Hoppa till sidans innehåll

Dam. Uddlöst Klubben Girlz mot IFK Västerås

06 APR 2019 19:13
Blek insats
  • Skapad: 06 APR 2019 19:13

Ett skade- och sjukdomsdrabbat Avesta AIK förlorade säsongens första träningsmatch. IFK Västerås vann rättvist matchen på ett blåsigt Avestavallen med 0-2 (0-0).

-Vi gör det bra i försvaret. Men vi håller inte så mycket i bollen, blir stressade och slår bort den, säger hemmalagets Isabell Lundqvist.

 

IFK Västerås, som likt AAIK, spelar i division 2, var numret större än Avesta och vinsten var odiskutabel. 

Elva spelare borta av olika anledningar bidrog till att Avesta hade tufft redan innan matchen började.

I den första halvleken var det Västerås för hela slanten, och Avesta fick knappt låna bollen. I anfallet hade Stina Sundberg och Lovis Nyman tufft att komma till avslut.

-När vi inte har bollen, och ligger så lågt blir det svårt att komma upp, och vi hittar ingen att passa till, då får vi inte så mycket målchanser heller, säger Isabell Lundqvist.

 

AAIK:s nyförvärv Isabell Lundqvist tillhörde ”Klubbens” främsta spelare i första halvlek. Förutom det vårdade passningsspelet, var ”Isa” den som sprang mest i Avesta.

-Vi fick kämpa på mitten och jag hade hoppats får mer boll, säger Isabell Lundqvist som hade lagets enda tillstymmelse till målchans första 45.

-Jag tänkte det skulle komma en forward, att lägga den på, men det kom ingen och jag sköt, säger Lundqvist om sitt läge i den 37:e minuten.

 

Jessica Thorén fick en del speltid som forward tillsammans med Stina Sundberg, men hade det tufft ta sig framåt.

 

 

Till den andra halvleken fick Julia Knöös Sölvestad ta plats i målet. Dessutom byttes Ella Wigert och Nadine Forsvall in. Framförallt Ella Wigert visade upp ett bestämt och bra passningsspel.

Västerås fortsatte att vara det spelförande laget, och kunde gå fram till 0-2 efter två fasta situationer. Först en frispark från långt håll, och sedan mål efter en hörna.

-Hörnan ska rensas bort, säger Avestas tränare Mikael Lindgren, som trots förlusten tyckte försvarsspelet fungerade tillfredställande.

-I första halvlek blir det mycket spel utan boll. Vi hade jobbigt med insparkarna i första halvlek, men höll ihop laget bra. Sedan i andra försökte vi med vinden i ryggen spela vårt spel. Men idag hade vi en för tunn trupp, och vi orkade inte anfalla som vi vill. Det var tunt på vissa positioner. Nu får det inte bli några fler förluster, för det här laget gillar inte att förlora, säger Mikael Lindgren.

 

Nästa helg står AAIK:s P17-lag som motståndare.

 

AVESTA AIK-IFK VÄSTERÅS 0-2 (0-0)

Målen: 0-1 (60) Emma Salmi, 0-2 (71) Emma Lindgren.

Domare: Mikael Lindfors.

Publik: Ca 30.

 

Så startade Avesta AIK:

 

Målvakt:

Elin Andersson

 

Fyrbackslinje:

Caroline Olsson

Michaela Wulff

Nora Jacobsson

Alva Karlsson

 

Mittfält:

Sabina Broström

Isabell Lundqvist

Julia Lindström

Linn Andersson

 

Forwards:

Stina Sundberg

Lovis Nyman

 

Avbytare:

Julia Knöös Sölvestad (mv), Jessica Thorén, Nadine Forsvall, Ella Wigert, Matilda Nygård.

Skribent: Per Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info