Hoppa till sidans innehåll

Herr. AAIK-Torsåkers IF, lördag 3 augusti kl 14:00

02 AUG 2019 19:40
  • Uppdaterad: 02 AUG 2019 19:40

Äntligen är sommarledigheten över. På lördag drar division 3 igång igen, med hemmamatch för Avesta AIK mot Torsåkers IF. En chans för ”klubben”, att lämna jumboplatsen, eller i värsta fall att bli allt längre distanserade från en negativ kvalplats.Första matchen efter sommaruppehållet blir alltså mot nästjumbon Torsåker. Utan att ta till några överord, är det ”vinna eller försvinna” som gäller för AAIK. Allt annat än tre poäng, känns som säsongen är över redan innan höstsäsongen knappt börjat.

-Vi måste vinna sex, sju matcher av de nio som återstår, fastslår AAIK:s tränare Magnus Svedlund inför höstavslutningen.Hur stor tror du chansen är att ni ska kunna nå den negativa kvalplatsen?

-Den chansen finns. Jag tycker att vi fått till laget väldigt bra. Vi har blivit bättre och bättre, och spelat bra de senaste sex matcherna. Resultaten kommer att komma. Vi kommer att gå för seger i varje match nu.Efter ”Klubbens” minst sagt motiga vårsäsong, har man satt sig i en ytterst prekär situation. Nio poäng upp till Strömsberg som just nu parkerar på den negativa kvalplatsen, känns nästintill som en omöjlig uppgift. Men som bekant är hoppet det sista som överger en. Och Magnus Svedlund ger ett yttre uttryck att han ser möjligheten som goda att man ska fixa det. Och att man ska ha förväntningarna att Avesta ska klara av det hela.

-Jag tror att vi ska ha förväntningar att vi ska vinna 6-7 matcher. Sedan om det räcker eller inte får vi se när sista matchen spelats. Jag hoppas att det ska räcka till kvalplats i alla fall. Vi är så pass bra att vi har möjligheter att vinna sex, sju matcher. Sedan gäller det att ha optimalt flyt. Det hade vi inte i vår. Men vi har kvalitén att vinna så mycket matcher som behövs.Vad har ni tagit för lärdom av våromgången?

-Det är att vi lär vara mer påkopplade och vara aktiva hela tiden. Vi kan aldrig slappna av, för då blir man straffade i den här serien, och det är vi inte vana vid, att vara påkopplade hela tiden.Sedan sista seriematchen innan sommaruppehållet mot Fagersta Södra, har laget tränat i en vecka. Dessvärre har det inte sett helt OK ut på vissa håll, säger Magnus Svedlund.

-Det har sett sisådär ut. Det har varit bra fart, men för mycket småskavanker. Det känns som de inte har gjort ”egen träningen” till hundra procent. De har nog slarvat lite på sommarträningen. Veckan har inte varit alltför tuff, och då ska man inte känna sig sliten, suckar ”Mange”.AAIK har revansch att kräva på Torsåker, som tidigt i våras besegrade Avesta med 1-0. Detta efter gästrike laget avgjort i andra halvlek. Nu hoppas Magnus Svedlund, att Avesta från start kommer att ta tag i taktpinnen, och inte minst producera framåt.

-Jag förväntar mig att vi kommer att vara på deras planhalva, 60-70 procent av tiden. Det kommer att vara tryck mot ett mål, tror jag. De kommer ha omställningar och kontringar. Jag hoppas att vi har tagit lärdom från förra matchen mot de, att vi hittar fler målchanser, och trycker dit några bollar.Vilka tycker du Torsåkers styrkor är?

-De jobbar som ett lag, och ligger tillsammans i försvarsspelet och gör det trångt med ytor och hittar målchanser. Vi ska försöka hitta alternativ att ta oss igenom. De är också rätt snabba i omställningarna. De fyller på med flera spelare, och har ett konditionsstarkt innermittfält, som orkar jobba offensivt och defensivt.Avestas spelartrupp har under sommaruppehållet förstärkts med före detta AAIK-mittfältaren Taher Saleh, som närmast kommer från serie konkurrenten Forssa BK. Olyckligtvis har han gjort sig illa i foten, vilket betyder att han i bästa fall tar en plats på bänken i lördagens match. Albert Orre är osäkert startande. Saknas gör Daniel Viklund (rygg), Erdem Sahindal (arbete), Kushtrim Krenzi (bortrest) och Simon Sundin (knä).

Skribent: Per Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info