Hoppa till sidans innehåll

Effektivt Valbo besegrade Avesta

18 MAJ 2013 18:17
Motigt för Klubben efter ny förlust.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:22

Avesta AIK förlorade andra matchen på fyra dagar när Valbo FF vann med 3-0 (1-0) på Åbyvallens hårda gräsplan. Hemmalagets spelplan var att säkra upp defensiven och satsa på spelvändningar.

-Så var det bestämt och jag tycker att taktiken fungerade till hundra procent, säger Valbotränaren Andreas Vestin efter matchen.

Även om Avesta ägde mycket boll så skapade man inte alltför många heta målchanser. Och de möjligheter man hade utnyttjades inte, i jämförelse med hemmalaget som tog vara på sina få chanser.

Efter att Valbo tagit ledningen med 1-0 i första halvleken, tog ”Klubben” över spelmässigt och var långa stunder parkerade på offensiv planhalva. Men efter att hemmalaget gjort 2-0 med kvarten kvar av matchen, orkade inte Avesta mobilisera ny kraft. Istället kunde Valbo göra 3-0 med sex ordinarie minuter kvar.

 

Det var AAIK som öppnade matchen bäst med mycket bollinnehav. Valbo försökte inledningsvis med mycket långbollar framåt som AAIK-försvaret enkelt kunde ta hand om. ”Klubbens” första vassa målchans kom i 13:e minuten när Christian Gauffin-Eriksson, framspelad av Victor Berg, fick ett friläge men Sebastian Henriksson kom ut i rätt ögonblick och kunde ta hand om bollen.

Ett mål där för Avesta kanske kunde ändrat matchbilden.

 Det var en halvlek som präglades av mycket kamp. Valbo stod upp bra i närkampsspelet och jämnade ut matchbilden som till en början vägde över i Avestafavör. VFF började mer utnyttja kanterna och i 20:e minuten kom Alexander Sjöström loss på högerflanken och fick till ett inlägg som skapade oreda i Avestaförsvaret. Efter kalabalik kunde Rasmus Sjöström dunka in 1-0 förbi Kalle Jansson i Avestamålet.

-Jag tycker att Avesta började bra, säger Andreas Vestin som tyckte att taktiken man hade gjorde att Avesta såg sämre än ut än vad man egentligen är.

Hemmalaget fortsatte vinna andrabollarna och i 35:e minuten var det ytterst nära 2-0. Alexander Sjöström fick ett jätteläge i boxen men träffade inte rent vid avslutet.

AAIK försökte skruva upp tempot i slutet av halvleken. Christian Gauffin-Erikson nickade strax utanför och i slutsekunderna av första akten hade Gauffin-Eriksson ytterligare en chans och Berg en strumprullare som smet utanför.

I halvtid bytte Avesta in Måns Gustafsson-Stålhand istället för Engin Sahindal på ytterbacksplatsen. Måns gjorde ett piggt inhopp med flera bra insatser.

Med högre press och en trebackslinje försökte Avesta dra åt tumskruvarna.

-Men jag är förvånad att de inte var mer aggresiva och klev fram i början av andra halvleken, säger Vestin som tror att det berodde på var tredje matchen på åtta dagar som satte sina spår i Avestas spel.

Erik Schultz-Eklund visade stor energi och fanns överallt på planen. Johan Lindgren hade en nick strax utanför i 55:e minuten på Joakim Perssons hörna. Ewasali Ahmadi hade två gyllene lägen halvvägs in i andra halvleken att utjämna hemmaledningen. Vid första läget fick han ingen träff på bollen efter ett fint inlägg av Schultz-Eklund. På den andra möjligheten gick skottet utanför.

Mitt i AAIK-pressen kunde Valbo sticka upp och göra 2-0 i 76:e minuten. Rasmus Sjöström tog sig förbi Avestabackarna och serverade Gustav Larsson som från nära håll enkelt lade in bollen.    

Då hade Andreas Vestin blivit förpassad från ledarbänken efter protest mot ett domslut.

-Domaren sa innan han skulle tillåta reaktioner, men gör ändå inte det, säger Vestin som också från läktaren fick se Rasmus Sjöström i öppet mål göra 3-0.

-Segern betyder förstås mycket för självförtroendet. Men vi får jobba hårt ett par matcher till innan vi får tillbaka skadade spelare. Men det blir ju lättare i fortsättningen efter tre poäng idag.

Bäst i Valbo var Gustav Larsson och comebackande Roger Nilsson.

 

I Avestalägret var det av naturliga skäl mycket besvikna miner efter förlusten. Det märktes att laget spelat mycket matcher på slutet. Vissa spelare såg slitna ut. Plusbetyg till Erik Schultz-Eklund som jobbade stenhårt i 90 minuter. Inhopparen Måns Gustafsson-Stålhand och Andreas Danielsson förtjänar också ett godkänt betyg.

 

Valbo FF-Avesta AIK 3-0 (1-0)

 

Målen: 1-0 (20) Rasmus Sjöström, 2-0 (76) Gustav Larsson, 3-0 (84) Rasmus Sjöström.

Varningar, VFF: Alexander Sjöström, Sebastian Henriksson, Rasmus Sjöström AAIK: Joakim Persson.

Domare: Adis Cosic, Eskilstuna.

Publik: ca 50.

 

AAIK på Åbyvallen: Kalle Jansson-Linus Jansson (ut 64), Aram Abed, Andreas Danielsson, Engin Sahindal (ut 46)-Joakim Persson, Johan Lindgren, Erik Shultz-Eklund, Ewasali Ahmadi (ut 82)-Victor Berg, Christian Gauffin-Eriksson.

Ersättare: Sebastian Lundvall (mv), Samuel Backström (in 82), Måns Gustafsson-Stålhand (in 46), Daniel Viklund (in 64).  

 

Foto: Olof Lindgren

Skribent: Olov Lindgren

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info