Hoppa till sidans innehåll
Foto: Niklas Hagman

Härlig vändning av "klubben"

23 AUG 2014 19:25
Tredje raka segern efter 3-2 mot Korsnäs !
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:03

I en spännande match som präglades av mycket kamp, vann Avesta toppmötet mot Korsnäs med 3-2 (1-2).
-Det var en riktigt skön seger, sa en trött men lycklig Johan Lindgren efter slutsignalen.
 
Efter det att Korsnäs med lite flyt gick till halvtidsvila med 2-1, visade "Klubben" efter paus att man ville vinna matchen, genom att kämpa ner Korsnäs. Matchhjälte blev Victor Berg som med knappa kvarten kvar gjorde ett drömmål fram till 3-2. I och med segern krympte Avesta nu avståndet till två poäng till Korsnäs på kvalplatsen.
Hemmalaget öppnade matchen mycket bra som med en stark offensiv satte Korsnäs i brygga. Med ett snabbt passningsspel, skapade Avesta några vassa chanser första tio minuterna. Den allra bästa kom när Victor Berg hittade Johan Lindgren, men skottet täcktes av Oscar Wallén Ljunggren. Korsnäs slarvade en del i passningsspelet, och man fick inte till något ordnat anfallsspel.
Det kändes som lagen hade respekt för varandra, och spelet blev för en stund kontrollerat och lite avvaktande.
 
Korsnäs forwards Glen Edman och Petter Forslund är erkänt tunga att möta för alla lag i den här serien. Det var också Edman som hade bortalagets första heta målchans efter 26 minuter, när han från nära håll sköt ett skott som Avestas målvakt Mattias Lindkvist förtjänstfullt lyckades tippa över ribban till en hörna. Hemmalaget tappade lite av sitt anfallsspel, men när Johan Lindgren, Jocke Persson och Tomas Traut vackert spelade bollen mellan sig, var det värt ett bättre öde, men Max Källbergs fot kom ivägen i sista stund.
-Jag tycker att vi började bra, men sedan föll vi ner i deras långa spel, förklarade Johan Lindgren vad som händes efter den lovande starten.
 
Avesta var det lag som gjorde det viktiga 1-0. Målskytt var Erik Schultz Eklund, som efter Alexander Jallows förarbete, behärskat med högerfoten satte bollen vid sidan av Tim Carsting. Klockan stod då på halvtimmen spelad. Minuten efter var AAIK ytterst nära på att utöka ledningen. Det var när Victor Berg, som var ordentligt på hugget den här matchen, tog sig förbi Fredrik Andersson, och hittade Joakim Persson som på bortre stolpen fick läget att nypa till, men direktskottet tog i burgaveln.
Avestas Johan Lindgren som sällan gör en dålig match, gjorde ett mycket bra jobb på mitten där han fler gånger var bollvinnare.
När regnet började ösa ner och vinden tillta, så var det som att Korsnäs fick fart under benen. Efter 37 minuter kunde Glen Edman kvittera till 1-1, efter en bjudning från Avesta. "Cribbe" lade en alltför vågad bakåtpassning som Mattias Lindkvist slängde sig och bröt, men bollen tog på Glens ben som fick se bollen sakta rulla förbi mållinjen.
Avesta hade därefter en frispark efter det att Fredrik Andersson fällt Tomas Traut. Joakim Persson lade frisparken, som vållade Tim Carsting vissa problem i det blöta gräset.
 
