Hoppa till sidans innehåll

Herr. Magnus Svedlund inför Sala FF

10 MAJ 2019 17:12
Svedlund: "Det är bara jobba, jobba, jobba som gäller".
  • Uppdaterad: 10 MAJ 2019 17:12

Botten mot toppen. På lördag ställs Avesta AIK inför en av säsongens svåraste matcher, när man på Lärkans IP möter serietrean Sala FF. Att ingen, utanför laget, tror att AAIK ska ta säsongens första vinst är kanske det som talar för Avesta.

-Ja, så kanske det är. Det blir en väldigt tuff match, så är det ju. Men allting kan hända i fotboll, säger Magnus Svedlund, Avestas tränare inför lördagens bortamatch.

 

 

Trots att Avesta just nu kämpar i uppförsbacke, så säger Magnus Svedlund att man vill försöka hålla fast vid sin spelidé, och inte börja skruva på för mycket.

-Visst funderar man om man ska göra några ändringar. Men vi tittar också lite på hur motståndarna spelar, och gör småjusteringar. Men vi har samma spelsätt och det kommer vi att jobba vidare med.

 

Hur vänder man på den här starten av serien, till något positivt?

-Vi tar med oss det positiva från förra matchen. Vi har analyserat videon och sett att vi är med i de första 29 minuterna. De kommer in i straffområdet två gånger och gör två mål. Det är det vi får jobba med att täppa till i straffområdet, och sedan sätta våra chanser. Det fanns positiva bitar i förra matchen. Även om det blev ”tokklapp” och förlust med 6-0, så kan man ta med sig positiva bitar. Det är bara jobba, jobba, jobba som gäller, och till sist lossnar det. Man får aldrig ge upp.

 

Sala har besegrat Slätta (2-0), Rengsjö (5-0), Säter (2-0) och förlorat mot Sandviken (3-4). Med andra ord krävs det en hundraprocentig insats från ”Klubben” för att man ska kunna skrälla och få med sig ett bra resultat. Magnus Svedlund, är ändå optimistisk, och hoppas att man kan resa hem med en seger i bagaget.

-Lite underskattning och sådant, så kan allting hända. Sandviken spelade oavgjort mot Slätta, som hade noll poäng och SAIK ledde serien. Sala är ett väldigt bra lag. Tufft får vi. De är starka och har flera inviduellt skickliga spelare. De jobbar väldigt, väldigt bra i försvar. Sedan är de är giftiga framåt. Det blir en tuff nöt att knäcka!

Under veckans träningar, har man lagt fokus på press och täckning.

Saknas gör Mohamed Almousilli, men han närmar sig en snar comeback. Essa Nije har varit småskadad, och inte kunnat tränat fullt ut, på grund av sitt arbete. Däremot är Sebastian Lundvall tillbaka i truppen. Hur laget kommer att se ut, bestäms senare under fredagskvällen.

-Jag kommer att ha telefonkontakt med Christian (Johansson). Vi kommer med det starkaste kaget för dagen, avslutar Magnus Svedlund.

 

Lördag 11 maj kl 15:00. Lärkans IP. Sala FF-Avesta AIK. Hitta hit - Klicka här.

 

Skribent: Per Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info