Hoppa till sidans innehåll

Herr. Andreas Bauducco: "Effektiviteten är skillnaden från i våras"

06 SEP 2018 20:24
Tuff bortamatch mot formstarkt Korsnäs IF
  • Skapad: 06 SEP 2018 20:24

Det är ett formstarkt Korsnäs IF FK som väntar för Avesta AIK på lördag. Falulaget har haft en stark höstsäsong med fyra av fem segrar. 

Enda poängtappet kom mot suveräna serieledarna Forssa BK (1-1). På de tre senaste matcherna har det blivit lika många segrar med målskillnaden 7-0.
-Tittar vi på matcherna efter uppehållet, så har vi spelat bra både i anfalls- och försvarsspelet, säger Korsnäs tränare Andreas Bauducco.
Han menar det gäller fortsätta att hålla fokus.
-Vi pratar hela tiden om att inte bli bekväma. Det gäller att jobba på i samma anda hela tiden, så ökar chansen att vi kan öka på sviten.
 
Med fem matcher kvar ligger Korsnäs tre poäng bakom Avesta. Vid seger med minst två mål klättrar KIF förbi AAIK i tabellen.
-Vi har en bra känsla inför matchen. Vi spelar och tränar bra. Men även om vi vinner matcherna så finns det jättemycket som kan bli bättre.
 
Korsnäs kommer närmast från en tung seger borta mot Vansbro AIK med 2-0. Resultatet betyder VAIK för tillfället tappade mark i den absoluta toppstriden, medans Korsnäs på allvar utmanar Klubben om kvalplatsen. Bauducco förväntar sig samma typ av tillställning igen, där det kan bli heta känslor. 
-Vi hade en match mot Vansbro där viktiga poäng stod på spel. Jag tror på nytt det blir en liknande matchbild i en match där känns att det gäller mycket. Sedan hur Avesta kommer spela blir en gåta, med många avstängningar. Men vi lägger ingen större fokus på hur de ska agera, även om det också kommer prägla matchbilden. Jag tror det blir en högintensiv match som gäller mycket och att det kommer synas i spelet.
 
Det är ett stukat Avesta AIK som reser till Lindvall där bland annat Alexander Larsson, Khalid Mohamud Mohamed och Erdem Sahindal är avstängda. Men Korsnäsbossen tror Klubben ändå kan ställa ett slagkraftigt lag på benen.
-Båda lagen har breda trupper, och det syns att vi ligger där vi ligger i tabellen. Man ligger inte i toppen om man inte kan hantera man har några avstängningar.
Tycker du att ni känns som favoriter?
-Inte på grund av avstängningarna. Sedan är Avesta tre poäng före i tabellen, så jag kan knappast säga vi är favoriter bara för de har några avstängda. Om man har ett bra lag och trupp så  löser man det.
 
Korsnäs har ett sevärt lag med flera duktiga spelare. Och just bredden är lagets styrka.
-Nyckeln till att vi fungerat så bra under hösten är att vi har fungerat som ett lag. Det är olika spelare som har haft förmågan att kliva fram i olika matcher. Och ibland är det spelare som man inte förväntat sig ska göra avgörande aktioner. 
Andreas vill ändå lyfta fram några nyckelspelare.
-Max Källberg (mb) och Mathias Rörström (mf) har presterat bra hela säsongen.
En annan betydelsefull spelare är anfallaren Vassillios Andreadis Panagiotidis som gjort 16 mål.
-Jag tycker det är rimligt att han ska göra mycket mål. Han spelar forward i ett lag som haft mycket boll i matcherna och som skapar mycket lägen. Anledningen till att han gjort mycket mål är att han spelat alla matcher, utom den sista. Han är viktig. Det är en spelare som gör mål på chanserna, säger Andreas som menar det finns fler duktiga forwards i laget, vilket man bevisade senast mot Vansbro då Panagiotidis saknades.
 
När lagen möttes i våras vann ett effektivt Klubben med 3-1 på Avestavallen.
-Jag kommer ihåg att vi i första halvleken hade väldigt många fria lägen i Avestas straffområde. Det var både nickar och skott som antingen gick på mål, då var Sebastian Lundvall som en panter, eller som gick utanför. Vi skapade jättemycket chanser som jag är nöjd med, samtidigt som Avesta inte hade lika många men där de gjorde mål. Jag är nöjd med prestationen då, men inte att vi lyckades göra mål på alla chanser vi skapade. Vi pratade efteråt om att vi måste göra målen på chanserna, säger Bauducco som tycker man på hösten visat bättre skärpa.
-Effektiviteten är nog skillnaden på vår höst- och vårsäsong. Nu få vi chanser som vi sätter.
 
På skadelistan i Korsnäs finns sedan tidigare Gustav Källberg, Petter Forslund och Andreas Färjevall, samtliga med olika typer av knäskador. Mycket tala för trion blir borta resten av säsongen. Sedan är det ett frågetecken för Gabriel Hansson (knä) och Alexander Bickell (trygg/ljumske). Det mesta talar för Hansson blir borta, medans Bickell tränat i veckan och är aktuell för spel.
Skribent: Olov Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info