Hoppa till sidans innehåll

Herr. Målfyrverkeri när Klubben kryssade mot Norrby SK

30 MAR 2019 16:44
  • Uppdaterad: 30 MAR 2019 16:44

Avesta AIK fick nöja sig med oavgjort i träningsmatchen hemma mot division 4-laget Norrby SK. 
En sen kvittering av bortalagets Patrick Skedung betydde slutresultatet 4-4 (2-1). Klubbens anfallare Kushtrim Krenzi hade sedan på stopptid möjligheten ordna ett hattrick, men fick se sitt skott träffa virket.
 
Matchen, den andra på fyra dagar för Avesta, var ingen höjdare spelmässigt från hemmalagets sida jämfört med cupmatchen i onsdags mot IFK Mora.
-Kvaliteten är inte alls bra i dag, säger en besviken Avestatränare Magnus Svedlund.
Avesta AIK, som saknade en del spelare jämfört med senast, såg bleka ut och släppte till mycket målchanser bakåt.
-Vi sänker oss till motståndarna. I onsdags var det en division 2-match då vi anpassade oss till motståndarna. I dag känns det som vi sänker oss till division 5- tempo. Kvaliteten och farten är inte alls bra.
 
Trots att man roterade mycket från förra matchen, är det ingen ursäkt för den svaga insatsen.
-Vi har ändå en jämn trupp och så här lågt ska man inte sänka sig. Det har med inställningen och aggressiviteten att göra. Vi blir för bekväma när det är lite lägre kvalitet på motståndet.
 
Norrby ska inte be om ursäkt för det oavgjorda resultat. Förutom de fyra målen hade man bud på fler fullträffar. Spelmässigt hängde laget också bra med och gjorde en solid insats.
-Jag tycker det var ett rättvist resultat, säger Norrbytränaren Håkan Eriksson som gladdes åt man kunde ge Avesta en rejäl match.
-Jag är tacksam att vi kan stå upp mot division 3-motstånd.
 
Norrby, som i år är nykomlingar i Västmanlandsfyran och siktar på en mittenplacering, har tidigare mestadels mött division 4-lag på försäsongen och bland annat förlorat mot Tärnsjö. 
 
Eriksson har bra koll de två lag från regionen, Heby AIF och Sala FF, som Avesta AIK kommer få möta i serien. 
-Jag tror att Heby kommer överraska, de ser vassa ut. Däremot är jag mer tveksam till Sala.
Vad tyckte du om Avesta AIK?
-De har en spelidé där de vill äga boll och en tydlig tanke och struktur. 
 
Mot Norrby vände AAIK ett 0-1-underläge i första halvleken till ledning med 2-1 i halvtid, efter mål av Kushtrim Krenzi, som satte ett distansskott, och Alexander Larsson som distinkt tryckte in 2-1 längs marken.
 
I andra halvlek gick hemmalaget över till en trebackslinje och 3-5-2, när bland annat mittbacken Khalid  Mohamud Mohamed gick ut, och man var tvungen fylla på med offensiva spelare.
Det betydde det gav ytor för Norrbys offensiva arsenal, som hemmalaget hade svårt hitta motmedicin mot.
-Vi släpper till för mycket målchanser. Trebackslinjen öppnar upp det. Men vi ville få speltid på de som inte hade 90 minuter i onsdags. Vi hade inte folk till en fyrbackslinje i andra, förklarar Svedlund de öppna ytorna.
Norrby kvitterade till 2-2 på ett självmål efter en hörna i 55:e matchminuten, innan inhopparen Abbe Nilsson presenterade sig för den större allmänheten när han höll sig framme efter en hörna och gjorde 3-2.
-Han kommer från P17 och gjorde det bra, berömmer Svedlund unge Abbe som bidrog med mycket energi på innermittfältet.
-Han hade fart och vilja visade de andra vägen med mycket kämpa och slit.
 
Efter att Norrby utjämnat till 3-3 med kvarten kvar, kunde Avesta ta ledningen för tredje gången i matchen när Kushtrim Krenzi, säkert rullade in 4-3 med tio minuter kvar, snyggt framspelad av inhopparen Tomas Traut.
 
Men gästerna skulle alltså få sista ordet när Patrick Skedung utjämnade till 4-4 i 89:e matchminuten.
 
Nästa träningsmatch för Klubben är Hofors AIF hemma nästa lördag. 
 
 
       
 

Avesta AIK-Norrby SK 4-4 (2-1)

Mål: 0-1 Filip Norgren (12), 1-1 Kushtrim Krenzi (18), 2-1 Alexander Larsson (26), 2-2 självmål (55), 3-2 Abbe Nilsson (59), 3-3 Filip Norgren (75), 4-3 Kushtrim Krenzi (80), 4-4 Patrick Skedung (89).
 
Publik: ca 50 (Avestavallen, konstgräs).
 
Avesta AIK: Samuel Nissinen-Mohammed Almousilli, Khalid Mohamud Mohamed (Abbe Nilsson, 46), Alexander Larsson, Erdem Sahindal (Axel Östberg, 20)-William Samuelsson, Simon Sundin, Omar Mohamud Mohamed (Tomas Traut, 74)-Alexander Larsson (Nahom Tella, 46), Kushtrim Krenzi, Benjamin Larsson. 
Skribent: Olov Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info