Hoppa till sidans innehåll

Herr. Christian Johansson inför Forssa

17 MAJ 2019 17:52
  • Uppdaterad: 17 MAJ 2019 17:52

På lördag väntas säsongens första länsderby, när Avesta AIK tar emot nykomlingskollegan, Forssa BK.

-Forssa känner vi väl till, och vi har lite rivalitet mot de. Jag förväntar mig som tränare att alla elva på plan är hundraprocent motiverade och hungriga att ta kamp, säger Christian Johansson, assisterande tränare i AAIK.

 

Det har inte undgått någon, att ”Klubbens” återkomst till trean, långt ifrån har blivit vad man hoppats på. Fem raka förluster, innebär att man är toksist i tabellen. Christian Johansson, tycker att man haft lite missflyt, och borde i alla fall fått med sig någon ströpoäng.

-Det har varit många killar som inte har fungerat inledningsvis av säsongen. Hela spelet skulle man säga. Det hänger samman försvarsspel och anfallspel. Vi har inte riktigt fått utdelning. Om man tänker på första matchen premiärnerver, andra matchen vi skapar lägen och åker på ett mål i slutminuten. I tredje matchen mot Torsåker ett misstag som begås och vi förlorar. Vi har haft lite stolpe ut skulle jag jag vilja säga. Sedan mål efter hörna mot Sala, efter två minuter. Det kunde lika gärna studsat med oss i någon av matcherna.

 

Hur ska ni vända den negativa trenden?

-Genom att ta första poängen i morgon! Vi har analyserat våra matcher vi spelat. Vi har vridit och vänt, pratat hur laget upplever det. Vi måste imorgon stå ut som ett enat lag på planen. Ta jobbet för varandra, och ta ansvar. Det är nyckeln. Man märker på spelet att de tappar självförtroendet. Det knyter sig, vi har ingen trygghet i det vi gör, eller någon tro. Det blir en ond cirkel, men förhoppningen är att vi bryter den nu.

 

 

Lagledningen försöker göra allt i sin makt, för att ta sig ur den här jobbiga perioden. I måndags hade man ett möte tillsammans med truppen, där alla fick ventilera sina åsikter.

-Vi gick igenom matchen mot Sala, och sedan fortsatte vi prata hur vi som grupp kan ta oss igenom det här. Förra säsongen hade vi mycket medgång. Både spelare och tränare har inte haft en sådan här motgång tidigare. Det är i motgång man provas, och där är vi nu. Vår målsättning är att hålla oss kvar. De lagen vi kommer att möta, kanske ser lite underskattning mot oss, och tro att vi är lätta att slå. Vi måste ta det lite som en morot, säger Johansson.

 

 

 

Hur känner man sig som tränare efter fem förluster. Är du, och Magnus (Svedlund) säkra på att ni får fortsätta?

-Det gör man aldrig. Det kan komma närsomhelst att de inte är nöjda. Vi gör vårt bästa varje dag för att vrida och vända på det här, så att vi kan förändra. Vi lägger ner oerhört mycket tid, och så klart tar man det personligt också som ett misslyckande när man förlorar matcher. Man undrar vad man gör för fel, och rannsakar sig själv. Att ta sig genom motgångar, är som en del i utvecklingen.

 

Frågan är om Christian Johansson, vänster, och Magnus Svedlund sitter säkra som tränare, efter den tröga säsongsinledningen. FOTO: Per Lindgren.

 

Forssa som började säsongen starkt, har på de tre senaste omgångarna, endast tagit en poäng. Forssa-Sandvikens AIK 2-4, Rengsjö-Forssa 4-4 pch Säter-Forssa 2-6. Det är resultat, som entydigt pekar på att lagets svagheter verkar ligga i försvaret.

-Ja det skulle man säga. Det är där man ska straffa de. Framåt är de väldigt skickliga. De är ett bolltryggt och bollsäkert lag. De vill spela sig ur varje situation, så det gäller att man har ett aggresivt försvarsspel. De spelar väldigt lika sedan förra året. De har tre gamla AAIK bekanta i laget. Ibat (Younis) är en väldigt duktig spelare (Taher Saleh, som förra året delar av säsongen med Avesta, återfinns också i Borlängeklubben).

 

Ifjol när lagen spelade i Division 4, slutade matchen på Avestavallen 1-3, medans Avesta spelade 1-1 borta.

-Då gjorde vi en riktigt bra match, och säkrade kvalplatsen. Vi följde matchplanen, till punkt och pricka, säger Christian Johansson.

 

Christian, kan du lova att ni gör en bättre match, än den senast mot Sala?

-Ja, det lovar jag. Så det såg ut mot Sala, och dessförinnan mot Bollnäs. Ser det ut så imorgon..........nä det får inte se så ut överhuvudtaget. Nu är det lite stolthet vi måste visa upp, och stå upp för varandra. Det är bara att ta sig i kragen nu.

 

 

 

På fredagens träning lades fokus på detaljer i sista tredjedel, och även första tredjedel. både offensivt och defensivt. FOTO: Per Lindgren.

 

 

Saknas gör Omar Mohamud Mohamed, som är varningsavstängd. På skadelistan finns Simon Sundin och Essa Nije, medans Alexander ”P” Pettersson är bortrest. I övrigt är alla tillgängliga.

Skribent: Per Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info