal tillfällen och gav en extra dimension till anfallen. Avesta fortsatte sin höga press och Korsnäs fick ägna sig mest åt försvarsspel före paus och hade svårt få till något konstruktivt framåt.
-Avesta stänger ytorna på mitten och vi blir tvingade att lyfta långt, menar Niklas Forslund assisterande tränare i Korsnäs som tyckte det blev mycket långbollar i matchen.
Mikael Lindgren tycker man skulle stängt tillställningen före paus.
-Vi anfaller mer kontrollerat än Korsnäs och har mer struktur och vi skapar tillräckligt med chanser för att avgjort matchen i första halvleken.

 Bästa möjligheterna för KIF kom på högerkanten. Centralt hade man svårare komma igenom. Hemmalagets hörnor var dock farliga och i 25:e minuten var Markus Lagerstedts dito när att resultera, men ingen Korsnäsfot träffade bollen som gick längs mållinjen.

Efter knappa halvtimmen var på nytt firma "Berg & Gauffin-Eriksson" nära att spräcka målnollan efter en spelvändning. Berg gjorde som vanligt en stark arbetsinsats och är ovärderlig för "klubben" som targetspelare längst fram. Berg hade ännu ett bra läge i 34:e minuten, efter vänt på en "femöring", men KIF målvakten Jonas Lönnroth kunde rädda. Kort innan paus fick AAIK:s anfallspar nästa möjlighet. "klubben" kom kom på nytt fram längs kanten och Christian Gauffin-Erikssons inspel i 42:a smet precis förbi framrusande Victor Berg.
-Som helhet var vi bättre än Korsnäs, menar "Micke" som i andra halvleken fick se AAIK ta ledningen med 0-1 i 49:e minuten när alltså Ewasali Ahmadi visade sin målfarlighet att befinna sig på rätt ställe i boxen.

Efter ledningsmålet blev matchbilden en annan. Korsnäs tog över spelmässigt, samtidigt som Avesta sjönk allt djupare ner på egen planhalva.
-Men det var inte på tal att vi skulle backa hem. Det är ett vågspel. Vi har samtidigt ett bra omställningsspel, menar Lindgren som till slut fick se att hemmapressen ge utdelning med sex ordinarie minuter kvar av matchen.
Trots att Oscar Walle´n Ljunggren i Korsnäs fick sitt andra gula kort, med utvisning som följd i matchminut 78, lyckades man få till en utjämning. Det var Korsnäs fjärde utvisning för säsongen.
 -Det börjar bli en vana med utvisningar. Men vi vågade ha kvar en trebackslinje efter utvisningen, säger Forslund som alltså fick se det offensiva tänket ge resultet trots numerärt underläge.
 Målet kom efter hörna lagd av Markus Lagerstedt som nickades ner i bortre delen av straffområdet av Fredrik Andersson till Nermin Sarhatlic som från nära håll satte bollen bakom Kalle Jansson.
-De forcerar i slutet och chansar med att trycka på, och det ofta så att att lag som leder blir satta under press, menar "Micke".
På slutet var det AAIK som gick för seger men lyckades inte skapa några heta chanser på de sex ordinarie, plus tre stopptidsminuter som fanns kvar.
Formen verkar på gång i AAIK och flera spelare visade bra insatser. I backlinjen var Aram Abed och Andreas Danielsson säkra. Joakim Persson vikarierade mycket bra som vänsterback med flera starka brytningar liksom fina offensiva raider. På mitten gör Erik Schultz-Eklund aldrig en dålig match. Framåt var Victor Berg slitstark och gav KIF-försvaret fullt jobb.

Korsnäs har gjort det bra som nykomlingar och noterades fjärde raka oavgjorda matchen.
-Idag få vi vara glada för ett "X", menar Niklas Forslund som tycker att hela laget kan bättre.
Hur vill du sammanfatta matchen?
-Det var en jämn match och dålig fotboll. Mycket "Hawaai" från båda lagen och inget ordnat spel. Men det är starkt av oss hämta upp underläget. Säsongen som sådan så började vi bra, nu har vi fyra oavgorde, men som nykomlingar har vi gjort det helt okay, sammanfattar Niklas Forslund.

För Avesta AIK väntar närmast hemmamatch på torsdag mot en annan nykomling, IFK Sundsvall.    


Korsnäs IF-Avesta AIK 1-1 (0-0)

 
Målen: 0-1 (49) Ewasali Ahmadi, 1-1 (84) Nermin Sarhatlic.
Varningar, AAIK: Joakim Persson, Erik Shultz-Eklund
Domare: Alexander Milovanovic, Västerås.
Publik: 94.

Avesta AIK på Lindvallen:
Kalle Jansson-Joakim Persson, Thomas Johansson, Andreas Danielsson, Aram Abed-Diego Barazza Penate, Erik Shultz-Eklund, Johan Lindgren, Ewasali Ahmadi (Martin Ekberg 88)-Victor Berg, Christian Gauffin-Eriksson.

Ersättare: Måns Gustafsson-Stålhand, Daniel Viklund, Viktor Eriksson, Alexander Jallow, Sebastan Lundvall (mv).
Skribent: Olov Lindgren

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info