Hoppa till sidans innehåll

Herr. Christian Johansson inför Bollnäs GIF FF

08 AUG 2019 19:40
  • Uppdaterad: 08 AUG 2019 19:40

När Avesta AIK senast besegrade Torsåker med 1-0, betydde det ”Klubben” inte bara tog en trea, utan också var det lagets första poäng på hemmaplan.

-Den segern var livsviktigt. Det var precis den start vi ville ha på hösten, och ha tron på oss själva. Allt är möjligt. Det är bara vi själva som måste göra jobbet, kommenterar Avesta AIK:s assisterande tränare Christian Johansson insatsen, och fortsättningen.

 

Vinsten betydde självklart också en boost, för Avestas ledare och spelare, inför fortsättningen av hösten.

-Stämningen i truppen är god, efter senaste matchens sena avgörande. Det var otroligt skönt att få det målet, psykologiskt. Vi har haft en bra träningsvecka, säger Johansson.

 

Bollnäs GIF FF som förra säsongen spelade i tvåan, har gjort en helt OK säsong. Även om laget inte finns i den absolut toppstriden, så är avståndet upp till Rengsjö på kvalplats, bara fem poäng. I den senaste omgången, blev seger med 6-0 (!) borta mot Säter.

 

Hemmamötet tidigare på säsongen vill nog Avesta helst glömma. ”Klubben” blev överkörda av motståndet, efter pinsamma förlustsiffrorna 0-6.

-Den matchen kan man ta mycket lärdom ifrån. Första tio har vi två jättemålchanser, där det är lite oskärpa att vi inte leder. Sedan så falerar allting, och vi viker ner oss fullständigt och gör inte jobbet tillsammans. Vårat försvarsspel är katastrofalt i den matchen. Nu har vi lagt den matchen bakom oss, och vill inte att det ska upprepas.

  

AAIK:s Victor Berg, har efter återkomsten, spelat 25 minuter mot Heby, och senast mot Torsåker blev det 85 minuter, innan han tvingades kliva av skadad. FOTO: Sandra Jonsson.

                                                                                                                .

Christian Johansson säger att man i första hand vill använda Victor Berg längst fram, även om han gjorde en kanonmatch mot Heby, då han fick spela i försvaret.

-Vi vill ha honom som en central forward för att få tyngden. Också för att rollerna i laget blir tydligare, med honom där. Han är stark i boxen, framförallt i luftrummet är han väldigt farlig, som man kan se på hur vi spelade sist. Vi vill ju söka honom i boxen. Så om han är frisk och hel, kommer han ta en plats i kedjan på lördag mot Bollnäs.

 

 

Med tanke på Avestas prekära tabellsituation, behövs det segrar i mer än varannan match, för att man ska klättra i tabellen, och försöka knipa en kvalplats, vilket är den primära målsättningen.

Hur resonerar ni, om det står oavgjort i en match, när det bara är kvar fem minuter. Går ni för seger, eller spelar för en poäng?

-Vi går fullt för seger. Det tycker jag vi visade sist mot Torsåker. Vi har pratat om att vi måste gasa, för oavgjort känns som en förlust.

 

För att spelarna ska kunna ladda upp optimalt inför lördagens match, har tränartrojkan bestämt sig för att ställa in fredagens träning.

 

Till lördagens match saknas Simon Sundin, skadad, och Omar Mohamed Mohamud som är varningsavstängd. Målvakten Irat (Younis) har stukat tummen, och är ett osäkert kort, liksom några ytterligare spelare.

 

TOPPFOTOT. Har Magnus Svedlund (vänster) och Christian Johansson en vägvinnande matchplan mot Bollnäs? Foto: Sandra Jonsson.

 

Skribent: Per Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info