Hoppa till sidans innehåll

Föräldrar


Medlemsavgift

Att vara medlem i Avesta AIK kostar 400 kr/år för enskild medlem. Är man flera barn i familjen som är aktiva i föreningen kostar det 500 kr för alla tillsammans.

Spelaravgifter tillkommer för alla aktiva spelare som spelar seriespel

P08, P07, F07/08- 100 kr

P05/06, F05/06- 200 kr

P04- 300 kr

P15, F15, P17, F17, Damlag A, Damlag U, Herrlag A- 400 kr

Inbetalningskort skickas ut till de spelare som varit aktiva föregående säsong. Nya spelare får fylla i personuppgifter som ledarna sedan lämnar in till kansliet som i sin tur skickar ut inbetalningskort.

Utrustning

Alla spelare behöver egna blå matchshorts och blå fotbollsstrumpor. Adidasshorts använder de lag som spelar seriespel. Dessa brukar finnas att köpa på våra sportaffärer men kan också beställas under vår utprovningskväll. Benskydd är ett måste samt vattenflaska som tas med på träning och match. Varje år i mars har vi en klubbkväll där man kan beställa Avesta AIK kläder. Det kommer att finnas träningsset, träningsoverall, matchshorts, hoodtröja, jacka och lite annat att prova. Datum och tid finns att läsa på hemsidan.

Kiosk

Som förälder till barn som spelar i Avesta AIK kommer man att bli tilldelad tider för att stå i den kiosk som finns på Avestavallen. Alla lag får 2-3 veckor var att ansvara för. Kioskansvarige i lagen ser till att fördela tider mellan alla föräldrar. 

Arrangemang

Föreningen är också med och jobbar vid en del större arrangemang som t.ex Avestafestivalen. Vid Avestafestivalen är alla lag delaktiga och då blir föräldrar tilldelade tider att stå vid tivolit i biljettkassorna eller vid lotteristånden. Föreningen anordnar en cup i slutet på september för de lag som ska över på 9 mot 9 spel och 11 mot 11 året efter. Vid den cupen kommer också föräldrar från olika lag att få hjälpa till.

Varje år på våren brukar vi anordna en cupbidragsdag. Då beslutar varje lag om man vill delta eller ej. Alla lag som bidrar med en aktivitet får också vara med och dela på de pengar som kommer in. Dessa pengar används sedan som en del av betalningen till olika cuper. Till den här dagen samlar vi också in begagnade fotbollsskor och Avesta AIK overaller som vi säljer för en billig peng. Vi brukar dessutom be om att få in hembakt bröd från alla lag som deltar och kan på så sätt duka upp ett stort buffébord med godsaker. Det fikabröd som blir över säljer vi sedan i kiosken under säsongen.

För att hålla våra spelaravgifter nere brukar vi ta åt oss olika jobb som kan ge oss lite extrapengar i föreningskassan. Det handlar ofta om att grilla vid olika tillställningar. Vi hjälps åt mellan lagen.

 

Skjutsar

Till lagens bortamatcher behövs hjälp med skjutsar. Man får räkna med att ställa upp och köra minst ett par gånger per säsong. Vi har under flera säsonger haft tillgång till två minibussar som främst använts av de lag som under åren har haft mycket svårt att få ihop skjuts till alla spelare. De spelare som åkt med bussen har betalat 40 kr innan avfärd eller den summa som laget bestämt. 

Föräldrar är ett stort stöd för sina barn och vi ser gärna att ni hejar på och peppar era barn under matcherna. Coachningen på plan sker dock från ledarna. Tänk också på att i unga åldrar är det inte resultatet som är det viktigaste. Det viktigaste är att ha roligt tillsammans!

Tveka inte att fråga era barns ledare om ni undrar över något. 

Välkomna till Avesta AIK!

Uppdaterad: 10 MAR 2018 11:07 Skribent: Avesta AIK
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info