Hoppa till sidans innehåll

Herr. Klubben utan poäng mot Bollnäs

10 AUG 2019 19:16
Svedlund: Svårt komma till klara målchanser
  • Uppdaterad: 10 AUG 2019 19:16

Avesta AIK lyckades inte följa upp segern mot Torsåker i förra omgången. På Solrosens IP vann Bollnäs GIF FF rättvist med 4-0 (2-0) mot ett Avesta som saknade udden i anfallen.

-Spelmässigt hänger vi med, men vi kommer inte till de riktigt farliga målchanserna, säger Avestas tränare Magnus Svedlund.

 

Klubben fick en mardrömsstart när Johan Sköld på Bollnäs andra hörna nickade in 1-0 redan efter fem minuter. Avesta spelade sedan jämnt och hade bud på mål. Närmast var Adam Tumma, frispelad av Gidid Abdullahi, men där avslutet landade på nätet bakom kryssribban. I stället kunde Bienvenue Nvuyeure dubblera hemmaledningen till 2-0 med ett långskott. I andra halvleken försökte  AAIK lyfta upp spelet, men hade fortsatt svårt hitta några öppna lägen. Hemmalagets Yakub Gengiz Ahmed tog i stället vara på två frilägen och kunde därmed spika Bollnäs segersiffror till klara 4-0.

 

Avestas anfallare Adam Tumma menade man trots förlusten svarade för en bra insats, men att några misstag defensivt blev kostsamma.

-Jag tycker vi stundtals gör en bra match spelmässigt. Vi spelar jättefin fotboll, men som i alla andra matcher den här säsongen släpper vi in lite onödiga mål, det är för enkelt.

-Deras första mål vet jag inte hur den går in och det andra är på ett långskott. Surt att få dessa mål då vi ändå spelade rätt bra. De har stolpen in, medans vi har stolpe ut. Det förklarar hur säsongen varit. Vi kommer till många spelvändningar, men kommer inte till de där riktigt farliga målchanserna.

Varför gör ni inte det?

-Svårt svara på. Vi måste bli snabbare, hitta rätt i positionerna i straffområdet. Vi har tränat på det sista veckan hur vi ska positionera oss och vilka zoner vi ska ha i straffområdet. Jag tror det kommer framöver.

 

Samtidigt som Avesta förlorade vann Strömsbergs IF med 3-2 mot Heby AIF vilket betyder avståndet på till den negativa kvalplatsen är nio poäng. Men Tumma lovar man kommer fortsätta att kriga för förnya kontraktet trots det prekära läget.

Så ni har inte gett upp?

-F-n heller.

 

Bollnäs har fått upp farten efter uppehållet och följde upp 6-0-segern borta mot Säter med tre nya poäng mot AAIK. Hälsingarna ligger kvar på femte plats men har nu bara fyra poäng upp till toppduon Sala FF och Fagersta Södra IK. Tvåmålsskytten Yakub Gengiz Ahmed, som med dryga tjugo minuter fick kliva av med kramp, tror man kan blanda sig i toppstriden.

-Vi har gjort tio mål på två matcher och om vi fortsätter på samma sätt tror jag det kan gå, trots att vi har tappat Max Jansson, som är Hälsinglands bästa mittback till AFK Linköping.

Den kvicke mittfältaren var ständigt ett orosmoln för Avestaförsvaret.

-Det kändes bra att sätta två bollar. Synd jag fick kramp för jag trodde tredje målet också skulle komma, Men två mål är bra. Men det viktigaste är tre poäng för laget.

Han vill också berömma Avesta och tror de kan klara sig kvar.

-De gjorde bra ifrån sig i första halvleken. De är inte något dåligt lag, det finns sämre lag i ligan. Synd att de släpper in mycket mål, men jag tror deras chans kommer.

 

Avesta hade sin bästa period i mitten av första halvleken, när man kom rätt i pressen vann bollar på mitten och kom till en del fina anfall. Men tyvärr saknades det lilla extra för komma till de öppna lägena.

-Vi måste hitta nycklar för att enklare för att komma till de där klara målchanserna, säger Svedlund som menade ändå det fanns ljuspunkter i matchen.

-Vi kör på och kämpar. Vi hittar bra kombinationer men kommer inte till de riktigt farliga målchanserna.

 

Avesta hade bara tre ersättare med sig till Bollnäs. Mohammed Almousilli skadade axeln på träningen i veckan och Victor Berg kunde inte spela efter skadan mot  Torsåker. Dessutom var Omar Mohamud Mohamed varningsavstängd. Det betydde att Khalid Mohamud Mohamed fick spela på topp tillsammans med Alexander Larsson och Adam Tumma.

-Vi behövde en lång spelare för att nickskarva i djupet. Så han var enda lösningen. Taher Mahmoud Saleh var tänkt spela på topp men hade ont i foten, men fick spela sista tjugofem, säger Magnus Svedlund.

 

Klubben möter på lördag serieettan Sala FF på hemmaplan. Då har laget chansen på dubbel revansch dels för dagens match och förlusten på Lärkans IP.

-Vi kommer ta med de positiva bitarna från dagens match. Vi kommer fortsätta jobba med sista tredjedelen. Christian (Johansson) och jag får försöka hitta nycklarna att komma till enklare avslut med lite mer fritt utrymme vid avsluten, nu gör vi det lite för tilltrassligt vid varje avslut, menar Svedlund.                

 

Bollnäs GIF FF-Avesta AIK 4-0 (2-0)

Mål: 1-0 Johan Sköld (5), 2-0 Bienvenue Nvuyekure (33), 3-0 Yakub Gengiz Ahmed (55), 4-0 Yakub Gengiz Ahmed (65).

Varning, Avesta: William Samuelsson.

Domare: Roberth Ahlman, Bollnäs. Assisterande domare: Farhad Mirzayi, Alfta, Magnus Öqvist, Bollnäs.

Publik: ca 80 (Solrosen IP).

 

Bollnäs GIF FF:

Anders Alsing-Hannes Enander (Martin Nilsson, 71), Jens Olsson, Daniel Ölander, Ville Söderlund-William Pärlenskog (K), Albin Hultin Svensk, Johan Sköld, Yakub Gengiz Ahmed (Ibrahim Hssein, 68)-Bienvenue Nvuyekure (Lukas Henningsson, 71), Muhammad Hussein.

Ersättare: Carl Henriksson, Simon Morin, Jonas Söderlund, Jonathan Brown.

 

Avesta AIK:

Sebastian Lundvall-Daniel Medén (Benjamin Larsson, 76), Daniel Viklund, Axel Östberg, Albert Orre (Adam Östberg, 65)-Gidid Abdullahi-Diego Barraza-Peñate, William Samuelsson-Alexander Larsson, Khalid Mohamud Mohamed (Taher Mahmoud Saleh, 65), Adam Tumma. 

Skribent: Foto och text: Olov Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info