Hoppa till sidans innehåll

Herr. Inför Heby AIF med Tony Mattsson

18 JUN 2019 20:58
  • Uppdaterad: 18 JUN 2019 20:58

Bortamatch på Tegelvallen mot tabellsexan Heby AIF är Avesta AIK:s uppgift på torsdag kväll. 

Upplänningarna, som i fjol kom åtta i division 3 Norra Svealand, har flyttats över till Södra Norrland serien. De gulsvarta har varit mycket upp och ner under säsongen och kommer från två raka förluster. 
Men att laget är på väg in i en formsvacka vill inte rutinerade tränaren Tony Mattsson, 59, påstå.
-Nej, det kan jag inte säga. Det har varit lite varannanaktigt för oss. Problemet är att när vi spelar bra har vi en hög högstanivå, men också en låg lägstanivå när det går troll i det.
 
Senast kommer Heby från en 0-4-förlust borta på Lärkan i derbyt mot Sala FF. Serieledande Sala tog ledningen redan efter fyra minuter vilket förstås betydde en hel del inför fortsättningen. Slutsiffrorna speglade inte matchbilden, menade Tony. 
-1-0 kom slumpaktigt, på ett skott som som träffar en spelare (Alexander Awet), och bollen går i en bollbana i mål. Heby öppnade andra halvleken positivt, men i stället kom 2-0 på en spelvändning.
-Sedan väljer jag att vi flyttar fram mycket folk och då blir det ytor för de. Så de två sista målen får väl jag ta på mig.
Trots Heby fick lämna planen mållösa saknade man inte möjligheter.
-Vi hade bra med målchanser i första halvleken, och den var riktigt jämn.
 
Några problem att ladda om från publikfesten på Lärkan (671 åskådare), till hemmamötet mot tabelljumbon Avesta AIK, tror Mattsson inte det ska vara.
-Nej, tvärtom. Vi borde ha en rejäl revanschlusta.
 
Tillbaka efter en ledbandsskada i Heby i derbyt var lagkaptenen och centrala mittfältaren Jonas Ahlin. En spelare som betyder oerhört mycket för Heby.
-Han är vår lagkapten och vårt kärnkraftverk. Det är en viktig spelare för oss.
 
De två senaste förlusterna har betytt HAIF har halkat ner i tabellen. Men Hebybossen känner sig lugn och vet vad laget kan prestera.
-Vi har slagit Sandviken som jag ser som seriens bästa lag. Jag vet vad vi kan när vi får till det. Och givetvis siktar vi få till det i varje match givetvis.
 
Bakom tabellettan Sala FF (24 poäng) är det ett getingbo med sex lag samlade inom fem poäng. Tvåan Sandvikens AIK har 20 poäng och sjuan Strömsbergs IF 15 poäng.
Tony Mattsson, som tog över inför säsongen efter Per-Åke Swärdh, menar några segrar på raken kan betyda snabba omkast i tabellen. Något som talar för Heby är att man bara spelat fyra hemmamatcher.
-Vi har bara fem poäng till andra plats. Sedan har vi haft många bortamatcher. Vi är bättre hemma än borta, som det också varit tidigare år. Jag tycker att vi fortfarande har goda chanser att kriga om de två översta platserna. Det går också fort med trepoängssystemet, i båda riktningarna. Kan man vinna två tre matcher i rad, så plockar man placeringar. Sedan har vi haft lite tur och flyt när vi förlorat de två senaste matcherna, att det blivit mycket kryss i de andra matcherna. Det är bara Sala som knallat iväg.
 
Om man tittar i tabellen, där Heby 15 poäng mot Avestas tre, borde det på torsdag på pappret bli en lätt vinst för hemmalaget.
-Det kommer definitivt inte bli, säger Mattsson som såg Klubbens senaste match mot Säter.
-De borde fått tre poäng där, men hade otur. Avesta var det klart bättre laget i andra men får noll. Självmålet kommer lite på grund av planen, där bollen studsar upp. Men när det gått troll i det då är det jobbigt och man har oflyt.
Matchen mot Säter var den enda han sett i år, och har därför inte hunnit skaffa sig så mycket information om motståndet.
-Det är svårt att säga på en match vilka deras styrkor och svagheter är. Jag vill inte uttala mig, för jag har för dålig koll.
 
Vad tror du på för typ av match?
-Jag vet inte. Jag hoppas att vi kan vara bollförande. Men det är inget man kan vara övertygad och säker om. Men det är min förhoppning i alla fall.
 
Om du vill ge dig på ett matchtips?
-Oj, oj, oj. Då säger jag 3-1 till oss.
                                                                                                 
I dagsläget har Heby hela truppen tillgänglig.
Skribent: Olov Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info