Hoppa till sidans innehåll

SEGER. 2-1 för "Klubben" efter två klassmål borta mot Korsnäs. FOTO: Per Lindgren.

Herr. Tre poäng i streckmatchen mot Korsnäs

08 SEP 2018 18:04
  • Uppdaterad: 08 SEP 2018 18:08

Med tanke på att Avesta AIK saknade flera spelare, stod man för en av säsongens starkaste insatser när man bortabesegrade Korsnäs IF med 1-2 (0-2) på Lindvallen.

-Vi krigade och tog de tre poäng vi skulle ha, säger Magnus Svedlund, tränare i Avesta AIK, efter matchen.

 

I och med vinsten, skaffade sig AAIK ett sexpoängs försprång till Korsnäs, i kampen om andra platsen, som betyder kval till trean.

Avesta grundlade segern när man i första halvleken gick fram till 2-0, genom mål från Benjamin Larsson och Axel Östberg. Även om Korsnäs skapade flest målchanser var det AAIK som var det lag som var effektivast. I den andra halvleken fick Avesta mest ägna sig åt försvarsspel, och gjorde det bra. Korsnäs kom inte närmare än ett reduceringsmål på stopptid, till 1-2.

Kustrhrim Krenzi, Joakim Persson och Oskar Svedlund fick samtliga spela från start. Likaså fick osäkert startande Essa Njie chansen att börja matchen.

.

Tillställningen inleddes med två lag som visade bra energi. Korsnäs Philip Munter Ribeiro hade tidigt en nick över Sebastian Lundvalls ribba. Men det var Benjamin Larsson som efter 13 minuter gav AAIK ledningen med 0-1. Ibat Younis stod för förarbetet, och när Benjamin Larsson fick bollen, drev han inåt centralt, och sköt sedan mycket snyggt i målvaktens vänstra kryss.

Den förväntade Korsnäs pressen från start infann sig inte, utan det var mer ett ställningskrig, där man märkte att det var viktiga poäng på spel.

-Jag trodde att vi skulle ha lite längre anfall i början. Vi hade pratat om att inte slå den långa bollen för tidigt, men ändå gör vi det i både första och andra halvlek, säger Korsnäs tränaren Andreas Bauducco, som inte var helt nöjd hur hans lag uppträdde.

Efter 25 minuter tog hemmalaget alltmer över spelet, och både Mathias Rörström, Viktor Hedin och Max Källberg kom till farliga lägen. Men likt hemmamötet, så saknade Korsnäs precisionen vid avsluten, och ofta gick avsluten utanför.

Samtidigt uppträdde AAIK bra i defensiven, och spelade resolut. Något som gladde AAIK-bossen Magnus Svedlund.

-Vi försvarar oss bra. Vi ligger rätt och är är snabba i omställningarna. Vi ligger lågt och de har bara en målchans med en nick på mål, säger Magnus Svedlund och syftar på Mathias Rörströms chans i slutet av halvleken.

När Avesta fick sin målchanser, tog man vara på dem på allra bästa sätt. Som när man i den 31:a minuten utökade till 0-2. Efter en hörna klackade Ibat Younis fram bollen till Axel Östberg som satsade hundra procent i avslutet, och fick se bollen gå utom räckhåll för Tobias Tysklind  Blomqvist.

Ett mål som Andreas Bauducco menade var onödigt släppa in, liksom det första målet.

-Vi skapar en hel del chanser som är nära att gå in. Avesta skapar ett par farliga chanser, och gör mål. Trots förlusten, vägrar Bauducco ge upp om kampen om andra platsen:

-Det blir svårt. Det är fyra matcher kvar, men det vore konstigt att ge upp.

I den andra halvleken bytte Korsnäs in målfarlige Vassillios Andreadis Panagiotidis, i jakt på en reducering. Att "Vasse" inte tog plats i startelvan, menar Andreas Bauducco berodde på att han inte var i matchform.

-Han har varit bortrest i två veckor. Division fyra är så pass bra att man måste hålla igång. Men också har serien en så låg nivå att spelare kan vara bortresta. Hade han tränat två veckor hade han säkert gjort två mål, idag.

Även Avesta gjorde flera byten under matchens gång. Mycket tack vare att flera spelare har, eller har varit krassliga.

-Vi sa på förhand att vi skulle göra många byten. Vi sa att vi skulle gå in och göra jobbet, sedan byta, och sedan gör man jobbet igen, säger Magnus Svedlund.

Hemmalaget hade ett spelövertag, även om Avesta ofta försvarade sig bra. 

Axel Östberg och Alexander Pettersson var solida i backlinjen och Ibat Younis var den som kunde hålla i bollen på mittfältet.

-Vi sa att inte slå inlägg och långbollar, för de har de "P" som är nästan två meter. Vi sa att vi skulle slå bollar längs backen, så att de får jobba där. Sedan blir vi för stressade när vi ligger under och slår långbollar. Så såg det inte ut mot Vansbro när vi ledde. Då slog vi bollen längs backen i större utdelning, säger Andreas Bauducco. 

-Vi låter de ha boll. De får slå sina inlägg från kanterna och där har vi "P" och Axel Östberg som nickar bort det mesta, och vi vinner sedan andra bollarna. Vi tillåter de ha mycket boll, säger Magnus Svedlund.

Framåt försökte AAIK med snabba omställningar, där oftast Omar Mohamed Mohamud var den som låg längst fram på topp. 

Efter det att både Mikael Kapla och Vassillios Andreadis Panagiotidis bränt lägen för Korsnäs, så kunde hemmalaget, på matchen sista spark reducera till 1-2 Vassillios Andreadis Panagiotidis.

-Vi krigade för och fick tre poäng, även om vi inte för någon toppprestation framåt. Men det var tre poäng vi skulle ha.  Nu känns det tryggt att vi har sex poäng till Korsnäs. Men det kommer bli lika tuffa matcher som är kvar. Hade vi haft lika många poäng, hade det blivit tufft, då vi har Forssa i sista omgången, även om de inte har något att spela för. Skulle vi ta oss förbi, Forssa, då kan man prata om en bragd, säger Magnus Svedlund, inför fortsättningen.

 

I nästa omgång, på fredag, hemmamöter Avesta Malungs IF. Då saknas avstängda duon Omar Mohamud Mohamed och Kushtrim Krenzi. I gengäld är flera spelare då på väg tillbaka i laget.

 

Korsnäs IF FK-Avesta AIK 1-2 (0-2)

Mål: 0-1 (13) Benjamin Larsson, 0-2 (31) Axel Östberg, 1-2 (90+3) Vassillios Andreadis Panagiotidis.
Varning, Korsnäs: Alexander Bickel. Avesta: Omar Mohamud Mohamed, Kushtrim Krenzi.
Domare: Niclas Karlsson, Borlänge. Assisterande domare:  Maja Öhrnberg, Säter, Anna Nyberg, Säter.
Publik: (Lindvallen), ca 150.

AVESTA AIK:

Sebastian Lundvall-Adam Östberg, Axel Östberg, Alexander Pettersson, Joakim Persson-Ibat Younis, Mohamud Almousilli, Kushtrim Krienzi, Oskar Svedlund, Essa Njie-Benjamin Larsson. Ersättare: William Samuelsson, Nahom Tella, Yacoub Maroki, Omar Mohamud Mohammed. 

Skribent: Per Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info