Hoppa till sidans innehåll

OPTIMISTISK. Lars Isacsson, tränare i Avesta AIK tror på sitt lag.

-Det är halva serien kvar, så det finns alla möjligheter att vi ska kunna klara oss kvar. FOTO: Per Lindgren.

Klubben Girlz bortamöter Gefle IF

02 AUG 2018 17:18
  • Uppdaterad: 02 AUG 2018 17:25

Bara ett par dagar kvar till omstarten av division 1 Norra Svealand. För Avesta AIK:s del väntar på lördag, match mot topplaget Gefle IF FF på Gavlevallen.

-Det är en tuff bortamatch, säger Avestatränaren Lars Isacsson, inför mötet mot serietrean.

 

AAIK har tränat under två veckor, med ganska många spelare närvarande.

-Vi har en del skiftjobbare, men träningsnärvaron har sett bra ut. De som är aktuella till helgen, har varit med och tränat.

 

Gefle IF, som likt Avesta är nykomlingar, kommer från en väl genomförd vårsäsong, med endast två förluster.

I premiären mot Avesta, blev det vinst med 0-1. Även om AAIK hade svårt att skapa målchanser, gjorde man en godkänd insats då.

-Jag minns att vi hade ett ribbskott av Moa Hjalmarsson. De hade mer boll och fler chanser. Jag minns att vi skulle göra ett uppspel, och missade. Målet kom till som vi hade befarat. Man är mest sårbara när man har haft bollen, och missat. Annars kommer jag ihåg att Linn Andersson gjorde en bra insats mot deras bästa spelare Lee Winroth. Det var mycket kamp, och Linn spelade bra som ytterback. Vi gjorde en bra insats, och det krävs igen, säger Lars Isacsson.

 

 

Vad ville du se av laget mot Gefle?

-Hela hösten, vill jag att vi tar med oss det vi har gjort bra. Vi har haft ett bra kollektiv försvarsspel mot de bästa lagen i serien. Vi skulle varit värda att ta några poäng, men det har blivit uddamålsförluster mot det fyra första lagen. Mot tre av dem, har vi förlorat med uddamålet. Gefle, Sandviken och Bele/Barkarby. Det vi har gjort bra, är att vi haft ett bra försvarsspel. Det behöver vi ha i alla matcher, även mot mittenlagen. Mot GIF vill vi ha ett bra försvarsspel, och ta det därifrån. Vi måste kriga för varje poäng, för att kunna klara oss kvar. Vi kommer inte att kunna spela ut något lag. Det gäller att vi agerar som ett lag, och ha koncentration i omställningar och fasta situationer.

Vi har tränat mycket anfallsspel, och att det gäller att hålla farten. Det har vi tränat mycket på, så det hoppas jag vi blir bättre på under hösten.

 

Avesta tvingas avvara långtidsskadade Camilla Steingruber och Josefine Johansson i matchen mot Gefle.

-Det är ett avbrott, för vi hade räknat de skulle varit med starten till hösten, men det har tagit längre tid. Vi har den trupp vi har och jobbar med det, så det är inte aktuellt att ta låna in några spelare. Sedan om sportgruppen jobbar med något annat, det vet jag inte.

-Vi kommer åka med två målvakter och tretton utespelare, till Gävle, säger Lars Isacsson.

Skribent: Per Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info