Hoppa till sidans innehåll

"Att bygga en livskraftig förening"


 Avesta AIK har blivit beviljade medel från Jordbruksverket och EU för Leaderprojektet "Att bygga en livskraftig förening". Med detta stöd har vi nu möjliget att anställa en projektledare, Anders Sundvall, på 50% under tre års tid. Här nedan finns beslutsunderlaget samt syftet med projektet. Vi är stolta över att vi är det första projektet i Sverige som har blivit beviljade medel inom Socialfonden.

Projektet överensstämmer väl med utvecklingsstrategin och dess urvalskriterier för Socialfonden och insatsområde Livskraftiga verksamheter. Projektet vänder sig till de inom Socialfonden särskilt utpekade målgrupperna: arbetslösa och de som står långt ifrån arbetsmarknaden. Verksamheten är helt i linje med Socialfondens mål att ”Motverka arbetslöshet, utanförskap och öka social inkludering och integration på arbetsmarknaden”.Projektet harmonierar också väl med det horisontella målet integration och mångfald.
 
Verksamhet
Syftet med projektet är att använda föreningen som en plattform och få deltagare att komma närmare arbetsmarknaden. Deltagarna ska ges möjlighet att utveckla språket och skaffa sig erfarenheter och kunskaper inom olika arbetsområden. Genom föreningens stora nätverk, ges möjlighet att skapa kontaktnät, vilket kan bli betydelsefullt för framtida arbetsmöjligheter.   

Målet med projektet är ett antal deltagare som skaffat sig erfarenheter, kunskap, kontaktnät och ett utvecklat språk och därmed fått bättre möjligheter att närma sig arbetsmarknaden.

Projektet består i att anställa en projektledare på halvtid under tre år. Projektledaren ska framförallt handleda personer med praktik eller instegsjobb i att prova olika uppdrag och sysslor i föreningen. Deltagarna ska succesivt ta över den ökade löpande administrationen som ett ökat medlemsantal medför. Utöver detta kan de utifrån intresse och tidigare erfarenheter delta i arbetet med t.ex. att leda grupper, föräldrautbildningar, beställningar, läxläsning, arbete i servering, lokal- och materialvård, vaktmästarsysslor och dokumentation.

 

Uppdaterad: 02 MAJ 2018 03:59 Skribent: Avesta AIK
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info