Hoppa till sidans innehåll

Kushtrim Krenzi, vänster, och Joakim Persson bidrog till vinsten mot Korsnäs.  FOTO: Per Lindgren.

Kushtrim Krenzi och Joakim Persson efter Korsnäs

08 SEP 2018 18:35
  • Uppdaterad: 08 SEP 2018 18:37

I mötet mot Korsnäs, fick två Avesta AAIK-profiler spela från start för första gången under säsongen. Kushtrim Krenzi, 23, och Joakim Persson, 29.

 

Offensive Kushtrim Krenzi, tycker att Avestas matchplan fungerade på ett bra sätt.

-Det blev en matchbild vi hade räknat med från start. Vi skulle ligga lågt, kriga och få dem ur balans. Vi skulle få dem spela i backlinjen och och sedan skulle vi satsa på kontringar, och döda anfallen.

 

Kushtrim Krenzi, som senaste spelade match i Juni, tycker att det för egen blev mycket springande.

-Det blev en otacksam att springa och löpa och inte ha boll så mycket. De matcher som är kvar kommer att bli likadana. Men blir det matcher vi kommer att få styra spelet, då kommer det bli ännu bättre. Idag hade vi en trupp som inte spelat så mycket. Jag tycker vi visade karaktär och gör det vi är bra på, och ligger rätt i positionerna.

 

Joakim Persson som lade av efter förra säsongen. Men har under sommaren löptränat mycket på egen hand, och även tränat lite med laget.

-”Mange” berättade i torsdags att jag skulle spela. Jag trodde kanske inte att det skulle bli 90 minuter, men det var bara att köra på så länge det höll.

 

Att den rutinerade ytterbacken inte spelat på länge, märktes inte. Med sin rutin och energi bidrar han mycket till de lite mer oerfarna spelarna. Som vanligt fick ”Jocke” också ta hand om en del fasta situationer. På det stora hela var han nöjd över sin egen prestation.

-Det var d-a jobbigt, men jag tycker att det kändes bra. Jag tycker att skillnaden mellan lagen, var att vi sätter våra chanser. Grabbarna sprang mycket, så det vart behagligt, säger Persson som lika mycket vill lyfta laget som sin egen insats.

 

Vad tror du om dina chanser att spela framöver, när spelare kommer tillbaka?

-Jag kommer om ”Mange” behöver mig. Han har bara att ringa mig. Jag finns förfogande om han behöver mig. Annars tycker jag de skött sig bra under hela säsongen. Blir det dåligt med folk, så ställer jag absolut upp.

 

Skribent: Per Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info