Hoppa till sidans innehåll

Kiosken


1Från och med 1 april (v 14) tar vi över kiosken på Avestavallen. Tittar ni under kiosklista kan ni se när ert lag ansvarar för försäljningen där.

Den som är kioskansvarig har till uppgift att fördela kiosktider i det egna laget. Däremot är det föräldrarnas ansvar att byta tid med någon annan i laget om man får förhinder. Ledare i laget ansvarar för att den kioskansvarige har aktuella spelaruppgifter där telefonnummer osv stämmer. Man behöver ha kontakt med ledarna innan sin kioskvecka för att stämma av om laget ev har bortamatch och vissa föräldrar redan är uppbokade med att skjutsa t.ex. Man behöver även stämma av om det finns nya föräldrar som kanske behöver stå första gången med en mer rutinerad familj. När kioskveckan är slut ser man till att nyckeln lämnas vidare till nästa lags kioskansvari

 

 

Kioskens öppettider:

Kiosken har vi öppen när det är matcher på vallen.

När det är A-lagsmatcher börjar kioskpasset 1 timme och 15 min innan matchstart. Då har man 15 min på sig att förbereda innan domarfikat ska lämnas ut vilket görs 1 timme före match. Vid andra matcher öppnar vi kiosken ca 40 min innan match.

Vi stänger kiosken efter det att matchen är slut. Om det inte är så mycket publik brukar vi börja städa under andra halvlek men behålla kassan öppen till matchens slut. Tänk på att sista passet kan behöva lite extra tid för städning.

Här under finns information om rutiner i kiosken. Denna info sitter också på dörren i kiosken.

Lycka till!

 

Vid öppning 

 Börja med att sätta på kaffebryggaren. Instruktioner sitter på skåpet ovanför diskbänken.Kom ihåg timern.

För att öppna serveringsluckorna måste trälisterna tas bort. Sätt ut öppetskylten utanför verandan.

Använd gärna korvkokaren som står på rullvagnen. Använd vattenkokaren för att hälla i kokande vatten. Sedan sköter sig korvkokaren sig själv. Ha i några lagerblad och pepparkorn.  Om man ska lägga i mer korv som är frysta behöver de värmas i en kastrull på spisen först.Tänk på att inte ha i för många korvar på gång för att undvika onödigt svinn. Kycklingkorv säljer vi också i kiosken men i små mängder. Ta en egen kastrull till det och lägg i vid beställning. Se till att vattnet inte kokar för då spricker korven. Kom ihåg timern som sitter till höger om spisen!

Duka fram kaffetermos, fikabröd, mjölk, senap och ketchup osv på serveringsbordet utanför kioskluckan. Vi bjuder Avesta AIK:s ledare på kaffe. Vid herrarnas A-lagsmatcher gör kiosken i ordning en korg till domare och sekretariat. Damlaget brukar ordna fika själva till domarna. Info om innehåll finns i korgarna under bänken.

Se till att det finns fyllda godispåsar samt dricka i kylen. Godispåsarna ska innehålla ca 110 g blandat godis.

Färdigbredda toast finns i frysen under micron. Ta fram vid beställning och grilla i smörgåsgrillen ett par minuter. Serveras i en hamburgerficka.

Växelkassan finns i gången bakom dörren in till kiosken. Kassaskåpet öppnas med en av kiosknycklarna.

 Vid stängning

Töm alla soppåsar både ute och inne och släng i soptunnorna bredvid verandan eller i containern. Städa toaletterna och byt soppåsar även där. Torka borden och se till att det ser snyggt ut i kafeterian. Golven måste sopas och våttorkas. Städmaterial finns i gången vid kassaskåpet.

Diska ur kastruller, korvkokaren och termosar. Stäng luckorna till kiosken. Ta in skylten och lås dörren.

Fyll på med dricka i kylen.

Räkna kassan och använd redovisningsblanketten som ligger på bänken. Stoppa pengarna i en plastpåse och lägg med redovisningsblanketten och lås in den i det stora kassaskåpet vid toaletterna. Nyckel sitter på kiosknycklarna. Kassaskrinet med 1000 kr i växelkassa låses in i kassaskåpet vid städmaterialet ute i hallen bakom kiosken.

Se till att alla lampor är släckta och att dörren ut till serveringen är låst. Ytterdörren där man larmar på går i lås av sig själv men kom ihåg att larma (följ instruktionerna som sitter på dörren) och se till att lämna vidare nycklarna till kioskansvarig eller den som ska öppna kiosken nästa gång.

 När ni ska lämna över kioskansvaret till nästa lag tänk då på att golven i serveringen är våttorkade så att alla lag får mötas av fräscha golv.

Vid frågor kontakta i första hand lagets kioskansvarige. Annars kontaktas:

Sanna Isacsson      070-5379751

Jessica Olveby       072-2508111

 

Uppdaterad: 04 APR 2018 21:57 Skribent: Avesta AIK
Epost: This is a mailto link

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info