Hoppa till sidans innehåll

Herr. Inför Avesta AIK-Sandvikens AIK FK lördag 1/6 kl 14.00 (Avestavallen A-plan)

31 MAJ 2019 18:36
  • Uppdaterad: 31 MAJ 2019 18:36

Klubben står inför en riktig utmaning när tippade topplaget Sandvikens AIK FK väntar i åttonde omgången av division 3 Södra Norrland.

Avestatränaren Magnus Svedlund har sett gästrikarna och väntar sig en tuff, men inte omöjlig, uppgift.

-Jag såg de mot Sala och Säter. Jag tycker de är ett bättre lag än Sala. Det är ett väldigt tekniskt lag som kan spela fotboll på fler sätt. De är inte fastlåsta för ett spelsätt, och kan även byta spelsätt under matchens gång.

SAIK har ett mycket solitt och jämnstarkt lag med flera spelare som spelat på högre nivå. Mittfältaren Jens Åberg har bland annat spelat i division 1 med Sandvikens IF och Sollentuna FK. Backen Emil Molin gjorde i fjol flera matcher i Sandvikens IF, och mittfältaren Andreas Gillström har spelat med Nyköpings BIS i ettan.

-De har rutinerade spelare. De har ingen som sänker de, utan det är ett stabilt lag. Det går inte att se svagheter i deras lag som går att straffa.

Avestabossen är ändå förhoppningsfull man skall hitta några nycklar för spräcka den förhatliga nollan i poängkolumnen.

-Vi måste göra en väldigt bra prestation för att lyckas. Det gäller att alla följer matchplanen och kämpar i 90 minuter, då tror jag faktiskt det kommer bli poäng på lördag.

 

För första gången i vår kommer AAIK spela på Avestavallens gräsplan.

-Vi tog beslutet att spela på gräs, då förra matchen mot Slätta var på gräs och att i nästa omgång också är gräs borta mot Rengsjö. Det är för att inte byta underlag mellan matcherna på grund av att flera får ont i benhinnorna, då väljer vi att spela hemmamatchen på lördag på gräs, säger Svedlund om valet av underlag.

 

Har ni tränat på A-planens gräs?

-Ja, hela veckan.

Hur ser planen ut?

-Den är helt okay. Lite studsig, men nerklippt idag (fredag). Så vi får se om den blivit bättre, säger Svedlund inför fredagens träning.

 

Att det blir spel på gräs hoppas han ska vara ett plus mot ett spelskickligt Sandvikens AIK.

-Det går lite saktare och det kan vara en fördel, när det är ett topplag som kommer. Man kommer in i situationerna på ett annat sätt och sedan kanske det blir mer bollar i luften än på konstgräs.

 

Trots Klubbens tunga start på säsongen, har man på långa vägar kastat in handduken. Avestatränaren menar det sett bättre ut på slutet. Andra halvleken mot Forssa BK var fullt godkänd, och senast mot Slätta SK var man värda minst en poäng.

-Om man tittar tillbaka ser man att det gått framåt i matcherna som varit, mot de som var innan. Det finns positiva delar att det går åt rätt håll. Det gör att det finns en posivitet i gruppen.

Att spelarna fortfarande tror man ska lösa det här råder det inga tvivel om. Och några gamnackar finns det inte enligt Svedlund.

-Vi har absolut inte börjat hänga med huvudena.

 

I nuläget är det sju poäng upp till den negativa kvalplatsen. Ett avstånd som inte förskräcker Avestatränaren, även om han inser allvaret att poängen snart måste börja droppa in.

-Det är ingen omöjlighet att ta sig uppåt. Men det gäller att börja vinna matcher och få den trenden, då rullar det på. Sex poäng är ingenting att ta in.

 

På skadelistan finns backen Adam Östberg och långtidsskadade mittfältaren Essa Njie. Dessutom är det ett frågetecken för mittfältaren Simon Sundin. 

 

BILDEN. Avesta AIK genomförde på fredagskvällen sista träningen inför matchen mot Sandvikens AIK. Foto: Olov Lindgren.

Skribent: Olov Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info