Hoppa till sidans innehåll

Herr. Förlust mot Forssa

24 AUG 2019 19:21
  • Uppdaterad: 24 AUG 2019 19:21

Avesta AIK närmar sig allt närmare division 4. Lördagens bortamatch mot Forssa BK, slutade med förlust 2-1(1-0). Som så många gånger tidigare under säsongen, så saknade AAIK inte chanser. Men oförmågan att ta tillvara på dessa, straffade sig, än en gång.
-Jag tycker inte resultatet är rättvist. Vi är bättre, men vi gjorde inte mål. Vi skulle vunnit den här matchen, säger Avestas Mohammed Almousilli.
 
Hemmalagets 17-åring Falsal Al-Haji inledde målskyttet efter 20 minuter, fram till 1-0. När Avestas Alexander Larsson efter paus kvitterade på straff till 1-1, infann sig hoppet om Avestavinst. Men istället var det Forssa som avslutade matchen bäst, och avgjorde i slutminuterna fram till 2-1.
 
Med fem omgångar kvar har AAIK tolv pinnar upp till Strömsberg på kvalplats. Till och med Khalid Mohamud Mohamed, har insett att man kommer åka ur.
-Nu väntar division 4. Jag hoppas att vi kommer att kunna ta någon poäng, och inte skämma ut oss. Vi ska försöka förstöra för andra, de matcher som är kvar.
 
Khalid Mohamud Mohamed stod för en bra arbetsinsats, och gjorde många bra brytningar. FOTO Per Lindgren.
 
Ett Avesta som gick för tre poäng började matchen OK. Taktiken var att från mittfältet, mata bollar fram till kedjespelarna Taher Saleh och Adam Tumma.
Taher Saleh var tillbaka på sin gamla hemmaplan, och visade upp sin snabbhet emellanåt.
Man skapade också några halvchanser.
Men det var Forssa som tog ledningen med 1-0, när Falsal Al-Haji efter slarv i Avestaförsvaret, inte gjorde något misstag.
Avesta jobbade och slet, och chansmässigt var man bättre än FBK.
 
I den andra halvleken hade Omar Mohamud Mohamed en chans i början, medans Forssas Diyar Alton var den som var närmast mål.
Avestas Alexander Larsson kunde kvittera till 1-1 på straff, efter det att Adam Tummas skott tog på Marcus Pereira. Straffen slogs säkert in av Alexander Larsson. Tid 59 minuter.
-Jag var ganska säker. Jag tittar åt höger, och slår den i vänstra, säger Alexander Larsson om sitt fjärde straffmål för säsongen.
Likt många i Avesta AIK, har Alexander Larsson haft en jobbig säsong. FTO: Per Lindgren.
Annars var AAIK:s #7, så klart besviken efter matchen. Och säsongen som varit.
-Jag tycker vi var det bättre laget idag. Det har varit en tuff säsong.
Vad säger du om Forssa?
-De har många talangfulla spelare, och en tydlig spelidé. De har en duktigt högerytter, och han som gjorde 2-1 målet (Ishak Abika) är bra, de två gör stor skillnad.
Efter målet ryckte Forssa upp sig och var det lag som var närmast mål. Bland annat hade man ett avslut i ribban. Avesta kom fram till några lägen, men ofta blev man tveksamma när man skulle avsluta.
-
Inte helt orättvist kunde sedan Forssa avgöra i slutet, 2-1 genom Ishak Abika.
-Det var en omställning och vi kommer i en två mot ett, jag lade fram bollen till Abika, som fintar bort backen och trycker in den. Det var d-a skönt, säger Roberth Thenander Hedberg, som tycker laget inte gjorde någon bra första halvlek.
-De hade för mycket chanser. Vi gör nästan vår sämsta halvlek i år, med fel i både passningar och mottagningar. Vi sa att vi måste vinna den här matchen. Vis a att vi gjorde en skitbra match mot Syrianska, men det betydde ingenting, om vi inte vinner idag. Jag tycker vi tog oss i kragen och kämpade.
33-åringen som tillhör en av de äldre i Forssa, tycker att man har en mängd yngre spelare, som i framtiden kan komma ut på större arenor.
-Vi släppte en del spelare i somras, men det är bevis på att de är bra. Sedan har vi Felix (Mazzola) som i somras spelade Dalecarlia, och Anders (Forsling) som är d-a bra. Får vi behålla de äldre, och de kan växa till sig, så tror jag vi får se de i andra lag högre upp i divisionerna.
 
Mohammed Almousilli, tvingades kliva efter kvartens spel av andra halvlek.
-Jag har haft ont i axeln i en månad, så jag kommer nog bara spela en match till. 
"klubbens" Khalid Mohammud Mohamed tycker att Forssa inte skapade så mycket målchanser.
-De hade tre, fyra skott och gör två mål.
 
Nu väntar för Avesta i nästa omgång, hemmamatch mot Slätta SK.

 

Forssa BK-Avesta AIK 2-1 (1-0)
Mål: 1-0(20) Falsal Al-Haji, 1-1 (59) Alexander Larsson (straff), 2-1 (87) Isahak Abika
Varning, Forssa: Falsal Al-Haij, Marcus Pereira, Seymus Abic, Diyar Altin. Avesta: Daniel Viklund
Domare: Jim Eriksson.
Publik: 67 (Maservallen, konstgräs).
 
 
Avesta AIK (4-2-1-3): Sebastian Lundvall-Albert Orre (William Samuelsson, 58), Khalid Mohamud Mohamed, Daniel Viklund, Daniel Medén (Adam Östberg, 79)-Mohammed Almousilli, Gidid Abdullahi-Omar Mohamud Mohamed (Diego Barraza Peñate, 58)-Adam Tumma, Taher Saleh, Alexander Larsson (Benjamin Larsson, 79).
Ersättare: Irat Younus Ismael.
Skribent: Per Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info