Hoppa till sidans innehåll

Herr. Inför med Peter Svensk, Rengsjö SK

06 JUN 2019 19:44
  • Skapad: 06 JUN 2019 19:44

En av seriens stora överraskningar väntar Avesta AIK på lördag. Nykomlingarna Rengsjö SK, som för tre år sedan blev tvungna att starta om i division sex, har gått som tåget och parkerar på en fin andraplats efter åtta omgångar.

-Men var vi ligger spelar inte så stor roll på resan,  säger Rengsjötränaren Peter Svensk.
Med fem segrar, två oavgjorda och bara en förlust och 17 inspelade poäng har hälsingarna imponerat på de flesta. Men RSK-bossen har båda fötterna på jorden och menar det primära är att hänga kvar.
-Vi har fokus på att klara kontraktet. Vi behöver 28-29 poäng och det är det enda vi krigar för.
 
Rengsjö har en trupp med många unga spelare, blandat med flera rutinerade namn. I startelvan i senaste matchen mot Säter fanns fem spelare över trettio år. Då hade man dessutom Robert Bronegård, 41 år, på bänken.
-Rutin är naturligtvis en viktig del, säger Svensk.
Rävar som Christian Törnros, 38 år, Erik Wästman, 36 år och bröderna Emil Clahr, 36 år och Andreas Clahr, 33 år, känns som har varit med i evigheter. De har också bidragit i målprotkollet där Törnros och Wästman gjort två mål vardera, och Emil Clahr ett mål.
-De är riktiga kämpar allihop som vet vad som krävs. Mixen av rutin och yngre ohämmade spelare har fungerat bra så här långt. Vi har många vinnarskallar i truppen, både äldre och yngre och det har gett resultat.
Just blandningen av ungt och gammalt har varit ett vinnande koncept, där alla gjort sitt till hundra procent. 
-Den stora förklaringen det har gått så bra är att vi jobbar väldigt hårt i matcherna.    
Inför säsongen värvades bland annat William Süstler och Viktor Sahlin från Kilafors. Två lyckade nytillskott då Süstler leder interna skytteligan med tre mål, och Sahlin avgjorde senast mot Säter med matchens enda mål. Till det ska nämnas backen Joel Nordgren från Söderhamns FF.
-Alla yngre har tillfört oerhört mycket. Vi värvade en hel del inför säsongen där några har tagit plats och gjort det otroligt bra. Några fler är också på gång att slå sig in i startelvan, säger Svensk.  
 
Rengsjö, som gör sin tionde säsong i trean, har seriens bästa publiksnitt med fina 240 på hemmaplan.
-Intresset är stort i byn och det är självklart att det betyder en hel del när vi spelar att vi har publikens stöd. Vi har en trogen skara med oss på bortamatcherna också.
 
På pappret borde matchen mot Avesta bli en enkel sak för RSK. Men någon form av underskattning blir det inte menar Svensk.
-Serien är extremt jämn spelmässigt mellan lagen. Avesta har haft ett enormt missflyt men har kvaliteter i laget och som kommer säkert igång och tar poäng snart. Man måste alltid ha lite stolpe in och få lite flyt. Jag är orolig inför matchen och har all respekt för Avesta och kommer poängtera det för grabbarna också.
 
Vad vet du om Avesta AIK?
-Jag har sett Avesta och levererar den informationen på genomgången inför matchen.
 
Något matchtips vågar han sig inte på.
-Vi vet att vi måste jobba stenhårt på lördag för att kunna få ett positivt resultat, men det kommer Avesta också att göra.
 
Han tvingas göra en del omkastningar i startelvan jämfört med matchen mot Säter.
-Då var båda mittbackarna borta, men de är tillbaka. Men i stället är två andra bortresta. 
Skribent: Olov Lindgren. Foto: Privat
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info