Hoppa till sidans innehåll

Herr. Adam Östberg inför Korsnäs IF

07 SEP 2018 17:26
  • Skapad: 07 SEP 2018 17:26

Avesta AIK ställs mot en tuff uppgift när man på lördag bortamöter serietrean Korsnäs IF. Åtminstone saknas fem startspelare.

-Det är en viktig match. Synd att vi har folk avstängda. Jag tror att vi kommer att lösa det bra ändå, säger lagkaptenen Adam Östberg.

 

Inför matchen skiljer det tre poäng till Avestas fördel. Vid vinst skaffar sig AAIK således ett sexpoängsförsprång till Korsnäs, och en öppen väg till andra platsen som betyder kval. Vid förlust lär det bli en resa ändå in i ”kaklet” mellan lagen.

 

Saknas i Avesta gör Tomas Traut, Alexander Larsson, Erdem Sahindal, Daniel Wiklund och Axel Östberg. Mittfältaren Essa Njie är osäkert startande, och mycket tyder på att Taher Saleh är borta resten av säsongen efter gått till Prästjordens FF.

-Det blir en tunn trupp. Men gör vi det vi ska, så ska vi i alla fall ta en poäng, hoppas Östberg.

 

I hemmamötet mot Korsnäs blev det vinst med 3-1. Ändå kunde KIF då komma till flera bra chanser. Men antingen var målvakten Sebastian Lundvall ivägen, eller så gick avsluten utanför stolparna hos”Sebban”.

-De är spelskickliga och visade att de är ett duktigt lag. Vi var lite effektivare än dem, och satte våra chanser, säger Adam Östberg.

 

Då spelades matchen på konstgräsplanen i Avesta. På lördag väntar Lindvallens gräs, och då tror Östberg det kan bli en mer fysisk match.

-Det är alltid lite tyngre att spela på naturgräs, så vi får utgå från det. Det brukar bli hårdare närkamper och hårdare spel. Förhoppningsvis vinner vi matchen. Med tanke på de spelare vi har borta, kan vi bli lite tillbakapressade. Sätter vi våra omställningar tror jag vi kan bli mer effektiva än dem, och på så sätt vinna matchen.

 

Att matchen börjar redan kl 12.00, är inget som som stör lagkaptenen i förberedelserna.

-Det blir lite tidigt sängliggande och sedan en frukost.

Är du morgontrött?

-Nej, jag är morgonpigg, så det passar mig bra, ler Adam Östberg och hastar vidare till sista träningen inför säsongens hittills viktigaste match.

Skribent: Olov Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info