Hoppa till sidans innehåll

Herr. Tung förlust efter Säter vänt sista tio.

16 JUN 2019 21:46
  • Uppdaterad: 16 JUN 2019 21:46

Avesta AIK förlorade det viktiga streckmötet mot Säters IF FK med 1-2 (0-0) efter gästerna vänt och avgjort tillställningen i slutskedet. 
-En jättejobbig förlust, säger Avestas mittfältare Mohammed Almousilli.
Efter en mållös första halvlek tog Klubben ledningen med 1-0 i upptakten av andra efter Adam Tumma tryckt in sitt fjärde mål för säsongen. Hemmaledningen stod sig till 79:e matchminuten då Rafat Khalid Bies Bies kvitterade till 1-1. Avesta AIK låg sedan närmast ett ledningsmål, men det var Säter som avgjorde med fem ordinarie minuter kvar på ett självmål.
-Extra jobbigt att förlora på ett självmål. Deras båda mål var turmål, säger en mycket besviken Almousilli.

Avestas assisterande tränare Christian Johansson tycker med all rätt man var värda mer. Efter en trevande inledningen jobbade hemmalaget in sig i matchen. Efter en mållös första halvlek var Avesta det bättre laget i stora delar av andra halvleken. Efter Adam Tumma tryckt in 1-0 i 55:e matchminuten såg det ut som Avesta hade kontroll på matchen och var på väg mot poäng.
-Tror alla tyckte vi minst var värda en poäng. Det var vi som skapade chanser i andra halvleken och hade kvalificerade chanser där det ska vara mål, säger Johansson.
 
Förutom den bittra förlusten, råkade Avesta dessutom ut för ett par tunga skador i andra halvleken. Anfallaren Axel Östberg fick en befarad hjärnskakning och backen Daniel Medén fick en smäll på näsan där det är risk näsan är bruten.
Försvaren Daniel Medén, gjorde en bra match, men hade otur när han skadade näsan och fick kliva av med dryga tio minuter kvar. Foto: Bosse Nygren.
                                                                                                                               
 
Olyckligtvis kunde Säter utnyttja det numerära överläget, efter Medén plåstrats om och fått lämna planen, och AAIK inte hunnit byta in en spelare. Med bara tio spelare på planen kvitterade Säter till 1-1.
-Jobbigt de får göra ett mål när vi är en man mindre, och jag tror bollen studsar på Viklund vi målet, säger Mohammed Almousilli.
 
Om kvitteringen var jobbig, kom Säters ledningsmål som en kalldusch.
Efter målvakten Sebastian Lundvall gått hårt åt en Säterspelare, valde domaren att spelet fortsätta. Ett Säterinspel från högerkanten tog sedan på Daniel Viklund och in i mål. Christian Johansson om situationen som betydde Säterledning med 1-2:
-Egentligen skulle Säter ha frispark, när deras spelare var på bollen först. Sedan avvaktade båda lagen om domaren skulle blåsa eller inte. Han gav de fördel, och inspelet tar på Viklunds knä eller ben och in i egen målbur. Vi hade inte marginalerna med oss, säger en luttrad Johansson.
 
Säters tränare Jonas Björkgren menade domaren borde blåst vid första läget, när Lundvall gick hårt mot Säterspelaren, men att han i en annan situation i  stället valde varna en av sina spelare för maskning.
-Reglementet är lite konstigt när målvakten kommer undan med ett kort som kunde gett skador på både tänder och hjärnskakning, och vi får ett för maskning.
Men ändå blev det någon form av rättvisa i situationen som ledde till Säters segermål.
-Det är ändå bra att han lämnade fördel i spelet.
 
Förlusten betyder Avesta är tillbaka på ruta ett och har nio poäng upp till Säter på den negativa kvalplatsen.
   
Det var gästerna Säter som öppnade matchen bäst första tjugo och hade ett markant bollövertag. Säters Jonas Björkgren menade då man borde gjort något mål. 
-Men sedan blev Avesta mycket mer aggressiva. De äger definitivt början av andra halvleken när de gör sitt mål.
 
Avesta AIK, som förutom målvakten Sebastian Lundvall och mittfältaren Daniel Medén, ställde upp med samma startelva som i matchen mot Rengsjö SK sökte mest långbollar upp till Axel Östberg längst fram i början av matchen.
-Vi var llte nervösa i första, menade Mohammed Almousilli som fick se Avesta arbeta sig in i matchen. 
 
Efter tjugo minuter jämnade Avesta ut spelet och hade ett par bra anfall, när Daniel Medén och Diego Barraza-Peñate fyllde på i offensiven.    . 
 
