Hoppa till sidans innehåll

Herr. Magnus Svedlund inför genrepet mot Hofors AIF

05 APR 2019 14:56
  • Uppdaterad: 05 APR 2019 14:56

Seriepremiären närmar sig för Avesta AIK. Imorgon, lördag, genrepar "Klubben" mot Hofors AIF.

AAIK:s försäsong har varit stökig och kantats av skador, sjukdomar och inställda matcher. Så klart inte optimalt när serieallvaret är bara drygt en vecka bort.

-Vi har jättemånga spelare skadade och sjuka. Igår (torsdag) på träningen, var det åtta borta, och då hade vi plockat in några från vårt P17-lag, säger AAIK-tränaren Magnus Svedlund.

 

Förra helgens 4-4 match mot Norrby var en av de sämre Avesta presterat på försäsongen. Nu kräver Magnus Svedlund att laget höjer sig i genrepet mot Hofors, och inte minst till när serien börjar.

-Det vi måste förbättra är inställningen och vårat eget spel. 

 

Vad tror du är största anledningen till att det gått upp och ner i träningsmatcherna?

-Vet inte. Vi har mött lag i olika divisioner. Sedan har vi tappat några matcher (Irsta och Heby, hemsidans anm). Det är inställningen som är A och O i det hela.

 

Inget ont som har något gott med sig. För om AAIK haft otur med skadebekymmer, så har det medfört att man fått tillfälle att lufta många spelare. Det har också bidragit till att Magnus Svedlund, till stora delar har en startelva klar i skallen, till premiären mot Fagersta S:a.

-Man har funderat lite, och sett träningsmatcherna och det har blivit likt en startelva. Men det finns fortfarande några frågetecken.

 

Lördagens motståndare Hofors AIF, har tagit sig vidare DM-slutspel, efter följande resultat i gruppspelet: Hofors-Hillle 1-3, Hofors-Huge 5-2, Årsunda-Hofors 2-4.

-De är i en lägre division och vi i en högre, har vi rätt inställning så kommer vi att äga matchen, och då kommer vi få träna på det det vi tränat, med vår speluppbyggnad och vårt sätt att spela fotboll, säger Magnus Svedlund.

Vad känner du blir extra viktigt i genrepet?

-Återigen inställningen att vi kommer tillbaka till inställningen att vinna matcher och bli bättre fotbollsspelare. Sedan vill vi få till vårt eget spel, så vi kan föra matchen. Vi har en hög topp, men vi har väldigt låg lägsta nivå. När en slappnat av, faller hela laget. Vi får en gruppkänsla i det negativa och i det positiva. Det måste vi jobba bort, och då kommer vi vinna fotbollsmatcher.

 

Mittbacken Alexander "P" Pettersson och målvakten Sebastian Lundvall har börjar träna, och båda är aktuella för inhopp i matchen mot Hofors. Daniel Medén, som närmast kommer från Prästjordens FF, har förvisso spelat några träningsmatcher med AAIK, men nu är hans övergång helt klar.

Matchen börjar kl 12.00.

 

Senare på eftermiddagen, kl 16.00, spelar AAIK damerna mot IFK Västerås. Upplagt för en superlördag med andra ord.

Skribent: Per Lindgren.
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info