Nästa kalldusch för Avesta kom strax före pausvilan. Aram Abed skulle rensa bort bollen, som letade sig fram till Daniel Karlsson som fick en drömträff, och som en "häxpipa" letade sig bollen i krysset, fram till Korsnäsledning 2-1. Ser man till halvleken, kändes det som Korsnäs ska tacka högre makter för att man gick in till en halvtidledning. Ett oavgjort resultat hade mer speglat skeendet på planen.
Regnet hade upphört när domaren blåste igång andra halvlek.
-Vi sa i paus att vi skulle försöka hitta tillbaka till vårt spel vi hade i början av matchen, sa Johan Lindgren om den uppgjorde taktiken. 
Det var precis vad hemmalaget gjorde som redan från start satsade framåt, även om det var gästerna som fick den första målchansen. Mattias Lindkvist tappade en höjdboll och från nära håll borde Glen Edman gjort mål.
Men som sagt var, det var "klubben" som öppnade bäst, och Victor Bergs missade friläge efter dryga fem minuter, kändes då som skulle bli kostsamt. Avestas #14 hade strax efter ett lika bra läge, men då gjorde Tim Carsting en fin benparad. Tredje gången gillt blev det när kvitteringen som betydde 2-2 kom. Det var Johan Lindgren med ett klassmål satte bollen i otagbart bakom en chanslös Korsnäs keeper.
-Jag fick ett pass, jag såg inte från vem. Jag skottfintade först till höger, men hittade ingen passning, och jag skottfintade igen, och fick in den i bortre krysset, den satt skönt, sa målskytten Johan Lindgren, som menade att det var en ganska svårbemästrad gräsmatta.
-Planen bjöd inte upp till något bra spel, den var väldigt mjuk. Jag tycker att vi vinner rättvist, och deras båda mål är riktiga Lottomål, men de var fysiskt tunga att möta.
Efter kvartens spel bytte Avesta in Bernhard Nyström. Korsnäs började med sin fysik ta över spelet, och kom i anfallsvåg efter anfallsvåg. Ändå var Korsnäs tränare Magnus Ek inte nöjd med sitt manskap efter pausen.
-Det var en jämn match, och i andra halvlek var det inget bra defensivt spel från oss. Vi slarvade och tappade bollen på mitten, och de tog sig förbi oss enkelt. Vi hade sagt att spela klokt och inte ta några risker, men så blev det inte, menade Ek.
Avesta hade en del inlägg offensivt, men utan den rätta precisionen. Victor Berg blev matchvinnare när han i den 78:e minuten gjorde 3-2. Det var ett mål som Avestavallen att explodera av glädje !
Victor fick en boll i djupet slagen av Joakim Persson. Ställdes sedan mot Fredrik Andersson, saktade ner farten för en bråkdel av sekund, och det såg ut som situationen var över. Men så kom en tempoväxling och Victor tog sig förbi Korsnäsförsvararen och satte bollen i krysset bakom Tim Carsting. Ett mål som enbart det var värt entréavgiften.
 
Korsnäs försökte ösa på för en utjämning, men ofta höll Avesta bra i bollen och spelade på resultatet.
-Efter 3-2 målet gick vi ner på 5-4-1 med tre mittbackar, och jag tyckte att vi håller i bollen bra, höll också AAIK tränaren Mikael Lindgren med om.
Erik Schultz-Eklund, som under matchen haft en defensiv plats på mittfältet, gjorde en fenomenal bolltransport från eget straffområde djupt in på motståndarplanhalvan, tills han drogs ner av Daniel Karlsson, med en resultatlös frispark som följd. På de fyra minuternas stopptid, lyckades Korsnäs inte skapa något, och "klubben" kunde behålla ledningen till dess domaren satte pipan i mun och blåste av.
Efter en seger ska alla i laget framhållas, men extra plus går till Victor Berg, Aram Abed, Johan Lindgren och Alexander Jallow (första halvlek).
-Det var en jättebra division 3 match, med mycket publik på läktarna utbrast Avestas ledare Jan Hagman en stund efter slutsignalen.
Nu väntar härnäst bortamatch för Avesta AIK, mot Kubikenborg. Den matchen spelas på lördag.

Avesta AIK - Korsnäs IF 3-2 (1-2)
Målen: 1-0 (30) Erik Schultz Eklund, 1-1 (37) Glen Edman, 1-2 (44) Daniel Karlsson, 2-2 (54) Johan Lindgren, 3-2 (78) Victor Berg.
Varningar: AAIK: Johan Lindgren, Bernhard Nyström (avstängd nästa match)
Publik: 144.
Domare: Robert Nyberg, Borlänge.
AAIKs lag: Mattias Lindkvist-Zakarias Ström, Markus Lindholm, Aram Abed, Alexander Jallow-Joakim Persson(84, Martin Nordmark), Tomas Traut (59, Bernhard Nyström), Erik Schultz-Eklund, Christian Gauffin-Eriksson(84, Diegeo Barraza-Piñate)-Victor Berg.
Ersättare utan speltid: Oscar Berglund, Samuel Ström, Ewasali Ahmadi.

 

Foto: Niklas Hagman

 

_DSC9139

 

_DSC9039

 

_DSC8879

 

_DSC8848

 

_DSC8765

 

_DSC8633

 

_DSC8438

Skribent: Per Lindgren

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info