Sebastian Lundvall, som gjorde andra matchen från start, gjorde ett par bra räddningar i första och hade också lite tur när Säter träffade virket vid ett tillfälle.
Om Klubben såg lite tröga ut i första lossnade det efter pausen.
-Vi sa att vi ville komma mer till avslut och våga ta avslut. Vi hade bättre fart och kom runt på kanterna, säger Christian Johansson.
 
Klubben tvingades ändra på spelidén när anfallaren Axel Östberg tvingades kliva efter 55 minuter.
-Vi förlorar med längre bollar på honom. Men i stället kommer vi runt på kanterna på ett bra sätt och hittar vändningarna. Jag tycker vi får ett övertag på deras ytterbackar, och trycker på med våra ytterbackar.
 
Inhopparen Kushtrim Krenzi hade en bra chans öka på ledningen, men i stället kunde Säter kvittera till 1-1.
Jonas Björkgren, visade fingertoppskänsla, när han ändrade till 3-4-3 med kvarten kvar. Kort efter kvitterade Säter till 1-1. Foto: Bosse Nygren.
                                                                                                                               
 
Avesta bytte in Gidid Abdulahi, i stället för skadade Medén, och han gjorde ett bra inhopp där han visade prov på sin  teknik och skapade även ett bra målläge. Också Omar Mohamud Mohamed hade en bra chans, när hemmalaget gick för ett ledningsmål, men avslutet blev för tamt.
-Det är oskärpa och noggrannheten är inte tillräcklig sista tredjedelen. Vi tar en extra touch, säger Christian Johansson om avsluten som inte var tillräckligt bra.
Som ett lag i motgång var det inte helt överraskande Säter skulle vinna med ett sent segermål. Tungt för AAIK som var förtjänta av minst en poäng.
Jonas Björkgren, är lättad man kunde åka hem med en seger.
-Vi hade tagit ett kryss, och det hade speglat matchbilden korrekt. Det är inte lätt komma till Avesta, som kommer från seger mot Rengsjö, och ta tre poäng. Men vi visar moral som vänder 0-1. Jag hyllar hela laget idag.
Efter Säters ledningsmål hade Avesta ingen riktig målchans.
-De lyfter in lite bollar, det blir så, säger Björkgren som ville berömma Avestas Omar Mohamud Mohamed. 
Om Avesta är kvar i träsket, betyder Säters tre poäng man bara är en poäng bakom Forssa BK på fast mark.
-Det var tre värdefulla poäng. Nu har vi Fagersta, som blandat och gett, på onsdag, säger Björkgren.
Klubben gjorde en bra insats och krigade hårt. Men tyvärr räckte det inte mot ett Säter som i stället tog viktiga poäng i bottenstriden. Foto: Bosse Nygren.
                                                                                                                            
För Avesta är det bara slicka såren och komma igen redan på torsdag borta mot Heby AIF.
-Det är både bra dåligt med match så snart. På ett sätt är det skönt med match igen nära på. Men vi vet inte hur skadesituationen med Medén och Östberg är. Sedan var både William Samuelsson och Victor Berg sjuka (feber/halsont) inför matchen och det är tveksamt om de kan spela, säger Christian Johansson.
För alla hårt prövade Avesta AIK-supporters, ger Mohamed Almoussilli sista ord på väg ut från omklädningsrummet förtröstan inför fortsättningen.
-Vi ska aldrig ge upp och nu ska vi ta Heby på torsdag.   
 

Avesta AIK-Säters IF FK 1-2 (0-0)

Mål: 1-0 Adam Tumma (51), 1-1 Rafat Khalid Bies Bies (79), 1-2 självmål (85).
Varning, Avesta: Khalid Mohamud Mohamed (22), Diego Barraza-Peñate (66). Säter: Daniel Forsgren (32), Faisal Bibo (90).
Domare: Martin Thorén, Arvika. Assisterande domare: Pontus Persson, Sunne, Alexander Parmhed, Karlskoga.
Publik: 142 (Avestavallen). 
 
Avesta AIK: Sebastian Lundvall-Daniel Medén (Gidid Abdulahi, 78), Daniel Viklund (K), Khalid Mohamus Mohamed, Albert Orre-Adam Tumma, Diego Barraza Peñate, Mohammed Almousilli, Omar Mohamud Mohamed-Alexander Larsson, Axel Östberg (Kushtrim Krenzi, 55).
Ersättare: Irat Younus Ismael, Benjamin Larsson.
 
Säters IF FK: Emil Groth-Sonal Singh (Marcus Persson, 75), Patrick Berardi, Faisal Bibo, Imad Khairi-Dhialo PozoMcIntosh, Daniel Forsgren, Erik Pers Rotvold, Marco Antonio Granados (Lukas Borg, 55), Rafat Khadid Bies Bies (Aras Hussein, 87)-Andreas Helmersson (K).
Ersättare: Tobias Ekberg, Nidal A M Zeineddin. 
Skribent: Olov Lindgren. Foto: Bosse Nygren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info