Hoppa till sidans innehåll

Herr. Förlust mot Slätta U SK

23 SEP 2018 20:27
Upplagt för raffel i säsongsavslutningen.
  • Uppdaterad: 23 SEP 2018 20:27

Ett till synes betryggande sex poäng  försprång till Korsnäs, har krympt till tre poäng, med två omgångar kvar. 

Efter fem raka segrar, satte Slätta U SK stopp för Avesta AIK:s vinstsvit. Mötet på Slätta IP, slutade 2-1 (2-1). Förlusten spetsade också till kampen om andra platsen. Efter matchen var det en besviken, men samlad Avesta tränare, Magnus Svedlund, som tyckte man inte kom upp till sitt normala passningsspel.

-Vi kunde inte spela vårt spel, och hade svårt skapa målchanser. Vi var helt enkelt inte på tå, och var inte påkopplade.

 

Ändå såg Avesta gå mot en ny seger när man tog ledningen med 0-1. Men innan den första halvleken var över hade Slätta vänt till 2-1. I andra halvleken, hade AAIK svårt att komma till alltför många målchanser, och hemmalaget kunde ta hem en viktigt trepoängare i kampen om nytt kontrakt.

 

Hemmalaget öppnade matchen piggt och skapade några hörnor. Men det var AAIK som redan efter elva minuter kunde ta ledningen med 0-1, när Alexander Larsson nickade in Erdem Sahindals högerinlägg. AAIK:s ytterback som inte var nöjd hur man spelade.

-Det var en svårspelad match, och en ganska dålig plan. Vi fick inte igång något spel. Vi spelade mycket långt, och sedan vann vi inte de andra bollarna.

 

Även om det inte bjöds på någon fotboll propaganda på den svårspelade planen, så var det AAIK som hade ett litet övertag. Slätta slog många höjdbollar in i straffområdet, men där tog Alexander Pettersson och Axel Östberg om allt i luften.

När Slätta för första gången fick till ett längre anfall, efter dryga halvtimmen, kom kvitteringen till 1-1 genom Rasmus Eriksson Vanemo.

Slätta som förlorade borta mot AAIK med 7-1, jobbade sig in i matchen, och gav inte vika i närkamperna. Kort före pausvilan, kom ledningsmålet 2-1, som skulle visa sig bli matchens sista. Målskytten Rasmus Åberg hann före en utrusande Sebastian Lundvall, och chippade bollen i mål.

Hemmatränaren Jonas Candika, säger att man gick till matchen med lite justeringar i sitt spelsätt.

-Vi gjorde ändringar i vår speluppbyggnad, som vi fick utdelning på. Vi visste de slår crossbollar till yttrarna. Sedan centrerade vi anfallsspelet, så det blev 2-4-4. Det var kanske inget skönspel, men ledordet var kämpa.

 

Två AAIK byten till andra halvlek, Kushtrim Krenzi och Khalid Mohamud Mohamed in i laget, påverkade inte matchbilden.

-Det hände inte så mycket när de kom in. Vi kom inte till de lägen som vi brukar, säger Magnus Svedlund.

 

AAIK hade förtvivlat svårt att ta sig förbi Slättas backlinje, och producera målchanser. Det var längesedan man såg ett Avesta som inte fick till sitt sedvanliga passningsspel. Magnus Svedlund ansåg att Slätta också var mer taggade.

-Vi fick slå mycket långbollar, och de behärskar det spelet bättre. Vi var inte där idag. De var mer hungriga, och vi får direkt två spelare på oss direkt när vi har bollen. Vi låg steget efter.

 

Istället var det Slättas Nils Forsgren som hade bästa målchansen under första halvan av andra halvlek.

I och med Benjamin Larsson byttes in med 20 minuter kvar, fick Avesta till ett hyfsat tryck, och började vinna närkamper. Omar Mohamed Mohamud ett skott från straffområdet, som gick utanför. Symptomatiskt för matchen, var att Avesta genomgående saknade precisionen i avsluten.

Främsta målchanserna hade Ibat Younis, som med tre minuter kvar, men Slättamålvakten Hugo Eriksson gjorde en matchavgörande räddning.

-Vi spelade med en trebackslinje, men vi fick inte passningsspelet, och de är först i straffområdet. Nu måste vi vinna mot Svärdsjö och Forssa. Blir det en torsk, blir det målskillnad. Det är bara att jobba vidare, säger Magnus Svedlund.

I och med vinsten befäste Slätta U sin tioende plats, men tränaren Jonas Candika tror det krävs en seger till för att man ska kunna klara sig kvar.

-Det vart mycket kämpa idag. I och med det jobbiga tabelläget vi försatt oss i, så hade vi sagt att vi måste göra något åt det. Och idag lyfte vi oss som ett lag, säger en nöjd Slättaboss, som bjöd in grannklubben Korsnäs in i racet om andra platsen.

-Det är min gamla klubb, så det är lite som släkten är värst, skrattar Jonas Candika, som ändå tippar AAIK har goda chanser att behålla andra platsen.

-Jag tror Avesta kommer att repa sig, och kommer vara en kandidat för uppflyttning.

 

För AAIK som har tre poäng, och fyra plus mål till godo på Korsnäs, väntar i nästa omgång hemmamatch mot Svärdsjö, innan serien avslutas borta mot Forssa. Korsnäs har kvar att möta Dala-Järna (h) och Malung (b).

Erdem Sahindal, tror att man trots förlusten, kommer att bärga kvalplatsen.

-Det kommer bli nervöst om andra platsen. Men vi är ett topplag, så vi ska klara av det.

 

 

Slätta U SK-Avesta AIK 2-1 (2-1)

Mål: 0-1 (11) Alexander Larsson, 1-1 (35) Rasmus Eriksson Vanemo, 2-1 (45) Rasmus Åberg.

Varningar: Slätta: Mahdi Hosseini, Nils Forsgren, Arvid Borelius.

AAIK: Essa Njie, Kushtrim Krenzi

Domare: Patrik Grelson

Publik: Ca 50.

 

AAIK på Slätta IP (4-2-1-2-1) Sebastian Lundvall-Mohamed Almousilli, Alexander Pettersson, Axel Östberg, Erdem Sahindal-Daniel Viklund, Essa Njie-Ibat Younis-Alexander Larsson, Omar Mohamud Mohamed-Nahom Tella. Ersättare: Kushtrim Krenzi, Oskar Svedlund, Khalid Mohamud Mohamed, Benjamin Larsson.

Skribent: Per Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info