Hoppa till sidans innehåll

Herr. Inför Avesta AIK-Bollnäs GIF FF, lördagen den 4 maj kl 13:00

03 MAJ 2019 17:12
  • Uppdaterad: 03 MAJ 2019 17:12

Avesta AIK har fått en blytung start på säsong. Men tränaren Magnus Svedlund sitter lugn.

-Jag vet vad grabbarna kan, bara de visar det. Jag känner mig lugn, säger AAIK-bossen, inför lördagens hemmamatch mot Bollnäs GIF FF.

 

 

Efter tre raka förluster har AAIK skaffat sig ett bekymmersamt läge inför fortsättningen. Snart måste poängen ramla in för att man inte ska halka för långt efter lagen framför i tabellen. Magnus Svedlund är såklart medveten vad som laget behöver göra.

-Vi måste börja jobba som ett lag och komma på rätt sida i försvaret, då löser sig anfallsspelet automatiskt.

 

AAIK kommer till matchen med en 1-0 förlust mot Torsåker. ”Klubben” hade svårt att skapa alltför många målchanser, och bakåt släppte man till några frilägen till motståndarna, som bara en storspelande Irat Younis i målet kunde rädda. Även om ett lag förlorar en match, så brukar det ändå oftast finnas något man kan ta med sig.

-Det positiva vi kan ta med oss från den matchen är lugnet och tålamodet, som man måste ha i delar av matcher. Samtidigt får vi inte ha ett sådant lugn som vi hade. Vi måste samtidigt ha fart. Men omställningarna till högre tempo måste ske oftare. Mottag, pass och bättre rörelse, säger Svedlund.

 

Självförtroendet, är det naggat efter den här serieinledningen?

-Ja, det klart det är om vi inte producerar framåt, och släpper till bakåt. Självförtroendet skapar man genom trepoängare och vinster, och för forwards trycker dit bollarna i nätet. Det gäller att skaka av sig förlusterna, ha ett bra pyske och ta hornen och bara köra på. Jag hoppas grabbarna har psyke att vända det här. Det kommer att visa sig.

 

 

Bollnäs resultat, så här långt: Bollnäs-Sandvikens AIK, 1-3, Rengsjö SK-Bollnäs 1-1 och Bollnäs-Säters IF 2-1.

 

Magnus Svedlund tror det krävs att samtliga spelare lägger ned ett hundraprocentigt jobb, för att det ska gå vägen, och bli säsongens första efterlängtade seger på lördag.

-Det gäller att hålla ihop laget och jobba tillsammans, och hitta farten. Då har vi möjligheter att vinna matchen. Håller vi ihop laget, kommer vi också att skapa framåt. Det blir enklare att bilda ett anfallsspel om man har det defensiva i grunden. Jag tror de kommer att föra matchen. De kommer att ha mest bollinnehav. Sedan vet jag inte om de spelar långt eller kort, eller är ett spelande lag. Jag tror att de denna gång kommer att styra matchen. Jag har inte sett de spela, men tror att de är ett fysiskt lag, med stora stora spelare. Det är vad man hört från övriga lag, när man pratar om Bollnäs. Annars har jag ingen aning. De är säkert ett bra lag. Det gäller att vi är på tårna, och jobbar hårt.

 

Saknas gör William Samuelsson (bortrest) och varningsavtängde Axel Östberg. Högt osäkert startande är Diego Barraza Peñate (känningar i baksida lår) och Daniel Wiklund (kraftig stukning av foten). På pluskontot är att Simon Sundin, Omar Muhamud Mohamed och Daniel Medén, som samliga inte var med mot Torsåker, är tillbaka i truppen.

 

Målvakten Sebastian Lundwall är skriven i Skogsbo Avesta-IF, för att få matchträning, efter sin långa skadefrånvaro.

 

Matchvärd är Sune Fagerströms Revisionsbyrå. Den s.k. ”Klubben dagen" pågår hela lördagen. Det kommer under dagen finnas kringaktiviter som lotterier och hamburgeförsäljning. Gratis entré.

Skribent: Per Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info