Hoppa till sidans innehåll

Herr. Fagersta Södras tränare inför mötet mot Avesta AIK

12 APR 2019 20:01
Tobias Eriksson: "Siktet är absolut att komma högre än fyra".
  • Uppdaterad: 12 APR 2019 20:01

Tobias Eriksson gör sitt andra år som tränare för Fagersta Södra IK. Klubben gjorde redan i januari, klart med stora delar av A-lagstruppen. Något som Fagerstabossen tyckte var värdefullt inför årets säsong.

-Det var ett mål vi hade, så det var viktigt att vi klarade av det, absolut.

 

Fagersta har haft en försäsong, som likt Avesta varit mycket upp och ner. I måndags blev det seger i genrepet hemma mot division 4-gänget Gideonsbergs IF, med 3-2. Totalt har det blivit två vinster på de sex träningsmatcherna man spelat.

-Tittar man resultatmässigt för de som gör det, är det väl blandade resultat. Tittar man på hur nyttigt det varit för spelare och för mig som ledare, och min assisterande att få se, har det varit jättenyttigt att få använda hela truppen. Det känns som vi har en bra koll på läget i truppen, och vad vi har till förfogande. Vad vi har för verktyg i lådan, det är vad försäsongen är till för, enligt mig. Det är klart, vi kunde fått lite bättre resultat, men vi får ta det för vad det blev, säger Eriksson.

 

Vad är Fagersta Södras främsta styrka i år?

-Att vi är en grupp som jobbar tillsammans.

 

Fagersta slutade förra säsongen, på en finfin fjärde plats i division 3 södra norrland. "Södra" tränaren hymlar inte med att man i år siktar bli än bättre.

-Siktet är absolut att komma högre. Det känns naturligt för mig som ledare, att visa man kan prestera och vill utvecklas, och bli bättre.

 

Tobias ”Tobbe” Eriksson har inget emot att det är Fagersta som kommer att få axla favorittrycket i lördag eftermiddagens match.

-Ja, det kan vi nog inte ducka undan, med tanke på att vi förra året kom fyra, och AAIK är nykomlingar. Man vill inte ducka heller att nykomlingar kan vara stökiga att möta i premiären, just för att man kommer upp med energi, till den nya serien.

 

Matchen kommer att spelas på konstgräset vid Fagerliden. Fagerstas hemmaplan, är annars Onsjövallen. Men likt Avesta, dröjer det ett tag innan naturgräset är spelklart.

-Vi kommer spela de två, tre första hemmamatcherna på Fagerliden. Sedan hoppas jag vädergudarna är med oss, så vi kan spela på Onsjövallen. Det är där vi trivs bäst.

 

Har ni några skador, eller sjukdomar inför matchen?

-Vi har den truppen vi vill ha, inget att klaga på där, avslutar Tobias Eriksson.

 

TOPPFOTO. Tobias Eriksson, från Fagersta Södra IK:s hemsida.

Skribent: Per Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info