Hoppa till sidans innehåll

Herr. Inför med Christian Johansson

07 JUN 2019 10:23
  • Uppdaterad: 07 JUN 2019 10:23

Den nionde omgången i division 3 södra norrland står för dörren. Hårt prövade Avesta AIK gör ett nytt försök att plocka säsongens första poäng, när man på lördag bortamöter serietvåan Rengsjö SK.

-Det kommer att bli en tuff match. En riktigt kämpamatch. Det kommer bli likt de två senaste matcherna med mycket krig, så det gäller att stå upp i duellspelet och mycket närkamper. Det kanske inte blir så mycket rull, då vi förväntar oss en gräsplan däruppe, säger ”Klubbens” assisterande tränare Christian Johansson, inför matchen.

 

Efter att AAIK gjort två godkända matcher, fast det blivit förlust (Slätta 1-2) och Sandviken (2-4), så tycker Christian Johansson att man kommer allt närmare den första vinsten.

-Jo så klart. Nu senast mot Sandviken gör vi det riktigt bra de första tjugo minuterna, men orkar inte riktigt i andra halvlek, samtidigt som vi kanske möter seriens absolut bästa lag. De har tålamod. Vi hotar dem i anfallsspelet gång på gång. Vi tar steg för varje match nu. Vi har varit värda poäng i de två senaste matcherna, anser vi.

 

Om ni spelar som ni var bäst mot Sandviken, tror du att det räcker till poäng mot Rengsjö?

-Det är jag absolut säker på att det gör. Men det gäller att vi gör en topprestation i 90 minuter. Det går inte att spela fotboll i 45 minuter, eller 85, det gäller att göra det i 90 plus tillägg.

 

Med fyra raka segrar har Rengsjö klättrat upp till andra plats i tabellen. Hemma på Rengsjö IP har det blivit vinst mot Sandviken med 1-0 och Heby 4-1 (de två övriga hemmamatcherna spelades på Solrosens IP i Bollnäs). Christian Johansson har respekt för RSK, och att laget förfogar över några individuella pjäser med kvalitet.

-Jag vet de har några spelare som det gäller att hålla kollen på, och veta hur vi ska agera mot de i vissa situationer. De har bra forwards, och en central mittfältare. Men jag vill inte säga några namn, det är vår hemlighet.

 

Avestas har genomfört två träningar i veckan. I tisdags lades det fokus på försvarsspelet över hela banan.

-Och igår (torsdag) hade vi en rejäl genomkörare. Högintensivt, men med mycket vila mellan. Vi vill ha lite fart på vissa spelare. Det väntar en lång bussresa.

 

Under veckan gjordes det klart med ett nyförvärv. Det är Victor Berg, som återvänder till AAIK, efter ha gjort ett par års uppehåll från fotbollen. Han kommer inte vara med redan mot Rengsjö, men förhoppningen är att han finns med hemma mot Säter 16 juni.

-Han tränade i tisdags och såg förvånansvärt pigg ut. Han har beslutat att komma igång, och dra på sig dojorna igen. Vi skyndar långsamt med honom. Han har en bra grundfysik, så vi hoppas att han kan vara med till nästa match till och med.

Vill ni använda honom som back eller forward?

-Vi vill ha honom i vår centrallinje. Om det sedan är som forward eller back, det tror jag han är flexibel som, säger Christian Johansson om Viktor Berg som hunnit fylla 32 år.

 

 

Saknas i Avesta gör Adam Östberg (baksida lår) och backen Alexander Larsson (sjuk).

 

TOPPBILDEN: Christian Johansson och Axel Östberg under torsdagens träning. FOTO: Per Lindgren.

Skribent: Per Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info