Hoppa till sidans innehåll

Moa Hjalmarssons första seriemål, räckte tyvärr inte till några poäng. Trots en bra kämpainsats, förlorade Avesta mot Bele Barkarby med 1-2. ARKIVFOTO: Sandra Jonsson.

Dam. Snöpligt slut för Klubben Girlz

01 JUL 2018 17:41
  • Uppdaterad: 01 JUL 2018 19:48

Klubben Girlz går till sommarledighet med en plats under nedflyttningsstrecket.

Även om laget gjorde en fin insats på lördagseftermiddagen mot Bele Barkarby FF, så förlorade man med 1-2 (0-1), på ett soligt Avestavallen.

Typiskt ett lag i motvind, så tappade man en poäng, när bortalaget satte vinstmålet 1-2, på övertid.

-Det var en otrolig tung förlust där vi står upp och kämpar, sliter, skapar chanser och så avgör de i matchens sista sekunder, säger en nedstämd Lars Isacsson, tränare i Avesta AIK.

 

Avesta har inför fortsättningen, tre poäng upp till Enköping på rätt sida nedflyttningsstrecket. En tuff men inte omöjlig uppgift blir det att försöka komma ifatt och förbi. En seger eller åtminstone en poäng hade varit välkommet mot Bele Barkarby, men därav blev intet. AAIK visade i alla fall stundtals att man kan spela jämt mot de allra bästa lagen i serien, vilket på sikt man får ta med sig.

 

Topplaget Bele Barkarby kunde ta ledningen med 0-1 genom Stephanie Wrebleski. Då hade det bara spelats åtta minuter. Klubben Girlz som i bortamötet mot Bele Barkarby förlorade med 4-0, visade att man har närmat sig Bele Barkarby, för långa stod man bra upp mot tabelltrean. Förutom några halvchanser, hade Elin Wohlfart ett avslut i ribban.

Moa Hjalmarsson som haft det tungt med målskyttet kunde tio minuter in i andra halvlek kvittera till 1-1. Det var Västanforsförvärvet första mål i division 1. Bara hoppas att det betydde på en islossning för Hjalmarsson, som rekryterades till föreningen för att producera.

AAIK såg sedan kunna kriga åt sig en poäng, men på tilläggstid, var det Olivia Unghammar som satte 1-2, för Bele Barkarby. Därmed är laget från Järfälla, fortfarande obesegrade med sju vinster och fem oavgjorda matcher. Åtta poäng skiljer upp till serieettan Bollstanäs.

 

Trots det tunga matchavslutet, menade Lars Isacsson att det fanns mycket som man kan ta med sig till höstsäsongen.

-Vi har nu mött tre av de fyra topplagen hemma och fått stryk med uddamålet. Vi är värda att plocka någon poäng i de matcherna, men vi får ta med oss att vi kan och är starka när vi jobbar tillsammans. Men tyvärr överskuggades det av det tunga matchslutet, säger Lars Isacsson som dagen efter, fortfarande inte hade släppt matchen ur skallen.

 

Den 4 augusti spelas nästa match, när Avesta bortamöter tabelltrean Gefle IF FF.

Skribent: Per Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info