Hoppa till sidans innehåll
Foto: Niklas Hagman

"klubben" vann första kvalmatchen

08 OKT 2014 19:57
Erik Schultz Eklund avgjorde mot Sala FF
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:26

Avesta leder i halvtid kvalet mot Sala efter vunnit match ett med 1-0. "Klubben" har skaffat sig ett bra utgångsläge, främst genom att man inte släppte in något mål. 
-Det var viktigt att hålla nollan, säger Avestas assisterande tränare Lars Anders Johansson. 

Sett till spelet var det Sala som hade ett stort bollövertag, och med tanke på att returen spelas i Sala, så behövs det där en hundraprocentig insats för att AAIK ska ta sig vidare till nästa kvalomgång.

Grunden till vinsten var att Avesta spelade disciplinerat över hela banan, men främst bakåt där man stängde ytorna för Sala, som sett till sitt stora bollinnehav inte skapade alltför många målchanser.
Matchens enda mål gjordes av Erik Schultz-Eklund efter knappa halvtimmen. Erik som var planens bäste spelare.

Det var Sala som redan från start satte prägel på matchen, med att var spelförande mot ett Avesta som fick försvara sig.
Efter knappa tio minuter tog sig Thomas Allerbrand fram på högerkanten, och in centralt och sköt ett skott som Kalle Jansson släppte en retur på som en sala anfallare sköt över. genom att Avesta inte satte någon press på Sala, gjorde det att matchbilden var så att bortalaget kunde rulla bollen inom laget. Avestas spelidé var att ligga på kontring där Victor Berg ständigt var ett hot, även om det inte var ofta som han fick några bollar. Avesta fick inte till några längre anfall. Efter halvtimmen kunde Avesta ta ledningen med 1-0, genom Erik Schultz-Eklund som kunde nicka in sin egen retur som målvakten Adrian Forsgren släppte.
-Jag sticker på en långboll från Victor Berg. Målvakten släpper retur och jag språngnickar in bollen, säger Erik om fullträffen som satt Avesta i förarsätet inför returen på lördag.

Christian Gauffin Eriksson tvingades sedan kliva av, efter känt sig krasslig, och in kom Ewasali Ahamdi på högerkanten. Det kändes som Avesta började hitta sitt spel, och man skapade också ett par halvchanser. Men i slutet av halvleken var det Sala som spelade sig fram till sin bästa chans före paus, när Jakob Alvaro Eklunds inlägg hamnade hos Jonas Spårebo vars nick inte gick inom målställningen. Sett till bollinnehavet, så var inte Avestas ledning rättvis.
-Vi hade inga funderingar innan hur matchbilden skulle se ut. Vi visste att de skulle rulla runt mycket boll.Vi skulle bara spela vårt spel, säger "Larsa" Johansson.

I den andra halvlekens upptakt frispelade Erik Schultz Eklund Victor Berg. Berg tog ett snabbt avslut, och sträckte sig samtidigt och fick bryta matchen. I sju minuter fick AAIK spela med en man mindre medan Berg benhandlades. Då skapade Sala ett par farliga hörnor. Tomas Traut flyttades upp i anfallet. I en snabb omställning skapade Johan Lindgren och Erik Schultz Eklund ett av få anfall. Avesta gick in för att försvara sin ledning, medans Sala fortsatte att rulla runt boll. Matchens store lirare Erik Schultz Eklund visade vägen genom att också hjälpta till i det defensiva spelet. Med tjugo minuter kvar ramlade en Sala spelare i straffområdet, men utan att domaren blåste för straff. Bästa kvitteringschansen kom med sex ordinarie minuter kvar, när Jakob Alvaro Eklund sköt ett skott som Kalle Jansson räddade.

 
Sagt efter matchen:
-Matchbilden blev som förväntad att Avesta inte skulle få så mycket boll. De fick matchen dit de ville. Det gäller att vara koncentrerade i 90 minuter. Tyvärr gav vi bort ett mål, och det är inte första gången den här säsongen. På konstgräset i Sala blir det kanske snabbare spel. Jag tror inte att vi kommer att ha lika mycket boll då. Bäst var målvakten Adrian Forsgren.
(Michael Andersson, tränare Sala FF som inte var överraskad hur matchen gestaltade sig).

-Det kommer bli ett krig på lördag, men vi ska försöka spela som det kommer. Att det blir konstgräs tror jag inte spelar någon roll för oss.
(Lars Anders Johansson som tror man kan göra en bra insats på Lärkans konstgräs i returen).

-Jag kände bara av skadan första kvarten. Idag jobbade vi hårt och spelade som vi skulle. Vi stängde ytorna och ställde om snabbt. Det kanske inte såg jätteattraktivt ut.
(Avestas mittfältsgigant Erik Schultz Eklund om knäskadan och matchplanen).

-Vi visste att de var duktiga att rulla boll. Vi håller vår plan och faller hem och jag tycker att vi ser till att dom inte skapar så mycket chanser. De hade mycket boll på mitten och där var de inte så farliga.
("Klubbens" yttermittfältare Joakim Persson som inte var överraskad av Salas spel).

-Att vi kunde göra 1-0 var extra viktigt. Sedan var det viktigare att hålla nollan än gå för 2-0. Även om jag blixtrade till i några anfall fick jag idag mest ägna mig åt försvarsspel och hjälpa Alexander Jallow. 
(Joakim Persson igen om det betydelsefulla ledningsmål och som tror 1-0 ska räcka till returmötet).


Avesta AIK-Sala FF 1-0 (1-0)
  
Mål: 1-0 Erik Schultz Eklund (29).
Varningar,  AAIK: Erik Schultz-Eklund, Johan Lindgren, Sala FF: Rasmus Liljebäck, Johan Möller, Patrick Skedung, Thomas Allerbrand, Jakob Eklund.
Domare: Kalle Jansson, Örebro.
Publik: 346. 
  
 
AAIK: Kalle Jansson-Alexander Jallow, Zakarias Ström, Bernhard Nyström, Markus Lindholm-Joakim Persson, Erik Schultz-Eklund, Johan Lindgren, Christian Gauffin Eriksson (Ewasali Ahmadi 29), Tomas Traut (Oscar Berglund 89)-Victor Berg (Diego Barraza Peñate 55).
Ersättare: Martin Nordmark, Bakar Bakradze, Mattias Lindkvist (mv), Ahmad Zaki Jaqobi.

 

Foto: Niklas Hagman

 

erik

 

_DSC2728

 

_DSC2644

 

_DSC2608

 

_DSC2554

 

_DSC2436

 

_DSC2386

Skribent: Per Lindgren

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info