Hoppa till sidans innehåll

Herr. Johan Liljemark, Hille IF "Vill upprätthålla vår heder"

25 OKT 2018 20:32
  • Skapad: 25 OKT 2018 20:32

Inför kvalserien var Hille IF kanske det lag som de flesta trodde på med tanke på de kom från division 3. Men det har visat sig att skillnaden inte varit så stor mellan lagen från fyran.

-Jag tycker att vissa division 3-lag har varit likvärdiga som till exempel Delsbo och Brynäs, säger Hilletränaren Johan Liljemark.
Även om Hille spelmässigt varit minst lika bra, är det bland annat spetsspelarna hos motståndarna som fällt utslag i kvalserien. Två raka förluster mot Brynäs och Delsbo betyder Gävlelaget är borta ur leken redan innan sista omgången.
-Det finns alltid kvaliteter som fäller avgörande på individnivå. Delsbo har några stycken som spelat högt upp, liksom Brynäs, vilket syns.
En skillnad mellan divisionerna har varit tempot och konditionen, menar Johan där man ändå varit minst lika bra. 
-Orken har trutit hos de andra lagen när det varit tjugo minuter kvar, medans vi ändå har orkat i nittio minuter. Brynäs och Delsbo har många duktiga spelare och får utdelning på det de gör. Jag tycker det är det fysiska spelet som skiljer divisionerna åt. 
 
Hille IF har förlorat sina två matcher (0-1 mot Brynäs (b) och 2-5 (h) mot Delsbo, och är borta från serieseger. Men Johan Liljemark hoppas ändå man kan ladda om.
-Det är en match kvar och vi vill inte sluta kvalet med noll poäng. Även om vi är klara att lämna division 3, vill vi upprätthålla lite heder. Så hoppas jag att motivationen finns där och att vi kan göra en bra prestation och ta en eller tre poäng. Det är en viktig match mot Avesta och jag hoppas och tror alla killar känner likadant. 
Laget genomförde en träning i tisdags och tränade även på torsdagen.
Trots man inte kan vinna serien, tycker Johan laget ändå var vid relativt gott mod inför tisdagsträningen.
-Jag tycker det såg bra ut. Såklart var det lite tomma blickar när vi träffades. Men vi har diskuterat och ventilerat ut det. När vi började träna då var energin tillbaka. Jag ser inga hinder eller problem på något sätt inför lördagens match.
Vad är den största orsaken till att ni åker ur?
-Vi har inte analyserat det än. Vi kommer diskutera det efter kvalet är klart. Mot Brynäs var vi inte riktigt där. De var mer hungriga än vad vi var av någon anledning. Mot Delsbo gjorde vi en bra prestation, men fick några billiga mål mot oss som gjorde att vi inte orkade resa oss. Det är små detaljer som avgör det.
 
Även om Johan Liljemark inte har sett Avesta AIK live i år, har han ändå en bild av hur de spelar.
-Vi har fått lite uppgifter om Avesta. Vi ser med spänning fram emot matchen.
Vad tror du på för matchbild?
-Det är ett lag som har mer att spela om än det andra.. Men vi spelar självklart för vår heder, och det är sista matchen för säsongen på hemmaplan vilket är viktigt. För Avesta är det en ännu viktigare match för att kunna gå upp i trean. Jag tror det blir en match med mycket kamp och känslor. Sedan om det blir skönspel eller inte får vi se. Det blir mycket kamp och en riktig kvalmatch, som kommer gälla mycket.
Om inget oförutsett inträffar med vädret kommer matchen spelas på gräs.
-Planen ser väldigt bra ut även om den är lite mjuk. Vi har en backup på ett konstgräs som är bokat, men planen är att vi ska spela på Hille IP.
-Jag tycker planen ser bra ut trots att det är så pass långt in i oktober. Gräset kan släppa lite grann, men i matchen senast mot Delsbo så höll den bra nivå. Bara vädret är med oss tror jag det inte ska vara några problem att spela. 
 
Inför sista omgången har Delsbo IF kopplat grepp om kvalserien. Fyra poäng och +3 i målskillnad mot Avesta AIK:s fyra poäng och +1. Trea ligger Brynäs IF med tre poäng. 
Hilletränaren Johan Liljemark ger sitt tips till Delsbo.
-De har en spets på några av sina spelare. Nu har vi inte mött Avesta och vet inte allting om dem. Men Delsbo kommer bli tunga mot Brynäs och de har lite bättre målskillnad. Jag tror att de kommer göra några mål mot Brynäs och det tror jag kommer fälla avgörandet. 
 
Hille har inga skador eller avstängningar och kan ställa upp med samma trupp som senast.
Skribent: Olov Lindgren. Foto: Hille IF:s hemsida
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info