Hoppa till sidans innehåll

Nollvision i dalafotbollen


Det finns tyvärr inslag av dåligt uppförande inom dalafotbollen. Detta gäller såväl i spelet som i språkbruk och ton både på och runt matcherna. Vår uppfattning är att det existerar både i de lägre divisionerna samt även långt ner i åldrarna. Det innebär att såväl stämningen som klimatet på planen blivit sämre vilket försvårat situationen för både domare, spelare och ledare. 

För att komma tillrätta med problemen har Dalarnas Fotbollförbunds (DFF) domarutskott har med stöd av styrelsen beslutat att införa "Nollvision" i Dalarna säsongen 2007. Nollvisionen innefattar alla av DFF administrerade serier i Dalarna samt alla tränings- och vänskapsmatcher som spelas i distriktet d v s även de matcher där lag som vanligtvis spelar i förbundsserier deltar.

Nollvisionen innebär rent spel och språk på och utanför planen. I princip betyder detta att vi strikt skall följa de regler som står i regelboken.

Exempel:

-         En svordom resulterar i ett gult kort

-         Ett könsord resulterar i ett rött kort

-         Svordomar och gester eller dylikt som förnedrar 
          motståndare eller funktionär resulterar i ett rött kort.

Detta gäller såväl spelare som ledare. Vi måste få ett bättre klimat på våra planer så våra domare orkar fortsätta sin dömning.

Dalarnas Fotbollförbund Domarutskottet

Uppdaterad: 31 MAJ 2018 08:47 Skribent: Avesta AIK
Epost: This is a mailto link

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info