Hoppa till sidans innehåll

Herr. Överlägset Klubben på väg mot kval

29 SEP 2018 19:09
Ibat Younis hattrickskytt mot Svärdsjö IF.
  • Uppdaterad: 29 SEP 2018 19:09

Avesta AIK vann med klara 7-1  (5-1) mot Svärdsjö IF på Avestavallen och har ena benet i kvalserien till trean. Samtidigt vann Korsnäs IF med knappa 1-0 mot Dala-Järna IK, vilket betyder AAIK har tre poäng och nio plusmål mot Korsnäs inför sista omgången. 
I sista omgången har AAIK bortamatch mot seriesegrarna Forssa BK, medans Korsnäs möter mittenlaget Malungs IF också på bortaplan. En poäng för Klubben och saken är klar. Man kan också ha råd att förlora med ett visst antal mål om KIF inte krossar Malung. 
-Det kommer leva hela vägen, men vi måste gå för seger, säger Avestatränaren Magnus Svedlund.
-Båda lagen kommer att ha koll på varandra, säger Magnus inför slutomgångens avgörande matcher.
 
Mötet på Lindvallen mellan Korsnäs och Dala-Järna stod länge 0-0, vilket skulle betytt att AAIK redan idag skulle varit klara för kvalserien. Men i 88:e matchminuten fick Korsnäs in ett segermål vilket betyder allt kommer avgöras i sista omgången.
-Vi hade koll på vad speakern sa. Men det påverkade inte vår match. Men när vi hörde de gjort 1-0, tyckte spelarna det kändes lite synd.     
 
Att försöka vinna med så stora siffror som möjligt var inget som det pratades om innan.
-Det tog vi bort. Vi skulle gå för seger och tre poäng, det var det viktigaste. Om man pratar om att vinna stort då har man tagit ut segern i förskott. Nu kom målen automatiskt, säger Magnus Svedlund.
 
Avesta AIK:s seger var odiskutabel mot ett Svärdsjö som bara hade tolv spelare med sig. 
Även om det dröjde till 19:e spelminuten innan första målet kom, kändes det bara som en tidsfråga när det skulle komma.
-Vi missade mycket i början, säger Ibat Younis som inledde målskyttet med att distinkt trycka in 1-0 bakom Robin Vikström.
Ett mål som låste upp eventuella nervknutar.
-Hade vi inte gjort kunde det blivit nervigt. Men efter 1-0 och 2-0, då går det undan.
Innan första fyrtiofem var över hade hade Klubben gått fram till 5-1 efter bland annat två fina mål av Omar Mohamud Mohamed.
-Vid det första väggade jag med Mohammed (Almousilli). Jag skulle skjuta med vänstern, men det blev en yttersida. Det andra skulle bli ett inlägg, men det blev ett kliniskt avslut, skrattar Omar om bollen som gick över Vikström och in precis framför ribban.
Omar har haft det tungt med målskyttet, men visade han växlat upp till ett eventuellt kvalspel.
-Jag har varit skadad, men kommit igång nu.
Vad tror du om kvalserien (där tre lag gör upp om en plats)?
-Vi måste bli ännu bättre, och göra ännu mer mål. Sedan måste vi vinna första matchen.
Avestas anfallare Omar Mohamud Mohamed gjorde två läckra mål mot Svärdsjö, dock ej vid detta tillfälle. Foto: Olov Lindgren.
                                                                                                                               
Magnus Svedlund tycker man gjorde en helt okay insats mot Svärdsjö.
-Det kändes bra. Vi hade fart från början och kunde gjort några mer mål då. Men det lossnade i stället i slutet av första.
 
I andra halvleken fortsatte AAIK dominera och frågan var bara hur stor segern skulle bli.
-Vi nöter på, och när målen går in så slappnar vi av. Det kändes klart, men vi måste nöta på och fortsätta så i nittio minuter.
 
AAIK kom snabbt tillbaka från den mindre lyckade insatsen mot Slätta SK U. Dock är det svårt få ett kvitto på, efter matchen mot ett svagt Svärdsjö, hur man står sig i en eventuell kvalserie.
Mittfältaren och tremålsskytten för dagen Ibat Younis är i alla fall bättre än någonsin och visade att han kommer bli betydelsefull i ett kval.
-Det kändes bra och det är bara att fortsätta på det spåret. Men det är en bra laginsats idag och alla spelar enkelt.
 
På lördag väntar Forssa BK på Sportfältet i serieavslutningen. I och med den klara segern mot Svärdsjö har man lite marginal att leva på.
-Det var jätteviktigt att göra mycket mål. Det blir lättare med nerverna, vi har en bra målskillnad med oss om vi skulle förlora. Det känns som det är mycket till om vi inte ska ta kvalplatsen, säger Ibat som säger man kommer att gå för seger.
-Vi går in för att vinna. Men sedan har Forssa ett rekord de går för. Om de vinner sin sista match, är det rekord i antal poäng, men det ska vi försöka att förstöra, säger Ibat Younis.  
 

Avesta AIK-Svärdsjö IF 7-1 (5-1)

Mål: 1-0 Ibat Younis (19), 2-0 Omar Mohamud Mohamed (31), 2-1Robin Villman (36), 3-1 Omar Mohamud Mohamed (37), 4-1 Ibat Younis (40, str), 5-1 Adam Östberg (45), 6-1 Ibat Younis (63), 7-1 Alexander Larsson (67).
Varning, Svärdsjö: Jespher Pettersson.
Domare: Mattias Waller, Borlänge. Assisterande domare: Jonathan André, Säter, Pontus Holmström, Falun.
Publik: 25 (Avestavallen).
Hörnor, Avesta: 6, Svärdsjö: 2.
Avslut på mål, Avesta: 12, Svärdsjö: 5.
 
Avesta AIK: Sebastian Lundvall-Adam Östberg, Alexander Pettersson, Axel Östberg, Khalid Mohamud Mohamed-Daniel Viklund, Essa Njie, Benjamin larsson-Ibat Younis-Omar Mohamud Mohamed, Mohammed Almousilli. Ersättare: Erdem Sahindal, Alexander Larsson, Nahom Tella, Oskar Svedlund.
 
Svärdsjö IF: Robin Vikström-Filip Dahlström, André Eriksson Änst, Andreas Andersson, Daniel Sandell-Jespher Pettersson, Niklas Westmn, Richard Huerlin Brückner, Daniel Vestling, Robin Villman, Alexander Östmark. Ersättare: Samuel Landstedt.
Skribent: Olov Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info