Hoppa till sidans innehåll

Herr. Inför IFK Mora FK

26 MAR 2019 17:29
  • Skapad: 26 MAR 2019 17:29

Efter att Avesta AIK tidigare på säsongen besegrade IF Tunabro med 4-1 i kvartsfinalen i distriktskvalet till svenska cupen, är laget klart för semifinal. 

För motståndet i onsdagens match, på Avestavallen, står division 2-laget IFK Mora FK. Då Dalarna har två platser till svenska cupen 2019-20, behöver ingen final spelas. Det betyder att vinnaren i mötet mellan Avesta och Mora går in i svenska cupens första omgång.

-Vi vill förbättra vårt spel, och att vi tar steg för varje träningsmatch i de olika skeenden av spelet. Allt från speluppbyggnaden till att förhindra speluppbyggnad, säger Avesta AIK:s assisterande tränare Christian Johansson om vad han önskar få ut av laget.

 

”Klubben” som var spellediga i helgen, har alltså kunnat träna nästan en och en halv vecka sedan senaste matchen mot Syrianska IF Kerburan.

-Vi har jobbat lite med att förhindra avslut och komma till avslut sista tredjedelen, och hur vi själva ska ta oss in i spelet. Det var synd att det inte blev någon match i helgen, men vi fick i alla fall spela stort spel på träningen i fredags, säger AAIK-tränaren.

 

Vad vet du om IFK Mora?

-Jag har fått lite uppgifter om de efter deras match mot Forssa (förlust 0-1). De har en trebackslinje med wingbacks. De har många britter, nio importer tror jag. Brittisk fotboll kännetecknas av närkampsspel, så det gäller att vi står upp på banan. Det kommer kännas lite extra med en tävlingsmatch, när det står lite mer på spel, säger Christian Johansson.

 

Mora spelade också i helgen mot Slätta SK. Matchen vanns utav Slätta med 2-1.

 

Fortfarande saknas Albert Orre och målvakten Sebastian Lundvall. Däremot finns möjligheten att Adam Tumma tar en plats på bänken, efter sitt skadeuppehåll.

 

Vid oavgjort efter full tid kommer en förlängning på 15 minuter spelas. Är det fortfarande inte avgjort, utsträcks speltiden med ytterligare 15 minuter. Har matchen ändå inte avgjorts, blir det straffar som avgör.

 

Matchen börjar kl 19:00 och det är gratis entré.

Skribent: Per Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info