Hoppa till sidans innehåll

Herr. Klubben förnedrat

04 MAJ 2019 18:13
Bottennapp mot Bollnäs GIF FF
  • Uppdaterad: 04 MAJ 2019 18:13

Avesta AIK har fått värsta tänkbara start på seriespelet. Fyra matcher. Fyra förluster. Läget ser allt dystrare ut, efter att man förlorat lördagens hemmamatch mot Bollnäs GIF FF med hemska 0-6 (0-4). Då passar assisterande AAIK-tränaren Christian Johansson på att såga sitt lag vid fotknölarna.

-Det var stor besvikelse idag. Alldeles för stora siffror, det får inte ske, säger en mycket dämpad Johansson.
Efter det att hemmalaget hamnat i underläge med 0-1 efter elva minuter, så klappade man fullständigt ihop. Även om Bollnäs inte imponerade spelmässigt, så utnyttjade man Avestas mindre bra försvarsspel, och avgjorde matchen efter första halvlek efter gått fram till 0-4. 
Klubben kom till spel utan bland annat Essa Nije, Erdem Sahindahl, Mohamed Almousilli och Axel Östberg.
AAIK öppnade ändå matchen förtroendeingivande. Närmast mål för hemmalaget var det efter tio minuter när Bollnässpelaren Jens Olsson med en snedspark träffade Anders Alsings ena stolpe. 
Utdelning där, och Christian Johansson tror att det kunde blivit en annan utgång.
-Vi åkte på en omställning. Hade vi fått utdelning hade matchen kanske sett annorlunda ut. Vi har inget självförtroende överhuvudtaget, och när sedan en sådan käftsmäll kommer, återigen tidigt i en matchinledning, så blir det tungjobbat.
Vad sa ni efter 0-1?
-Vi måste falla lite tillbaka, till hur vi gör i början av andra mot Fagersta, där vi visar aggressivitet och tändvätska. Men i den situation vi är i nu och det självförtroende vi har, blir det inte bättre när vi inte tar ledningen.
Efter bortaledningen var det Bollnäs som visade effektivitet, och gjorde sina tre första mål, på lika många chanser. 
 
Muhammad Hussein, som var en av planens bästa spelare, inledde målskyttet efter 11 minuter fram till 0-1.
-Mohammed driver med bollen och tar sig förbi en spelare. Jag löper och får bollen, och det är bara att göra mål, säger Muhammad Hussein som var tillfreds med både sitt lags och sin egen prestation.
-Vi rullade på bra. Vi visste inte hur Avesta var. Vi spelade bra och förtjänade  vinna. Jag tycker det gick okay för mig, även om jag kan bättre.
 
Bollnäs anfallare Muhammed Hussein var en av planens bästa aktörer. Foto: Olov Lindgren.
                                                                                                                               
Med Alexander "P" Pettersson och Tomas Traut som säsongsdebuterade, var förhoppning att de med sin rutin skulle bidra till ett lyckat resultat för "Klubben".  "P" vann som vanligt de flesta höjdbollarna i eget straffområde, men det hjälpte föga när AAIK:s försvarsspel var långt ifrån godkänt. 
-Försvarsspelet över hela banan är under all kritik. Grunder som vi tränar på, och tjatar om. Sex mål i baken, då kan ingen få godkänt på planen. "P" är trygg och läser spelet bra när han ska falla och är bra att nicka. Jag trodde de skulle slå mer bollar centralt, men de kom mycket på kanterna, konstaterade Christian Johansson.
Framåt var det inte mycket som stämde sista tredjedelen. 0-2 efter knappa halvtimmen var efter ett vackert anfall från Bollnäs med flera spelare involverade, där Hannes Enander var siste man på bollen. Innan halvleken var över utökade bortalaget till både 0-3 och 0-4.
Det gjorde att den andra halvleken blev mest en väntan på slutsignalen. Bollnäs kunde enkelt kontrollera matchen, mot ett hemmalag som inte visade någon vilja.
-Vi slappnade inte av och bollade lite, säger matchen store spelare Muhammad Hussein.
Avesta bytte till andra halvlek in anfallaren Alexander Larsson och Simon Sundin, med förhoppningen att få ett annat spel.
-Vi ville ha mer centralt spel, för där fanns ytorna. Bollnäs stängde igen bra på kanterna. Vi gick ner på en sittande mittfältare och två "10:or" för att få mer offensiv, men vi skapade knappt något i andra halvlek, säger Christian Johansson. 
Vad sa ni halvtid?
-Det gällde att få in några bollar första tio minuterna för att skaka motståndarna. Det lyckades vi inte med, säger Christian Johansson.
I ett närmast handlingsförlamat AAIK, var det förvånansvärt tyst både på tränarbänken, och ute på planen.
Bollnäs som förra året ramlade ur tvåan, hoppas på en snabb återkomst.
-Jag tror det står mellan oss och Sandviken, och kanske Sala, säger Muhammad Hussein.
Gästerna hade fullständig kontroll på händelserna i andra halvleken. 
-De gör det bra och vi skapar knappt något. De drar ner på tempot och dödar oss, menar Christian Johansson.
Nu väntar i nästa omgång serietrean Sala FF på bortaplan. Avståndet upp till Rengsjö SK på fast mark är fem poäng, och tre till Säters IF på den negativa kvalplatsen. Trots att många matcher återstår måste poängen snart komma.
-Alla lag är bra, konstaterar Johansson som  säger det är nivåskillnad på division fyra och tre. 
-Förra året vann vi trots att spelet var bedrövligt. Alla lag är bra i den här serien. Men det här är utvecklande process för allihopa, inklusive oss ledare. Kan man ta sig ur en en sådan här period blir man jävligt stark som grupp och team. Det är det vi måste tro på. Vi kan ju inte lägga oss ner och dö nu, för då vinner vi inte en match. Vi måste jobba vidare, ha tron och få upp självförtroendet på oss allihop.
 

Avesta AIK-Bollnäs GIF FF 0-6 (0-4)

Mål: 0-1 Muhammad Hussein (11), 0-2 Hannes Enander (28), 0-3 William Pärlenskog (39), 0-4 Mohammed (43), 0-5 Mohammed (78), 0-6 Mohammed (89).
Varning, Avesta: Alexander Larsson, Omar Mohamud Mohamed. Bollnäs: William Pärlenskog.
Domare: Johan Bentzer, Gävle. Assisterande domare: Natnael Zerezgi, Gävle, Daniel Johansson, Hofors.
Publik: ca 100 (Avestavallen, konstgräs).
 
Avesta AIK: Irat Younis-Daniel Medén, Alexander Pettersson, Alexander Larsson, Adam Östberg-Adam Tumma (Benjamin Larsson, 76), Diego Barraza-Peñate (Gidid Abdullahi, 68), Khalid Mohamud Mohamed (Alexander Larsson, 46), Albert Orre (Simon Sundin, 46)-Tomas Traut (Nahom Tella, 76), Omar Mohamud Mohamed. Ersättare: Erdem Sahindal, Daniel Viklund. 
Skribent: Per Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info