Hoppa till sidans innehåll

Herr. Christian Johansson inför avgörandet mot Hille IF.

26 OKT 2018 12:28
....men själv missar han matchen för födeldedagsfirande
  • Uppdaterad: 26 OKT 2018 12:28

En match återstår av säsongen 2018. Bortamatchen mot Hille IF på lördag eftermiddag, kommer att avgöra om Avesta AIK nästa år spelar i trean, eller om det blir en fortsättning i Dalafyran.

Det enda som gäller är att ”klubben” vinner, och sedan att resultat i matchen mellan Brynäs och Delsbo, går rätt väg.

-Vi har tränat bra under veckan, och jag tycker att vi är så förberedda som vi kan vara, säger Avestas assisterande tränare Christian Johansson.

 

Under veckan har laget tränat tre gånger, och på fredag är det en frivillig träning.

-Vi har tränat som vi vill spela på lördag. Vi har förberett kropparna, och jag tycker återhämtningen fungerat bra. Det är individuellt hur man vill ha sin återhämtning, men vi jobbar så att alla får rätt förutsättningar.

 

Hille har efter förlusterna mot Brynäs (0-1), och Delsbo (2-5), spelar bort sina möjligheter att vinna kvalserien. Christian Johansson, säger sig ha skaffat tillräcklig vetskap om lördagens motståndare.

-Vi har haft koll på dem. Vi såg sista matchen i serien mot Säter, och matchen senast mot Delsbo. Både jag och Magnus (Svedlund) har bra koll på hur de spelar. Det är ett väldigt fysiskt starkt lag. De kommer från division 3 och har säkert ett lite högre tempo, och de spelar ganska rakt.

 

Kommer ni under matchen ha kontakt med hur det går mellan Brynäs och Delsbo?

-Självklart kommer vi att ha det. Vi kanske inte går ut till spelare och sånt hur det går. Det beror helt och hållet på resultat. Vi fokuserar på vårat i första hand.

 

Under seriespelet spelade AAIK som allra bäst genom snabba omställningar, och ett vägvinnande passningsspel. Under kvalmatcherna mot Delsbo och Brynäs, har det blivit mer kamp, och därför har ofta den passningsorienerade fotbollen Avesta vill spela, inte synts till. Christian Johansson säger också att laget, rent spelmässigt, har mer att ge.

-Självklart har vi det. Samtidigt med kvalmatcher, blir det mer nervositet och krig. Man kan inte jämföra en kvalmatch med en vanlig seriematch. Det blir helt annorlunda och det knyter sig ibland. Vi har inte fått igång passningsspelet mot varesig Delsbo eller Brynäs, men ändå fått resultaten med oss. Det betyder att kan vi få till det också, kommer det bli bra.

 

Har ni några skador eller sjukdomar?

-Några är tveksamma, mer vill jag inte säga. Men vi har ett starkt lag, säger Christian Johansson, som tillägger:

-Själv kommer jag inte kunna vara med under matchen. Jag kommer resa bort med min mamma som fyller 60 år. Den resan var bokad för ett halvår sedan.

Skribent: Per Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info