Hoppa till sidans innehåll
Foto: Niklas Hagman

Gedigen laginsats av "Klubben" mot Korsnäs

17 AUG 2013 18:35
Bernhard Nyström målskytt igen
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:26

Det blev en rättvis och klar seger för Avesta hemma mot Korsnäs med 2-0 (2-0). Stor matchvinnare blev Bernhard Nyström som gjorde båda målen.

-Men jag tycker att vi var bättre mot IFK Sundsvall i förra matchen, säger Bernhard som nu gjort tre mål på sina två matcher efter återkomsten i ”klubben”.

Efter fullträffarna, som båda kom i slutet av första halvleken, spelade hemmalaget stabilt i defensiven och på de få målchanserna som KIF fick, då agerade Kalle Jansson säkert mellan stolparna.

 

Hemmatränaren "Micke" Lindgren var förstås belåten efter segern som betyder att AAIK nu har en svit på tre raka matcher utan förlust. Det var en laginsats som låg bakom viktorian, även om det fanns två spelare som fick överbetyg från Avestas boss:

-Det är Kalle (Jansson) och Bernhard som får ett extra plus idag.

 

Kalle Jansson som gjorde en felfri insats var förstås också nöjd efter trepoängaren.

-Det känns jävligt bra. Det är skönt att vinna och det är bra för självförtroendet både för mig och laget att hålla nollan.

Tycker du det var din bästa match för säsongen, Kalle?

-Nej, det var mot Hofors hemma. Matchen idag tycker jag blev sönderblåst av domaren. Korsnäs var inte så bra även om de var stabila defensivt.

 

Gästerna öppnade bäst första tio minuterna med en hög press, och skapade några lägen efter inlägg där främst Anton Söderberg och Jean-Pierre Kayal visade kvaliteter. Men några riktigt heta chanser lyckades inte KIF producera före paus.

 

Avesta, som startade med Victor Berg på topp, och Bernhard Nyström i en släpande roll bakom började ta för sig efter hand. Christian Gauffin-Eriksson, mycket bra som högerback, hade ett skott efter tio minuter som gick strax utanför.

Victor Berg och Bernhard Nyström visade upp ett fint samarbete efter halvtimmen i ett anfall, där bollen hamnade hos Ewasali Ahmadi som fick ett bra läge utan att få träff.

 

Matchen präglades av mycket frisparkar och det var stundtals irriterat på planen. Bland annat fick assisterande tränaren i Korsnäs Niklas Forslund rött kort efter halvtimmen då han visat sitt missnöje mot domaren Andreas Wanjura. Korsnäs drabbades också av fyra varningar mot två för Avesta.

-Nivån på domarna i den här serien är inte bra och Avesta får 80/20 i frisparkar, kommenterade Korsnäs tränaren Gerhard Andersson som inte vill skylla förlusten på domarna.

-Vi var inte fokuserade idag. Vi hade innan pratat om att det var ansvar och vilja som skulle avgöra matchen. Idag går vi inte in i duellerna och tar inte det extra steget. Vi är helt enkelt inte där, jag vet inte vad det berodde på. Annars blev det mycket kamp som väntat.

 

Tomas Traut tillhörde en av många bra i hemmalaget och stod för många fina framspelningar och hade även själv ett riktigt bra målläge i första halvleken. Men avslutet, efter förarbete från Victor Berg, efter 32 minuter gick utanför.

 

”Klubben” var det lag som visade mest vilja och vann de flesta närkamperna. I slutet av första halvleken skulle alltså avgörandet komma med två fullträffar från Bernhard Nyström.

Vid första målet var det Tomas Traut som låg bakom efter ett inspel från vänster.

-Jag smyger med bakom Traut, och sedan är det öppet mål.

 

”Gurra” Andersson var missnöjd att Avesta hade fått en frispark som var upprinnelsen bakom målet.

-Målet blir matchavgörande. Den frispark som de får innan tycker jag är horribel.

 

Fyra minuter senare kom 2-0 när Joakim Persson fick till ett bra vänsterinlägg.

-Bollen går sedan till Victor (Berg) som nickar i ribban. Jag tänkte ställa mig framför målvakten och komma nära bollen. Men jag vet inte var han var och det blev öppet mål. Det var ett ”måltjuvs” mål, kommenterar Nyström.

 

Mikael Lindgren trodde annars att hans mannar direkt skulle ta hand om dirigentpinnen .

-Jag hade väntat mer explosion från oss från start, men det var sömnigt. Men vi skapade ändå målchanser och spelade lugnt.

 

I halvtid bytte Korsnäs in tre spelare första kvarten för att skapa ett bättre tryck framåt i jakten på en reducering. Men AAIK var kompakta i försvaret och hade ofta tio man på egen planhalva. Man hade också snackat om att inte lägga energi på ordväxlingar. 

-Vi sa att vi skulle hålla oss lugna i paus och inte ge oss in i bråk, för det var lite gnälligt på planen, säger Mikael Lindgren om den stundtals griniga stämningen.

 

Två riktigt vassa chanser fick gästerna i andra akten för komma in i matchen på allvar. Den första i 63:e minuten när spelskicklige Jean-Pierre Kayal med ett högerinlägg hittade en fri Joacim Wallén Ljunggren i straffområdet och den andra kom på stopptid när Kayal såg Johan Sjökvist i boxen. Men båda gångerna fanns Kalle Jansson på rätt ställe.

-Det var två lägen från kanterna men jag lyckades med överflyttningarna, säger hemmalagets målvakt som höll nollan för andra gången under säsongen. Den var första var mot Rengsjö.

-Vi står rätt idag och håller positionerna, säger Kalle om matchen där han övertygade med ett stort lugn.

 

Sista kvarten flyttade AAIK ner Victor Berg i försvaret för att med tre mittbackar ta hand om Korsnäs attacker.

-Vi valde att satsa hålla tätt och försvara oss istället för att gå för 3-0, säger Mikael Lindgren. De får lyfta in bollen mycket men Kalle göra två bra räddningar.

 

Hur vill du sammanfatta matchen, ”Micke”?

-Vi vinner mycket rättvist och är bättre fotbollsspelare idag

 

Nästa match för Avesta är borta mot Bernhard Nyströms förra klubb Hille på fredag.

-Det kommer bli jättetufft men vi kommer åka dit för att vinna.

 

 

Avesta AIK-Korsnäs IF FK 2-0 (2-0)

 

Målen: 1-0 Bernhard Nyström (37), 2-0 Bernhard Nyström (41).

 

Varningar, AAIK: Erik Schultz-Eklund (avstängd nästa match), Bernhard Nyström.

 

Domare: Andreas Wanjura, Karlstad.

Publik: 129.

 

AAIK (4-4-1-1): Kalle Jansson-Joakim Persson (ut 88), Andreas Danielsson, Aram Abed, Christian Gauffin-Eriksson- Tomas Traut, Erik Schultz-Eklund, Johan Lindgren-Ewasali Ahmadi (ut 59)-Bernhard Nyström (ut 85)-Victor Berg.

Ersättare: Zakarias Ström (in 85), Kushtrim Krenzi, Victor Eriksson, Alexander Jallow (in 59), Samuel Ström (mv), Diego Barraz-Penate  (in 88) –Måns Gustafsson.

 

Foto: Niklas Hagman

 

_DSC5021

 

_DSC5026

 

 

_DSC4996

 

 

_DSC5139

 

 

Flera matchbilder finns via nedanstående länk:

https://plus.google.com/photos/109499294874666409373/albums/5913394519227181777?authkey=CJGz3sG9gMb3cg

Skribent: Olov Lindgren
Epost: This is a mailto link

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info