Hoppa till sidans innehåll

Herr. Magnus Svedlund inför Heby AIF

19 JUN 2019 20:16
Svedlund: "Vi tror det kommer att vända"
  • Uppdaterad: 19 JUN 2019 20:16

Avesta AIK ställs på torsdag inför bortamatch mot sjätte placerade Heby AIF. Trots att ”Klubben” haft en tung vår, så tycker Magnus Svedlund, att spelarna håller humöret uppe på ett beundransvärt sätt.

-Stämningen i laget är bra. Så det är inte alls uppgivet, menar AAIK tränaren.

 

Båda lagen kommer till matchen med en förlust i bagaget. HAIF föll tungt i derbyt mot Sala (4-0), och Säter får svåra ”Klubben” som fick stryk med 1-2. Avesta gjorde ändå en godkänd match, men som hela säsongen varit, så var inte marginalerna med AAIK

-Vi var bra på mycket. Hela andra halvlek var det spel på deras planhalva. Det var olika kombinationer och blandat spel också. Allt var bra, utom att vi inte gjorde mål. Det som var mindre bra var våra skador vi åkte på. Det är också en orsak varför vi fick stryk i matchen. Vi gjorde några byten och då blev det mål också, säger Magnus Svedlund.

 

Vad vet du om Heby?

-Vi vet de har två riktigt bra forwards. Sunday Bale är grym. Han är stor och stark och gjort mycket mål, och svår ta bollen ifrån. De spelar väldigt mycket genom honom. De är ett mittenlag i serien, och är ingen omöjlighet att slå. Utan vi får fortsätta spela det spelet vi har spelat, och kriga och hoppas få möjligheten i den här matchen, liksom alla andra. Jag kommer inte på vad den andra heter (Balen Nouri, hemsidans anm.). De har använt två och båda är bra.

 

En seger och nio förluster skulle för många tränare betyda att man nästan gett upp chansen att klara sig kvar. Men Magnus Svedlund, tillsammans med assisterande tränaren Christian Johansson, visar ett lugn och en övertygelse på att man ska lyckas ta sig igenom den här tuffa perioden.

-Bara vi får ha ordinarie lag, och köra på, så tror jag att vi kommer att vinna, så att vi kommer klara oss kvar. Det är fortfarande tolv matcher kvar. Det är inga omöjligheter att vinna sex av de matcherna, absolut inte. Vi vet att vi har varit bättre än motståndarna i fyra, fem av de här tio matcherna. Sedan är det andra faktorer som har spelat in. Men någon gång vänder det här, och då kommer vi spöa de här.

 

Även om poängen har uteblivit, så har man de senaste två, tre matcherna kunnat ställa upp med samma startelva på benen.

-Det har sett bra ut. Sedan är det små, små marginaler att vi inte får in bollen, medans de får det. Det är bara att jobba på, för de marginalerna vänder ju. Det är bara att tro på sig själv och laget. Har man negativa tankar, då åker man ur. Så är det ju. Annars är det ingen omöjlighet.

 

Laget tränade i måndags, och ikväll (onsdag). Mycket har handlat om återhämtning.

-Sedan är det flera som har skavanker, så vi har inte tryckt på någonting. Vi kommer träna på avslut. Vi hade inget närkampsspel i måndags, men det kommer vi att ha idag. Vi vill inte riskera någonting när så många spelare är borta. Det kommer att bli en tunn bänk. Men vi har ett P17 lag som fyller på.

 

Saknas mot Heby gör mittfältaren Daniel Medén, som senast efter en smäll på näsan , är aktuell för spel först efter sommaruppehållet. Axel Östberg är borta på obestämd tid, efter fått en hjärnskakning i matchen mot Säter.

 

Om du skulle vilja tippa ett resultat i matchen, vad säger du då?

-Det blir 1-1.

Och vem gör AAIK:s mål?

-Alexander Larsson gör Avesta mål, säger Magnus Svedlund.

Skribent: Per Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info